تکنولوژی

شریک خارجی ایرانسل:ايران ارزان‌ترين حق ليسانس اپراتوري را در دنيا دارد

دنیای اقتصاد – شركت ام‌تي‌ان آفريقاي جنوبي به عنوان سرمايه‌گذار خارجي پروژه اپراتور دوم تلفن‌همراه 300ميليون يورو بابت حق ليسانس پراتوري در ايران پرداخت كرده است كه به گفته كريس كيلو وان مدير اجرايي ام‌تي‌ان، ايران داراي ارزان‌ترين ميزان حق ليسانس اپراتوري در دنيا است.

عليرضا قلمبر دزفولي مديرعامل شركت ايرانسل در نشستي مطبوعاتي با اشاره به حركت بسيجي‌وار ايرانسل و ايجاد محيطي امن براي سرمايه‌گذاري خارجي، گفت: ايرانسل نشان داد با حمايت وزارت ICT مي‌توان همه تعهدات را انجام داد و با پشتوانه دولت به عنوان الگويي موفق عمل كرد.
در حالي كه ايرانسل طي يكسال گذشته تاكنون تنها توانسته 250هزار سيم‌كارت عرضه كند و سه ماه فرصت براي تحقق وعده واگذاري 2ميليون و سيصدهزار سيم‌كارت دارد، دزفلي گفت: تا پايان سال‌جاري با افزايش ظرفيت به عرضه 2ميليون و سيصدهزار سيم‌كارت و حتي بيشتر خواهيم پرداخت. وي با اشاره به پوشش‌دهي ناقص اپراتور دوم در تهران گفت: تا پايان دي ماه مشكل پوشش‌دهي رفع خواهد شد، اما به‌دليل عدم تعيين مرز شهر تهران نمي‌توان گفت‌ پوشش‌دهي كامل خواهد بود.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبني بر اينكه از كي تا حالا مرزهاي شهر تهران نامشخص بوده است، گفت: ايرانسل در مناطق 22گانه تهران آنتن‌دهي خواهد داشت و موضوع مشخص نبودن مرز شهري را اصلاح مي‌كنم.
دزفولي در توضيحات خود راجع به شركت ايرانسل شركاي آن را داراي چندين دهه سابقه فعاليت در وزه ICT معرفي كرد و در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبني بر اينكه بنياد مستضعفان داراي چه سابقه‌اي در اين حوزه است، گفت: بنياد داراي چندين شركت فعال در حوزه ICT است كه البته نام آنها را به خاطر نمي‌آورم، اما از طريق روابط‌عمومي بنياد قابل پيگيري است.
در حالي كه اپراتور اول با بيش از 10ميليون مشترك از كدهاي فراواني استفاده مي‌كند، اپراتور دوم با قصد افزايش مشتركان خود به 10ميليون نفر تا دو سال ديگر تنها دو كد 0935 و 0936 را از سوي سازمان رگولاتوري دريافت كرده است كه در اين خصوص دزفولي پاسخ داد: هزينه‌هاي رزرو نامبرينگ بسيار گران است و براي هر سال بايد حدود 20ميليون تومان هزينه پرداخت و به همين دليل سعي مي‌شود در زمان نياز براي دريافت كدهاي بيشتر اقدام كرد.
وي در‌خصوص سرويس‌هاي ارزش افزوده و تاخيرهاي آن نيز گفت: اين اپراتور سرويس‌هاي خود را بعد از فرهنگ‌سازي ارائه خواهد كرد و همچنين بايد زيرساخت‌هاي آن فراهم شود كه پيش‌بيني مي‌شود تا دي‌ماه سرويس‌هاي ارزش افزوده فعال شوند.
وي افزود: سرويس‌هاي ارزش افزوده شامل سرويس‌هاي اينترنتي و امكان ارسال عكس و صدا (MMS) است كه تا پايان سال همگي روي سيم‌كارت‌هاي ايرانسل فعال مي‌شوند.
همچنين در اين جلسه كريس كيلووان مدير اجرايي MTN در ايران حضور داشت و با اشاره به ورود 525ميليارد و 784ميليون دلار به ايران از طريق اين شركت گفت: بازار ايران بسيار براي سرمايه‌گذاري جذاب است و MTN تاكنون 300ميليون يورو بابت حق ليسانس و 150ميليون يورو به عنوان سرمايه اوليه پروژه پرداخت كرده است.
وي همچنين گفت: حق ليسانس پرداخت شده در ايران نسبت به تمامي كشورهاي دنيا و حتي عربستان و مصر بسيار كمتر است و اين مساله باعث شد تا MTN به صورت يكجا و سريع حق ليسانس خود را پرداخت كند.
در ادامه اين نشست دزفولي در‌خصوص ارائه سيم‌كارت اعتباري توسط دولت گفت: ضرورتي براي حضور مخابرات در اين حوزه نيست، زيرا تاليا همان بخش اعتباري مخابرات بوده است و دولت ضرورتي براي حضور دوباره ندارد.
با توجه به محدوديت‌هاي ايجاد شده براي شركت آلكاتل در ايران نيز دزفولي گفت: آلكاتل داراي تنها 8 تا 10درصد سهم در پروژه توسعه ايرانسل است و مشكلي براي انتخاب جايگزين آن نداريم.
دزفولي در‌خصوص واگذاري سهام اين شركت در بورس نيز گفت: ظرف 3 سال آينده 20 تا 21درصد سهام ايرانسل به بورس عرضه خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا