تکنولوژی

کشف جدد : انتقال برق به صورت بی سیم

آی تی ایران – اگر شما هم از دست شارژرهای مختلف دستگاه هایتان و سیم های دست و پاگیر آنها به تنگ آمده اید یک خبر خوب برای شما داریم.

متخصصان دانشگاه MIT که حدود یک سال است روی انتقال نیروی الکتریسیته به صورت بی سیم کار می کنند به نتایج درخشانی دست پیدا کرده اند.

این متخصصان توانسته اند در آخرین آزمایش خود یک لامپ 60 وات را از فاصله دو متری بدون اتصال فیزیکی به منبع برق روشن کنند.

با چنین پیشرفتی متخصصان پیش بینی می کنند در اینده نزدیک دستگاه های موبایل، پخش موسیقی، دوربین و دهها وسیله دیجیتالی دیگر که شارژ آنان بزرگترین مشکل استفاده از آنهاست به راحتی و بدون اتصال به سیم شارژ شوند.

به این ترتیب انتظار می رود که در آینده وقتی وارد خانه، محل کار یا خودروی خود می شوید عملا تمامی وسایل دیجیتالی و شارژی شما به طور خودکار شارژ شوند.

تیمی متشکل از دپارتمان فیزیک، دپارتمان مهندسی برق و کامپیوتر، انستیتو نانوتکنولوژی و برخی مهندسان و دانشمندان دیگر دانشگاه MIT در این ابداع با هم همکاری داشته اند. این گروه نام ابداع خود را WiTricity مخفف شده وایرلس و الکتریسیته گذاشته اند.

ایده این طرح توسط یکی از مهندسان این طرح به نام Soljacic شکل گرفت. وی می گوید یک شب که صدای هشدار زنگ تلفن همراه را شنیدم به دستگاه شارژر هم دسترسی نداشتم به این فکر کردم ای کاش راهی بود تا بتوان موبایلم را بدون ارتباط سیمی شارژ کنم.

متخصصان این طرح راهه های مختلفی را برای انتقال الکتریسیته بدون اتصال فیزیکی ازموده اند
این گروه روش پرتوافشانی الکترومغناطیس را به عنوان روش اصلی مد نظر قرارداند که چیزی شبیه انتشار امواج رادیویی است.

با این حال این روش هر چند برای انتشار اطلاعات و دیتا مناسب می نماید اما برای انتشار الکترومغناطیس دشواری های فراوانی به همراه داشت.

متخصصان MIT می گویند که با استفاده از قوانین فیزیک به چنین نوآوری دست پیدا کرده اند این موضوع خصوصا از آن هت جالب است که بسیاری می پنداشتند قوانین فیزیک قدیمی شده و برای نوآوری های جدید به کار نمی آید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا