اپل

35 سال پیش در چنین روزی، استیو جایز از سمت خود در اپل برکنار شد

گذشته و تاریخ هر شرکتی برای طرفداران آن از اهمیت و البته جذابیت خاصی برخوردار است. به ویژه برای علاقه‌مندان شرکت بزرگی همچون اپل که سابقه آن با استیو جابز فقید گره خورده است. او کسی بود که سنگ بنای اپل را قرار داد و این شرکت را به جایگاهی رساند که اکنون به عنوان یکی از غول‌های عرصه فناوری شناخته ‌می‌شود.

در اوایل دهه 1980 میلادی، فناوری شرکت اپل بسیار بدیع و نوآورانه بود و مدل منحصر‌به‌فردی را برای بکارگیری از این فناوری‌ها در اختیار کاربران قرار ‌می‌داد. اما این شرکت با چالش‌هایی نیز مواجه بوده است؛ در همان سال‌های نخست فعالیت، دستگاه‌های اپل فاقد کاربردهای ضروری بود که کاربران به معنی واقعی کلمه، به آن نیاز داشتند که از جمله این موارد ‌می‌توان به نبود نرم‌افزاری کسب‌وکار محور یا به عبارتی دیگر، مورد نیاز کسب‌وکارها اشاره کرد.

این نقص به ناتوانی توسعه‌دهندگان در ساخت نرم‌افزارهایی با قابلیت پشتیبانی از دستگاه‌های مک بر‌می‌گشت. این چالش‌ها تنها به حوزه‌ نرم‌افزار ختم نمی‌شود و بخش سخت‌افزار همانند رام 128k نیز دردسرهای خاص خود را داشت. در واقع، اپل ‌می‌بایست یک بروزرسانی سخت‌افزاری قابل‌توجه را برای رفع این مشکلات ارائه ‌می‌داد.

در سال 1985 بود که اپل در سراشیبی سقوط قرار گرفت و این مساله موجب اخراج 20 درصد از کارمندان این شرکت شد. همچنین، مدیران اپل را بر این داشت تا برای رهایی از این وضعیت، دست به اقدامات مهمی‌ بزنند. جان اسکالی، مدیرعامل وقت اپل، تصمیم گرفت تا استیو جابز را از سمتش به عنوان نایب رئیس و مدیر بخش مکینتاش برکنار کند. اینجا بود که جابز دیگر هیچ کنترل و نفوذی بر عملیات‌های این کسب‌وکار نداشت.

این تصمیم، ناراحتی و شاید بهتر بگوییم خشم استیو جابز را به دنبال داشت و وی را بر این داشت تا کودتایی را علیه اسکالی در اپل و به منظور برکناری او به راه بیندازد. اسکالی در جمعی که در میان اعضای هیئت مدیره حضور داشت خطاب به آن‌ها گفت: من از استیو ‌می‌خواهم تا از سمت خود کناره‌گیری کند و شما نیز از تصمیمم حمایت کنید. من مسئولیت اداره ای شرکت را برعهده خواهم گرفت. یا اینکه ‌می‌توانید دست روی دست بگذارید و آخرین راه یعنی انتخاب مدیرعامل جدید را در دستور کار قرار دهید.

در آن برهه از زمان، دو سرنوشت در انتظار اپل بود؛ برکناری جابز از سمت فعلی‌اش یا از دست دادن مدیرعاملی باتجربه و موفق که در شرکت پپسی نیز عملکرد خوبی را از خود نشان داده بود. در نهایت، هیئت مدیره تصمیم نهایی خود را اتخاذ کرد و آن چیزی نبود جز حمایت از پیشنهاد اسکالی.

در ماه مه همان سال، جایز در سمت جدید خود در شرکت مشغول شد. چهار ماه بعد نیز تما‌می‌سهام خود در شرکت اپل را فروخت و با استعفا از سمتش، کار جدید خود را برای بنیانگذاری Pixar و NeXT شروع کرد.

این اتفاقات و ماجراها در آن زمان، رابطه میان جابز و اسکالی را شکرآب کرد و حتی بعدا اسکالی از جنجالی که در آن برهه از زمان پرآشوب برای اپل در پی تصمیمات وی بوجود آمده بود، ابراز پشیمانی کرد.

منبع
iDropNews

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا