آيا بايد سهامدار مخابرات شويم؟
دنیای اقتصاد – بسياري از شما در قبوض تلفن همراه و ثابت خود در ماه جاري با عبارت تبديل ودايع تلفن همراه شما به سهام و نيز امكان انصراف از تبديل وديعه خود به سهام مطلع شدهايد. خيلي از شما پرسيدهايد كه اساسا اين موضوع چه معني ميدهد؟
اما در اين ميان به علت تبديل نشدن شركت مخابرات ايران به سهامي عام و ورود به بورس، هنوز روال اين موضوع مشخص نشده و پاسخي روشن براي سوالهاي موجود در اين زمينه وجود ندارد. طبق گفته مسوولان مخابرات وديعه مشتركان تلفن همراه به سهام تبديل ميشود كه لازم است بدانيد تمامي افراد داراي موبايل چه از مخابرات خط خود را دريافت كرده باشند چه از بازار همگي داراي وديعهاي نزد مخابرات هستند. بر اساس كد شماره تلفن همراه و زماني كه واگذار شده است ميزان ودايع قابل تعيين است. چنانچه در دورهاي كه ثبت نام مخبرات برابر 365هزار تومان بود وديعه به ميزان 220هزار تومان محاسبه ميشد و در دوره جديد با كاهش قيمت ثبتنام وديعه 180هزار تومان محاسبه شده است. با توجه به اين موضوع هر فردي بنا به زمان واگذاري خط داراي وديعهاي نزد مخابرات است كه با تبديل شدن مخابرات به سهامي عام و ورود ارتباطات سيار به بورس اين وديعه به سهام تبديل شده و سالانه به آن سود تعلق ميگيرد. چنانچه در قبضهاي موبايل و تلفن نيز ذكر شده در صورت عدم تمايل به داشتن سهام هر فردي ميتواند با اعلام عدم تمايل خود به مخابرات از تبديل وديعه خود به سهام جلوگيري كند و طبق گفته مسوولان مخابرات وديعه به همان صورت قبلي و با عنوان وديعه باقي ميماند. در اين ميان، مشتركاني كه قصد قطع اشتراك خود با مخابرات را داشته باشند ميتوانند همان اصل وديعه را از مخابرات دريافت كنند. آنچه در تبديل ودايع به سهام جاي سوال دارد اين است كه آيا مشتركان ميتوانند سهمهاي خود را بفروشند و در صورت تبديل وديعه به سهام آيا سود در انتظار مشتركان است يا ضرر؟
اين سوالات پاسخي روشن ندارند و دراين موارد هنوز بحثها به نتيجهاي نرسيده و تنها زماني پاسخها قطعي ميشوند كه شركت ارتباطات سيار وارد بورس شود.