استارتاپتپسی

میلاد منشی پور: درک متقابل، دستاورد تفاهم با وزارت کشور، وزارت صمت و شهرداری بود

تاکسی‌های اینترنتی نیاز به مجوز جدید ندارند

روز پنج شنبه اعلام شد که وزیر کشور ابلاغیه‌‌ای خطاب به استانداران سراسر کشور ارسال کرده که در آن به نوعی تاکسیهای اینترنتی به رسمیت شناخته شده اند. هم معاون شهردار و رییس تاکسیرانی و هم مدیران تاکسی‌های اینترنتی مثل اسنپ و تپسی از این ابلاغیه استقبال کردند.

میلاد منشی پور مدیرعامل تپسی درباره این تفاهم نامه دلایل رضایت طرفین یک مناقشه طولانی به آی تی ایران گفت: آنچه طی دو سه سال گذشته در مذاکره بین تاکسیهای اینترنتی و نهادهای عمومی اتفاق افتاد و مثبت بود درک متقابل از همدیگر بود. شهرداری‌ها و وزارت کشور متوجه این شدند که اتفاق جدیدی در بستر تکنولوژی می‌افتد که به نفع حمل و نقل شهری هم هست و ما هم بیشتر با دغدغه‌های بخش عمومی آشنا شدیم.

مدیرعامل تپسی با اشاره به اینکه اگر دو طرف یک توافق از آن راضی باشند یعنی آن توافق 100 درصد مطابق خواسته‌های یک طرف نیست گفت: نکته مهم این بود که در این تعاملات نه با جنگ بلکه با فهماندن خودمان به طرف متقابل و متوجه کردن آنها  اینکه تغییر مدل تجاری تاکسی‌های اینترنتی ممکن نیست توانستیم به یک تفاهم دست پیدا کنیم.

منشی پور گفت: در این ابلاغیه مواردی شبیه قیمت‌گذاری، نحوه جذب راننده و احراز صلاحیت رانندگان وجود دارد و قیمت‌ هم به صورت پویا تعیین می‌شود و همچنین این نکته هم واضح شد که دیتای شرکتهای تاکسی اینترنتی مربوط به خودشان است و اصل این کسب وکار هم بر اساس دیتاست.

مدیرعامل تپسی همچنین گفت که این تفاهم نامه از یک جهت دیگر هم بسیار مهم است و آن اینکه این نخستین بار است در طول چهل سال گذشته وزارت صمت، وزارت کشور و شهرداری‌ها بر سر یک موضوعی به توافق رسیده‌اند و آن مسافرکشی شخصی بود. در طول چهل سال گذشته مسافرکشی شخصی به رسمیت شناخته نمی‌شد و هرچند تاکسی‌های اینترنتی مسافرکش نیستند اما مدلی غیر رسمی از حمل ونقل حالا به رسمیت شناخته شده و این اتفاق بزرگی است.

برای نخستین بار در طول چهل سال گذشته جریان غیر رسمی حمل و نقل به رسمیت شناخته شد میلاد منشی پور

 

منشی پور افزود تغییر تفکری که در این دوره در دولت اتفاق افتاد این است که اتفاقا آنها هم با شرکتهای بزرگ راحت‌تر می‌توانند تعامل انجام بدهند و این درک در پروسه گفت و گو ها ایجاد شد.

به گفته منشی پور بر اساس این ابلاغیه حالا تاکسی‌های اینترنتی نیاز به مجوز جدید ندارند و در ازای آن بحث پرداخت عوارض مطرح است که از ابتدا بحث 5 درصد مطرح بود و الان این عوارض 1.5 درصد نهایی شده است.

منشی پور در پاسخ به این پرسش که میزان هزینه تحمیل شده بر شرکتها در این دوره مذاکره که در بسیاری از موارد باعث پلمپ شدن یا جلوگیری از توقف فعالیت آنها شد چقدر بود گفت : به نظرم مدلی که در ایران اتفاق افتاد در مقایسه با مدت زمانی که تاکسی‌های اینترنتی در دنیا جا افتادند زمان خوبی بود. خود من با توجه به اینکه یکی از دوستانم مدیریت اوبر تونتو را در اختیار داشت شاهد بودم بین 6 تا 9 ماه اول کارش فقط درگیر بحث رگولاتوری بود و در آنجا هم خودروهای تاکسی‌های اینترنتی متوقف می‌شد اما بعد از یک تفاهم با بخش عمومی کاملا قانونی شد. در سایر شهرهای کانادا زمان از این هم به مراتب بیشتر بود مثلا در مونترال دو سال طول کشید و در ونکوور تازه همین اواخر تفاهم بین تاکسی‌های اینترتنی و مسوولان شهری ایجاد شده است. بنابراین با توجه به چنین تجربیاتی زمان و هزینه ما خیلی از مدل جهانی عقب تر نبودیم.

منشی پور افزود: در مجموع خود ما خیلی هزینه روی بحث داشتیم و تقریبا سه نفر اول شرکت ما به طور میانگین روزانه دو سه ساعت از وقتشان را صرف این موضوع می‌شد.

منشی پور در پاسخ به این پرسش که که ابلاغیه و تفاهم جدید چه تاثیری روی رابطه تپسی و رانندگانش می‌گذارد گفت: برای بخش اعظم ناوگان هیچ تاثیری نمی‌گذارد اما برای کسانی که بیشتر در تاکسی اینترنتی فعالیت می‌کنند قوانین رانندگی سخت‌تر می شود مواردی مثل داشتن معاینه فنی و …

وی درباره زمان اعمال این مقررات جدید گفت: فعلا زمان دقیقی مشخص نیست ضمن اینکه خودوزارت کشور هم باید سامانه‌ای در این زمینه ایجاد کند و طبیعتا این زمان خواهد برد.

منشی پور در مورد بندی که گفته می شود تاکسیهای اینترنتی باید هزینه سفر بالاتر از سقف آژانس را به مسافر اطلاع دهند گفت: بحث فقط آژانس نیست بلکه تعرفه‌ شورای شهر برای حمل و نقل شهری است. البته هنوز دقیقا مشخصا نشده چه کلمات و چه چیزی گفته بشود که البته ما همین الان هم به نوعی افزایش تعرفه را به مسافر اعلام میکنیم

وی درباره افزایش هزینه سفر با توجه به پرداخت هزینه 1 و نیم درصدی به شهرداری گفت: طبیعتا این ممکن است روی قیمت سفر اندکی تاثیر بگذارد هرچند ممکن است با تمهیداتی که می اندیشیم این از سود ما کم شود.

به گفته منشی پور طبق این توافق قرار است این یک ونیم درصد افزایش درآمد شهرداریها در جهت بهبود حمل و نقل شهری هزینه شود.

همچنین منشی پور تاکید کرد بر اساس این توافق قرار نیست هیچ گونه دیتای مسافر در اختیار وزارت کشور قرار گیرد و دیتای راننده هم دیتای محدودی است و حتی شامل مواردی مثل شماره تلفن هم نمی‌شود.

تک شاخ قسمت دوم : میلاد منشی پور، هم‌بنیانگذار و مدیرعامل تپسی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا