تکنولوژی

پيمانکاران مخابرات زير تيغ شديد انتقاد

در فاز سه شبکه‌ی رادیویی شامل افزایش ظرفیت و پوشش شبکه‌ی تلفن همراه، طراحی، تعیین محل، اجاره‌ی محل، نصب ایستگاه، خرید تجهیزات، نصب و راه‌اندازی و تعیین عملکرد مناسب و بهینه‌سازی سیستم 4700 سایت بر عهده‌ی پیمانکاران عمومی سپرده شده بود که با پایان مهلت در بهار امسال، مجددا تا پایان شهریور ماه این فرصت تمدید شد، اما هنوز کار وصل به شبکه پایان نیافته که البته تمام این موارد از عقب‌ماندگی پیمانکاران از برنامه‌های تعهد شده حتی با چهار ماه تمدید زمان و مهلت حکایت دارد.

دکتر سیدعلی علویان، رییس هیات‌مدیره‌ی شرکت ارتباطات سیار، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ارتباطات و فناوری اطلاعات (سیتنا)، در خصوص پایان نیافتن فاز سه‌ شبکه‌ی رادیویی که تاریخ نهایی آن در ابتدا اردیبهشت و مجددا 31 شهریور ماه اعلام شده بود، اظهار داشت: هم‌اکنون، گلوگاه‌ها و نقاط کلیدی نصب سایت‌ها مشخص و حدود 75 درصد محل این سایت‌ها شامل 3500 سایت، اجاره شده و عملیات عمرانی 2200 سایت از3500 سایت اجاره شده نیز به انجام رسیده و برای 850 سایت از 2200 سایت درخواست تایید فنی از شرکت ارتباطات سیار شده که نشان‌دهنده‌ی نصب 20درصد این سایت‌هاست.

رییس هیات‌مدیره‌ی شرکت ارتباطات سیار، راهکارهای موجود برای نهایی شدن پروژه که تاثیر و نقش به‌سزایی در افزایش کیفیت شبکه‌ی تلفن همراه خواهد داشت را واگذاری ادامه‌ی کارها به تعدا بیشتری از پیمانکاران فرعی و بخش خصوصی عنوان و تصریح کرد: موفقیت در ادامه‌ی امور به سپردن بخش‌های محدودتری از نواحی نیز بستگی دارد.

علویان، در پاسخ به این سوال که با واگذاری ادامه‌ی کار به سایر پیمانکاران، تکلیف تجهیزات خریداری شده توسط آن‌ها چه می‌شود و آیا پیمانکاران جدید نیز باید برای خرید تجهیزات اقدام کنند یا خیر؟ گفت: این موضوع یکی از مشکلات پیش روست و تجهیزات مجددا باید از این سه پیمانکار خریداری شود.

رییس هیات‌مدیره‌ی شرکت ارتباطات سیار، همچنین انجام فاز +3 توسعه‌ی شبکه‌ی رادیویی که قرار بود پس از فاز 3 انجام شود را نیز از اقدامات درنظرگرفته شده برای عدم تاخیر در واگذاری‌های اخیر برشمرد و اظهار داشت: به این منظور، شرکت ارتباطات سیار، با دریافت مجوز از شورای اقتصاد اقدام به خرید تجهیزات کرده که در حال ورود به کشور است.

وی، در پاسخ به این سوال که آیا خرید تجهیزات توسط شرکت ارتباطات سیار، مغایربا اصل 44 قانون اساسی نیست، گفت: مطابق با برنامه‌ی چهارم و تکلیف سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، تمامی کارها باید توسط پیمانکاران بخش خصوصی انجام شود که به دلیل عدم آمادگی برای انجام فعالیت‌های بزرگ و عدم موفقیت آن‌ها، این شرکت مجبوربه خرید تجهیزات فاز +3 توسعه‌ی شبکه‌ی رادیویی شد که البته مابقی کارها باید توسط بخش خصوصی انچام شود و تا اوخر ماه جاری این تجهیزات نصب شود.

علویان، با اشاره به فاز 4 توسعه‌ی شبکه‌ی رایویی، خاطرنشان کرد: برای انجام این فازکه تا یک ونیم سال دیگر باید به اتمام برسد، مقرراست تا 4میلیون دلار تجهیزات خارجی و تا 4 میلیون دلار دیگر نیز از تجهیزات داخلی خریداری شود.

رییس ‌هیات مدیره‌ی شرکت ارتباطات سیار، در پاسخ به این سوال که فاز +3 توسعه‌ی شبکه‌ی رادیویی در کنار انجام فاز 3 این توسعه چند درصد در بهبود کیفیت شبکه تاثیر دارد؟ گفت: بزرگترین مشکل به خصوص در روند واگذاری‌ها، کافی نبودن ظرفیت شبکه است که با نصب این تجهیزات این ظرفیت به حد نصاب خواهد رسید و تا پایان سال جاری، با روش‌های بهینه‌سازی ارتباطات نیز از استانداردهای لازم برخوردار خواهد شد.

وی در توضیح استانداردها اظهار داشت: برقراری ارتباط با احتمال 98 درصد موفقیت در مناطق تحت پوشش، بدون قطعی ناخواسته در طول زمان مکالمه و تا مدت زمان مورد نیاز مشترک و دارای کیفیت و تشخیص فرد مقابل از جمله مشخصات استاندارد مکالمات تلفنی محسوب می‌شود.

علویان، همچنین عوامل تاثیرگذار در کاهش کیفیت شبکه را شامل خرابی‌های سخت‌افزاری و از کارافتادگی برخی قطعات شبکه، قطع خطوط ارتباطی ایستگاه‌های تلفن به سمت مراکز کنترل و مراکز سوییج، مشکلات نرم‌افزاری یا عدم تطبیق نسخه‌های جدید نرم‌افزاری با تجهیزات قدیمی، ناصحیح بودن اطلاعات موجود در دیتابیس و عدم هم‌خوانی طرح و اجرا و عدم امکان نصب در مکان‌های طراحی شده به دلایل مختلف از جمله اجاره ندادن صاحب ملک برشمرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا