تکنولوژی

وضعیت بازار Gaming قبل از آغاز فصل گرم بازیها

آی تی ایران – چند سالی می شود که بازی های الکترونیکی به عنوان یکی از پر مخاطب ترین بخش های بازار بزگ فناوری اطلاعات شناخته می شوند و با توجه به وجود همیشگی تقاضای بالا در این صنعت ،به نظر می رسد که هیچ وقت عطش آن در جهان کم نشود

. بازی های الکترونیکی که امروز علاوه بر مخاطبان جوان و نوجوان خود بزرگسالان را هم وسوسه می کنند تا قسمتی از زمان فراغت خود را به آن اختصاص دهند، هم در زمینه نرم افزاری و هم سخت افزاری بازاری رقابتی ایجاد کرده اند که به سرعت پیشرفت می کند تا عطش بازی دوستان را سیراب کند.

با ورود Play Station Sony در چند سال گذشته و در پی آن XBOX از مایکروسافت و فعالیت های جدید Toshiba در این راستا ، شاهد نقطه عطفی در بازار این سبک از بازی ها بودیم .به طوری که با وود این کنسولها در بازار و با توجه به تقاضای بالای این محصول، تجهیزات جانبی آن نیز به طور گسترده وارد بازار داخلی شد تا این بخش از بازار فعال تر از گذشته به حرکت خود ادامه دهد.

ایجاد بازار رقابتی باعث شد تا در زمینه نرم افزاری کیفیت بازی های الکترونیکی به بازی های رایانه ای نزدیک تر شود و از آن طرف نیز کمپانی های ارائه کننده بازی های کامپیوتری نیز امکان اجرای برخی از بازی های پرطرفدار خود را به کنسول ها دادند تا رقابت شدیدتر شود. به مرورگستره این رقابت به تجهیزات جانبی بازی ها نیز کشیده شد تا امروز به یکی از بخش های قابل توجه بازار تبدیل شود.

درجدیدترین شاخ اعلام شده باشگاه فعالان بازار ICT (هفته دوم خرداد 86)، برند های قدیمی و فعالی همچون Genius ،SONY و A4Tech در کنار تنها برند ایرانی این حوزه یعنی FARASSOO در جایگاه های بالای جدول ایستاده اند تا در کنار رقیب بزرگ اما محروم شده از فعالیت شفاف در بازار کشور یعنی Logitech در این عرصه نیز رقابت سختی داشته باشند. Genius که قبل از دیگران در این زمینه جدید و به شدت رو به رشد از بازار فعال شده است با حفظ اعتبار قدیمی خود و با زنده کردن خاطرات کنسول بازی میکرو در نزد کاربران قدیمی با کسب شاخص 188محبوب ترین برند بازار Gaming کشور است.
Sony نیز که با توجه به موارد ذکر شده یکی از محبوب ترین برندهای تجیزات و وسایل Gaming می باشد و مقام اول این حوزه را در بازار جهانی داراست در بازار ایران با شاخص 145 سهم دوم را دارد. اگر Sony بتواند از گزند انواع اجناس تقلبی با مارک سونی در بازار ایران خلاص شود و ضمنا پلی استیشن هم تا حدی موفقتر از گذشته عمل کرده و همچون اروپا و آمریکای شمالی در این بازار هم پر طرفدار شود حتما در شاخص بعدی جایگاه بهتری خواهد داشت.

درجایگاه سوم نیز A4tech با شاخص 119 قرار دارد که کیفیت محصولاتش در کنار قیمت نه چندان بالای آن و نیز فعالیت قدیمی این برند در بازار لوازم جانبی می تواند توجیه مناسبی برای حضورش در این جایگاه باشد.

اما آنچه که جالب توجه به نظر می رسد حضور برند ایرانی FARASSOO در جایگاه بالای جدول است که با شاخص 118 در حالی در جایگاه چهارم و بسیار نزدیک به A4Tech قرار گرفته است که مدت زمان زیادی از حضورش در عرصه تجهیزات بازی نمی گذرد. Logitech نیز با همه مشکلات جدیدش برای فعالیت در ایران به جایگاه نه چندان درخور پنجم بسنده کرده است.

با توجه به اینکه شاخص هفته اخیر طرح S&P برای اولین بار موضوع Gaming را مورد بررسی قرار داده است و همچنین تاثیر قابل توجه بازیهای رایانه ای بر محصولاتی همچون کارتهای گرافیک ، کیس و پاور ، موس ، کیبرد ، گیم ویل و گیم پد ، به نظر میرسد که تا شش ماه دیگر و اعلام شاخص جدید از طرف باشگاه، بازار شاهد ورود نامهای جدید با محصولاتی متنوع تر و رقابتهایی بس فشرده در این حوزه جدید باشیم به خصوص آنکه تابستان و فصل گرم بازیهای الکترونیکی با پایان امتحانات در راه است و حداقل در این باب جوجه ها را باید آخر تابستان شمرد!

شاخص اس اند پی نتیجه آمارگیری هفتگی درباره موضوعات و اقلام مختلف از اعضای باشگاه فعالان بازار آی سی تی کشور می باشد. آرای اعضای این باشگاه که متشکل از حدود 2000 واحد فعال در امر توزیع و فروش محصولات رایانه و ارتباطات بوده که به صورت آنلاین در پرتال www.sandp.ir ثبت ، جمع آوری و به صورت نمودارهای آماری ارائه میگردد. بدون هرگونه ادعا مربوط به میزان جامعیت شاخص ارائه شده، این آمار به تفکیک تهران و شهرستانها و نمودارهای مقایسه ای آن و نیز تحلیل های مرتبط با هر شاخص و آرشیو شاخص ها در سایت www.sandp.ir برای دسترسی عموم موجود می باشد. نظرات و پیشنهادات کارشناسانه خود را در حوزه ICT از طریق سایت ارسال نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا