فراخوان براي حل خط فارسي در ارسال SMS
سيتنا- کارگروه خط و زبان فارسی شورای عالی اطلاعرسانی، از اشخاص حقیقی و حقوقی علاقهمند برای حل مشکلات و موانع بکارگیری خط فارسی در نگارش پیامهای متنی(sms) دعوت به عمل آورد.
با توسعه شبکههای تلفن همراه، استفاده از پیامهای متنی (sms) افزایش چشمگیری داشته است. تبادل sms در کنار برقراری ارتباط مشترکان، باعث میشود بتوانیم خدمات متنوع دیگری را نیز از طریق دستگاههای تلفن همراه عرضه کنیم.
طبق آمار شرکت مخابرات ایران، هر مشترک ایرانی به طور متوسط 2 پیام در روز ارسال میکند که نسبت به آمار جهان عدد قابل قبولی به نظر میرسد.
چنین آماری این سئوال را به ذهن متبادر میکند که آیا کل پیامهای کوتاه ارسالی به صورت فارسی رد و بدل میشود؟
با بازنگری کوتاهی متوجه میشویم که حدود 90 درصد از پیاها به صورت فینگلیش یا پینگلیش (پیام کوتاه با خط لاتین و محتوای فارسی) تبادل شده و این موضوع نشان از مشکلات خط فارسی در تلفن همراه است.
هر چند نمیتوان صراحتا این موضوع را غربزدگی نامید، اما زمانی که حتی ادارات دولتی ما برای تبلیغات و فراخوان خود از چنین زبانی استفاده میکنند، باید علل این معضل را که شاید یکی از آنها نداشتن فونت فارسی در تمامی تلفنهای همراه باشد، در سطح کشور بررسی کرد.
کارگروه خط و زبان فارسی شورای عالی اطلاع رسانی، در قالب طرح موضوع، این مساله را در 9 قالب شامل تاریخچه سیستم های تلفن همراه و پیام دهی، طرح مشکل و لزوم استاندارد و وضعیت وجود، مواجهه سایر کشورها با وضعیت بومی سازی استاندارد تلفن همراه، سطوح و حدود اعمال نظر در بخش های درگیر از حیث سیستم عامل و گوشی، راه حل ممکن (Plugging ،Driver ، Libو سوئیچ)، تسهیلات (Font ،Codepage، گوشی و غیره) ، پیشبینی وضعیت آینده و جایگاه خط و زبان فارسی در سیستم ها و نسلهای آتی تلفن همراه، راهکارهای پیشنهادی و نقشه راه تعریف کرده است.
شورای عالی اطلاعرسانی، برای بررسی و حل مشکلات و موانع بکارگیری خط فارسی در نگارش پیام های متنی(sms) از کلیه فعالانی که در این حوزه دارای پیشنهاداتی هستند، دعوت نموده تا حداکثر تا پایان ماه آذر، مشخصات کاری و RFP خود را حداقل در 5 صفحه به همراه ذکر مشخصات کامل و شماره تماس مستقیم به این شورا ارسال کنند.