همه چیز درباره نوکیا 6131
بزرگراه فناوری -گوشی 6131 با طرح صدفی از ماه فوریه 2006 وارد بازار شد. این گوشی که به رنگهای نقرهای، مشکی و قرمز تولید شده به دو صفحهنمایش و یک دوربین مگاپیکسلی مجهز است. رادیو، MP3 Player، بلوتوث، EDGE و سیستم باز شدن خودکار از سایر قابلیتهای این گوشی بهنسبت جدید نوکیاست.
قابلیتهای اصلی
•صفحهنمایش اصلی و فرعی هر دو با کیفیت هستند
•طراحی مناسب و جذاب
•قابلیت نصب کارت حافظه
•سیستم منوی منطقی
•پارامترهای متعدد قابل تنظیم کاربر
اشکالهای عمده
•باتری ضعیف
•دکمه دوربین بیش از حد حساس است.
•فونت متنی در حالت Stand-by نامناسب است.
•MP3 Player خیلی ابتدایی است.
•کیفیت دوربین پایین است.
نوکیا تا قبل از اینکه گوشی 6131 را وارد بازار کند، با گوشی 6101 در بازار گوشیهای صدفی حاضر شده بود. نوکیا بیشتر با گوشیهای تخت و کشویی توانسته مشتریهای عمده خود را جذب کند، اما برای راضی نگهداشتن افراد مختلف با سلیقههای متفاوت هرچند وقت یک بار گوشی صدفی جدیدی به بازار عرضه میکند. گرچه امروز طرح صدفی یا تاشو در قبضه موتورلاست، دیدن گوشیهایی مثل 6131 با طرح کلاسیک برای طرفداران گوشیهای صدفی خالی از لطف نیست.
این گوشی نوکیا نسبت به سایر گوشیهای صدفی نوکیا از کلاس و قابلیتهای بهتری برخوردار است. 6131 دو صفحهنمایش عالی دارد و طراحی بدنه آن در عین حال که کلاسیک بهنظر میرسد، منحصر بهفرد است. در مجموع کیفیت این گوشی تا آن اندازه بالاست که صاحبان گوشی پرفروش 6230 را وسوسه میکند که گوشی خود را با 6131 جایگزین کنند.
طبق پیشبینیها رنگ مشکی این گوشی بیشتر از طرف آقایان مورد استقبال قرار خواهد گرفت تا خانمها. در عوض خانمها به گوشی سفیدرنگ این سری جذب میشوند.
آنچه مسلم است با وجود تنوع فراوان در طرح و رنگ و شکل گوشیها در بازار، این گوشی قشر نوجوان را به اندازه جوانان و بزرگسالان جذب نمیکند.
موری بر طراحی و ساخت گوشی 6131
این گوشی با ابعاد 20×4×92 میلیمتر و وزن 112 گرم ساخته شده که نسبت به میانگین وزن و ابعاد گوشیهایی با مشخصات مشابه، بزرگتر و سنگینتر است، اما نکته جالبتوجه در طراحی و ساخت 6131 این است که وقتی گوشی را در دست میگیرید، اصلا احساس نمیکنید که این گوشی ضخامت 20 میلیمتری دارد. این گوشی خوشدست است و ضخامت آن کمتر از مقدار واقعی بهنظر میرسد.
قسمت بالایی گوشی کوچکتر از قسمت پایینی است که وقتی گوشی بسته است (دو کفه صدفیشکل روی هم قرار گرفته) جلوه بصری زیبایی پیدا میکند.
قسمت پشت گوشی که غلاف باتری قرار دارد، از جنس پلاسیک خشک با سطح ناصاف ساخته شده که لمس کردن آن انسان را به یاد چرم میاندازد.
این غلاف باتری ضدخش است و جنس آن به گونهای است که اثر انگشت و کثیفی را نشان نمیدهد.
از مشخصههای جالب این گوشی قرار داشتن محل اتصال شارژر گوشی در قسمت بالایی بدنه است.
شارژرهای معمولی نوکیا به این گوشی نمیخورد، زیرا این بار شرکت تولیدکننده از شارژرهای جدیدتر با کانکتور کوچکتر استفاده کرده است.
در کل این گوشی محکم بهنظر میرسد و طراحی آن بهگونهای است که این احساس محکم بودن را به کاربر القا میکند.
صفحهکلید این گوشی هم برای تایپ سریع SMS مناسب است.
قابیتهای چندرسانهای
این گوشی به دو صفحهنمایش مجهز است که هر دوی آنها کیفیت خوبی دارند. صفحهنمایش اصلی گوشی که با فناوری TFT ساخته شده به ابعاد 44×34 میلیمتر و وضوح تصویر 320×240 قادر است تصاویر را با کیفیت مناسب حتی در زیر نور مستقیم خورشید نمایش دهد.
صفحهنمایش خارجی گوشی بهطور حتم مورد توجه قرار میگیرد، زیرا برخلاف اکثر گوشیهای صدفی دیگر که صفحهنمایش خارجی با فناوری ارزانتر از TFT ساخته میشود، صفحهنمایش خارجی 6131 با همان فناوری TFT صفحهنمایش اصلی و به ابعاد 27×21 میلیمتر و وضوح تصویر 160×128 پیکسل ساخته شده است.
تنها چیزی که این صفحهنماش خارجی کم دارد، Screen Saver است که بعد از یک یا دو دقیقه فعال میشود.
فونت حروف و آیکانها در منوی اصلی این گوشی کمی کوچک است.
کیفیت صدا در این گوشی مناسب است.
طرفداران MP3 میتوانند با خیال راحت به آهنگهای خود گوشی دهند بدون اینکه صدای باس موسیقی Distorte شود.
زنگ آهنگ این گوشی فایلهای MIDI تا 64 کانال پلیفونیک را قبول میکند و میتوان از فایلهای MP3 و AAC نیز برای زنگ آهنگ استفاده کرد.
گوشی 6131 از طریق USB به رایانه قابل اتصال است، اما به کاربران توصیه میشود حتما CD این گوشی را نصب کنند و از برنامه Audio Manager برای نقل و انتقال فایلهای صوتی از رایانه به امپیوتر استفاده کنند.
این گوشی فایلهای صوتی MP3، AAC، AAC+ و MIDI را قبول میکند و میتوان با نرمافزار MP3 Player آن به فرمتهای اشاره شده گوش داد.
اگر حوصلهتان از گوش کردن به MP3 سر رفته میتوانید رادیو FM را فعال کنید. با این گوشی قادرید 20 ایستگاه رادیویی را برای خودتان ذخیره کنید.
دوربین مگاپیکسلی این گوشی قادر است تصاویر را با وضوح 1024×1280 پیکسل ذخیره کند.
همچنین میتوان تصاویر را با سه درجه مختلف وضوح که از وضوح اشاره شده در عبارت پیش پایینتر هستند، ذخیره کرد. کیفیت تصاویر نسبت به کیفیت دوربین سایر گوشیها با مشخصه مشابه، پایین است. تصاویر ویدئویی هم با وضوح QCIF در این دوربین ذخیره میشوند.
همانطور که در ابتدای متن اشاره شد، دکمه عکس انداختن این گوشی بسیار حساس است و با فشار کمی، دوربین عکاسی فعال میشود. این گوشی با تمام عیب و ایرادهایی که به آن وارد است، یکی از بهترین گوشیهای صدفی نوکیاست و در بین مارکهای دیگر هم مثالزدنی است.