تکنولوژی

تیک تاک چگونه از یک اپلیکیشن سرگرمی‌ به نگرانی جدی برای دولت آمریکا تبدیل شد؟

در حال حاضر، تیک تاک به عنوان یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های موبایلی در جهان شناخته می‌شد و توانسته در مدت زمانی کم، به اپلیکیشنی موفق تبدیل شود. اما موفقیت این اپلیکیشن چینی سبب شده تا دولت آمریکا بیش از پیش روی آن حساس شود و عملکرد آن را زیر تحت نظر بگیرد. حال سوال اینجاست که چرا تیک تاک تا به این اندازه برای واشینگتن مهم شده است؟

ظهور تیک تاک..

تیک تاک، اپلیکیشنی است که تحت مالکیت شرکت چینی بایت‌دنس قرار دارد. درواقع، تیک تاک نسخه بین المللی اپلیکیشن Douyin است که در اختیار کاربران چینی قرار دارد. بایت‌دنس در سال 2017، اپلیکیشنی به نام Musica.ly را که رقیب Douyn به شمار می‌رفت، خریداری و در نهایت با اپلیکیشن خود ادغم کرد.

با کمک این اپلیکیشن، کاربران می‌توانند ویدیوهای کوتاه 15 ثانیه‌ای را به همراه موزیکی که در زمینه آن پخش می‌شود، تولید کنند. اغلب این ویدیوها به صورت لب‌خوانی ضبط می‌شود که جذابیت‌های خاصی برای کاربران دارد.

تیک تاک با ورود خود به بازار توانست به سرعت در میان افراد بین 16 تا 25 سال، محبوب شود و به گفته پاول بارنس، مدیر App Anie، تیک تاک توانست ذهن‌های این گروه سنی را تصاحب کند. وی افزود: اغلب این کاربران، سن و سال کمی‌دارند و هرگز دوران قبل از گوشی‌های هوشمند را ندیده‌اند. در واقع، تولیدکنندگان پینی با درک درستی از این موضوع و اهمیت جذب کاربران کم سن و سال، توانستند سرعت موفقیت خود را دوچندان کنند.

بزرگی تیک تاک..

طبق آخرین گزارش‌ها، تیک تاک به عنوان سومین اپلیکیشن غیربازی با بیشترین تعداد دانلود در سال 2019 شناخته می‌شود و پس از واتس اپ و مسنجر جای گرفته است. جالب اینجاست که تیک تاک توانست در این زمینه، اپلیکیشن‌های بزرگ و محبوبی همچون اینستاگرام و فیسوک را نیز پشت سر بگذارد.

طبق پیش‌بینی مرکز App Annie، حدود 625 میلیون کاربر فعال در ماه از اپلیکیشن تیک تاک استفاده می‌کنند. این رقم برای فیسبوک حدود 2.45 میلیارد کاربر عنوان شده است. اما بارنز معتقد است است که تیک تاک به طول قابل‌توجهی، کاربران را به خود جذب خواهد کرد.

وی گفت: رشد کاربران فعال ماهانه تیک تاک به 625 نفر، نشان‌دهنده افزایشی 85 درصدی کاربر به نسبت مدت زمان مشابه سال گذشته است. درواقع، تیک تاک با سرعتی غیرقابل تصور در حال رشد است. برای درک بهتر این رشد کاربر، باید بگوییم که رشد سالانه کاربران فیسبوک حدود 8 درصد عنوان شده است.

چرا دولت آمریکا نگران است؟

در این زمینه، پای موضوعات و مسائل مختلفی باز می‌شود. نخست، قانونگذاران آمریکایی نگران ارتباط این اپلیکیشن با دولت چین هستند. شرکت بایت‌دنس که مالک تیک تاک محسوط می‌شود، متعلق به چین است و همین مساله قانونگذاران آمریکا را نسبت به سانسور اطلاعات روی پلتفرم خود نگران کرده است.

تیک تاک چگونه از یک اپلیکیشن سرگرمی‌ به نگرانی جدی برای دولت آمریکا تبدیل شد؟

این مساله زمانی بیشتر بر سر زبان‌ها افتاد که کاربری به نام فروزا عزیز، نوجوان 17 ساله اهل نیوجرسی اعلام کرد که پس از انتشار پستی انتقادی از دولت چین، دیگر نتوانست به اکانت خود دسترسی پیدا کند. دولت چین اویغورها و دیگر اقلیت‌های مسلمان در این کشور را زندانی کرده و در پست عزیز نیز نسبت به این مساله انتقاد شده بود.

تیک توک اما در واکنش به این اتفاق اعلام کرد که اکانت تیک تاک عزیز به دلیل انتشار ویدیوی دیگری که سیاست‌های این شرکت را نقض می‌کرد، مسدود شد. این شرکت بارها تاکید کرد که هرگز دست به سانسور محتوا نخواهد زد.

در چین، اغلب پلتفرم‌های آنلاین محتواهای مرتبط با دولت این کشور را سانسور می‌کنند. سیاستمداران آمرکیایی نگران این موضوع هستند که تیک تاک، همین رویه را در خارج از چین نیز دنبال کند. الکس ژو، مدیر تیک تاک نیز قرار بود اخیرا با سیاستمداران چینی ملاقات و گفت‌وگو کند که این دیدار به زمان دیگری موکول شد.

مشکل دومی‌که واشینگتن نسبت به آن نگران است، اطلاعات کاربران است و این احتمال را می‌دهد که تیک تاک، اطلاعات کاربران را به چین ارسال کند. اخیرا آمریکا تحقیقات گسترده‌ای را در خصوص فعالیت‌های تیک تاک آغاز کرده است.

آمریکایی‌ها تصور می‌کنند که دولت چین، از اطلاعات کاربران این اپلیکیشن استفاده می‌کند و به پروفایل آن‌ها دسترسی دارد. اما سخنگوی تیک تاک در واکنش به این مسال عنوان کرد که این شرکت، بیش از همه، جلب اعتماد کاربران و قانونگذاران آمریکایی را در اولویت خود قرار می‌دهد و سعی دارد تا در این زمینه، با کنگره نیز همکاری کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا