تکنولوژی

با تشکر از شهرداری، نگران گوگل نباشید!

بزرگراه فناوری -هفته گذشته فضای ICT کشور با یک خبر داغ که اتفاقا این‌بار مورد توجه سردبیران اکثر روزنامه‌های کشور نیز قرار گرفت، حال و هوای جدیدی به محافل کارشناسی داد. “ممنوعیت واردات گوشی‌های تلفن‌همراه مسافری” خبری بود که هفته گذشته در چشم‌نوازترین ناحیه صفحه نخست اکثر روزنامه‌های کشور جا خوش کرد تا همه بانند که از این پس باید قید خریدن ارزان‌تر گوشی از دبی را نیز از سر خود بیرون کنند.

ظاهرا ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز قصد هیچ‌گونه مسامحه‌ای را در این خصوص ندارد، چنانچه دبیر این ستاد در نشست خبری هفته گذشته از ممنوعيت وارد كردن گوشي تلفن‌همراه از سوي مسافران خبر داد و عنوان كرد: به‌طور قطع ترخيص گوشي‌هاي تلفن‌همراه متفرقه از سوي گمرك مشروط به تاييد از سوي نمايندگي مربوط به آن است.

حال اینکه واقعا گمرکات کشور چگونه قادر به کنترل جیب تک‌تک مسافران بوده و با یافتن یک گوشی تلفن‌همراه باید آن را روشن کرده تا مطمئن شوند گوشی قانونی یا غیرقانونی است، باشد به حساب همان گمرکات.

اما نباید فراموش کرد که محدودیت بی‌سابقه واردات گوشی آن هم تا حد مسافری، به برنامه دولت جهت حمایت از تولید داخلی گوشی تلفن‌همراه بازمی‌گردد.

اول سال و به‌منظور حمایت از تولید داخلی تعرفه واردات چهار درصدی گوشی به 60 درصد افزایش یافت تا شش ماه بعد گمرک اعلام کند که قاچاق گوشی تلفن‌همراه 60 درصد افزایش یافت و در حقیقت درآمد دولت از این بابت به‌نسبت سال قبل هیچ تفاوتی نکرد. خبر آخر از تولید تلفن‌همراه داخلی آنکه شرکت‌های ایرانی همچنان به‌دنبال یافتن یک شریک داخلی برای تولید گوشی در داخل هستند و هفته گذشته نیز همچنان خبری راتر از حرف و مذاکره منتشر نشد.

شهرداری متشکریم!

نصب آنتن‌های ‌BTS گذشته از آنکه به یک معضل تبدیل شده، به موضوعی برای توجیه و بهانه مشکلات تلفن‌همراه در تهران نیز تبدیل شده بود. قرار دادن چند آنتن‌موبایل در زمین آن‌قدر پیچیده شد که کار را به هیات‌دولت کشاند. هیات دولت نیز بخشنامه و دستور ویژه به دولتی‌ها داد تا امکان نصب آنتن را بدهند. در حقیقت اپراتورها و پیمانکاران ارتباطات سیار در کشور به علت عدم همکاری شهرداری‌ها در تهران تقریبا زمین‌گیر شده بودند، به‌نحوی که ایرانسل نیز اعلام کرد اگر شهرداری بگذارد تا پایان سال تهران را تحت پوشش قرار می‌دیم. مخابرات و پیمانکاران هم مشکل آنتن‌دهی را متوجه شهرداری تهران می‌دانستند و در یک کلام شهرداری کلید طلایی عدم توسعه ارتباطات سیار شده بود. اما اینکه چه شد ما نیز نمی‌دانیم، ولی هفته گذشته بالاخره شهرداری تهران “بله” گفت و با نصب هزار آنتن در تهران موافقت کرد. ما نیز از این بابت که شهرداری اجازه داد که از مشکلات مردم کم شود و تا این حد ازخودگذشتگی نشان داد متشکریم!

لیست نه‌چندان سیاه

پیمانکاران مخابرات که قرار بود اردیبهشت‌ماه سال جاری تعهدات خود را به اجرا برسانند، شش ماه فرصت خواستند تا بعد از این مدت دوباره به راس اخبار بیایند. سه پيمانكار عممي (GC) قرار بود چهار هزار و 641 سايت BTS را در ارديبهشت‌ماه امسال تحويل دهند، اما تنها توانسته‌اند 20 درصد از تعهد خود را انجام دهند.

این بدقولی که دلایل زیادی را نیز پیرامون آن مطرح کردند کار را به جایی کشاند تا مدیرعامل شرکت مخابرات دو شرکت را در فهرست مغضوبین مخابرات قرار دهد. این اتفاق رخ داد تا دو شرکت “بهين ارتباط” و “پارس ايراتل” راهی چیزی به‌نام لیست سیاه مخابرات شوند. در ابتدا تصور بر این بود که قرار گرفتن نام این دو شرکت در فهرست مذکور در حقیقت به‌منزله لغو قرارداد ایشان تلقی می‌شود، لیکن دو روز بعد موضوع شکل دیگری به خود گرفت.

مدیرعامل شرکت مخابرت لیست سیاه خود را این‌گونه تعریف کرد که ‌‏ منظور آن است که اين شركت‌‏ها از این پس مجاز نيستند در قراردادهاي جديد شركت مخابرات ايران حضور داشته باشند و قطع همکاری با ایشان موضوعی است که شرکت ارتباطات سیار باید تشخیص دهد. ولی اینکه در نهایت تکلیف پیمانکاران تاخیرکار به کجا کشید و آیا قرار گرفتن در لیست سیاه، گره کار توسعه ارتباطات سیار کشور را باز کرد، ما نیز سرگردانیم.

بخشنامه‌متغیر

اینترنت و بخشنامه معروف مربوط به آن که چندی پیش از نوع پرسرعتش ممنوع شد، از آن بخشنامه‌هایی است که از فردای صدورش در حال تغییر و تغییر است. اول اعلام شد که اینترنت پرسرعت ممنوع است ولی چندی بعد بخشنامه مذکور که به‌نظر می‌رسید بعد از ابلاغ در حال تدوین است، اشکال جدیدی به خود گرفت و هفته گذشته رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مراكز دانشگاهي و تحقيقاتي، مشروط به نصب فيلترينگ را از محدوديت مستثنا‌ کرد.

اگرچه در رسانه‌ها نیز قبلا اعلام شده بود که مشکلی برای دسترسی به اینترنت پرسرعت ندارند. کمی قبل‌تر هم اعلام شد کاربران خانگی که هدف اصلی بخشنامه مذکور بودند نیز در صورت اعلام دلایل نیاز به دسترسی به اینترنت پرسرعت و موافقت با دلایل ایشان، مشکلی برای استفاده ندارند.

از این‌رو باید منتظر ماند و دید که طی وزهای آتی چه بخش‌های جدیدی از بخشنامه مذکور ابلاغ می‌شود.

نتایج اولیه شماره‌های رند

خبر دیگر آنکه هفته گذشته نتایج اولیه مزایده شماره‌های رند تلفن‌همراه که پیش‌بینی می‌شد مخابرات 547 میلیارد تومان از بابت فروش آن‌ها سود کند، منتشر شد. نتایج اولیه نشان داد بالاترين قيمت برنده ‌٠٠٠/١٠٠/٧٢ ريال (براي شماره‌‌٠٩١٢٢١١١١١١، با قيمت پايه‌‌٠٠٠/٣٠٠/٣٦ ريال) و كمترين قيمت برنده ‌٠٠٠/٥٠٠/٦ ريال (براي شماره ‌٠٩١٢٢٠٠٢٨٢٧، با قيمت پايه‌٠٠٠/٠٠٠/٦ ريال) است.

مدیرعامل شرکت مالک سیم‌کارت‌های رند در این مورد گفته بود اگر تعداد چنداني از اين سيم‌كارت‌ها در اين مزايده فروش نرفت، باز هم مزايده در مراحل مختلف برگزار مي‌شود.

به ‌عقيده‌او،‌خريداري 180 سند براي اولين مزايده مناسب بوده، چراكه مزايده تنها در تهران برگزار شد؛ ممكن است قيمت‌هاي پيشنهادي مقداري بالا بوده باشد كه بايد بازنگري شود.

نگران گوگل نباشید

هفته گذشته درج خبری در یکی از خبرگزاری‌ها و متعاقبا سایت‌های خبری مختلف مقامات زیادی را به واکنش واداشت. موضوع مربوط به غول جست‌وجو در اینترنت یعنی گوگل می‌شد که ظاهرا فردی فیلمی را روی این سایت گذاشته بود و در آن یکی از شهرهای ایران را متعلق به آذربایجان دانسته بود. موضوع به همان سرعت که بالا گرفت و حتی به تیتر اول یک روزنامه نیز تبدیل شد، به همان سرعت نیز از کانون توجه رسانه‌ها خارج شد، چراکه موضوع ربطی به گوگل نداشت و به عبارتی شاید در سطح توجه یک وبلاگ نیز قرار نداشت.

ایرانسل …

از اپراتور دوم پرسروصدای چهار هفته پیش، این روزها چندان خبری نیست. این اپراتور که با آغاز به کار خود قصد داشت در فاز اول 350 هزار سیم‌کارت بفروشد، بر اساس آخرین و جدیدترین اخبار منتشره که مربوط به دو هفته قبل می‌شود، موفق به فروش بیشتر از 170 هزار سیم‌کارت نشده است.(البته همین آمار را نیز خود ایرانسلی‌ها اعلام کرده‌اند)

اگرچه دلایل زیادی در خصوص عدم اتقبال از این اپراتور در جراید و رسانه‌ها مطرح شد، لیکن مدیران ایرانسل که ترجیح نمی‌دهند به هیچ‌وجه من‌الوجوه به روزنامه‌نگاران پاسخ‌گو باشند، تصور کردند که سقف اعتبار 20 هزار تومانی مانع اصلی عدم استقبال خریداران محسوب می‌شود. پیش از این اعلام شده بود سيم‌كارت‌هاي ايرانسل 20 هزار تومان اعتبار دارند و مشتركان براي استفاده بيشتر، بايد مبلغي به‌عنوان اعتبار در اختيار ايرانسل قرار دهند، در غير اين صورت، تلفن آن‌ها قطع خواهد شد. لیکن هفته گذشته این محدودیت از طرف ایرانسل برداشته شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا