درخواست ايران از چين برای مشارکت در پروژه های مخابراتی
رييس هيات مديرهي شركت مخابرات ايران گفت: در طول يك هفه جلسات رسمي با سازمانها و وزارتخانههاي مختلف كشور چين داشتيم كه از آن جمله ميتوان به جلسهاي با وزارت صنايع انفورماتيك اين كشور و توافقاتي براي توسعهي همكاريها دو كشور در زمينهي انفورماتيك و مذاكراتي نيز براي برقراري ارتباط مستقيم فيبر بين دو كشور اشاره كرد.
وفا غفاريان در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي دستاوردهاي سفر اخير خود به كشور چين اظهار داشت: اين سفر به دعوت دولت چين و با هدف توسعهي روابط اقتصادي، توسعهي صادرات و تبادل تجربيات انجام شد كه نمايندگاني از وزارتخانههاي مختلف مانند وزارت اقتصاد و دارايي، صنايع و معادن، كار و امور اجتماعي، ارتباطات و فنآوري اطلاعات و سازمان مديريتوبرنامهريزي در اين سفر حضور داشتند.
وي با اشاره به مذاكراتي كه بر اساس همكاريها در اجلاس ITU انجام شد، گفت: كليات و چارچوبهاي مذاكرات و توافقات بين دو كشور در اين سفر مشخص شد؛ اما بررسي جزييات در گروههاي كاري كارشناسي دو كشور ادامه خواهد يافت.
غفاريان گفت: با برخي از سرمايهگذاران و شركتهاي چيني كه در زمينهي الكترونيك و مخابرات فعاليت ميكردند، صحبتهايي شد و با استفاده از فضا و فرصتهايي كه در ايران در اين زمينه وجود دارد، درخواست شد تا علاوه بر رمايهگذاري در داخل ايران، به نقش منطقهيي نيز توجه شود. از اين رو، اگر ميخواهد در كشور توليد شكل گيرد، بايد منطقه را نيز پوشش دهد؛ به عنوان نمونه، اگر قرار است مركز آموزش تخصصي مخابرات به طور مشترك راهاندازي شود، بايد منطقه را نيزدر نظر گيريم.
او با اشاره به اينكه در مراحل مقدماتي براي توسعهي همكاري با چين قرار داريم، تصريح كرد: هنوز مشخص نيست با كدام شركتها و موسسات چين به توافق خواهيم رسيد؛ اما اگر نتيجهي نهايي مشخص شود به طور حتم اعلام خواهد شد.
رييس هيات مديرهي شركت مخابرات ايران گفت: در اين سفر ما تمام نقطه نظرات و پيشنهادات خود را اعلام كرديم و ظرف دو هفته قرار شده كه آنها متقابلا برداشت خود را از پيشنهادات ما و ايدههاي خود را بيان كنند كه اميدواريم بعد از سپري شدن اين دو هفته كه در حال حاضر آغاز شده است، اين كار انجام شود؛ پس از آن جلساتي در تهران خواهيم داشت و كار به مرحلهي اجرايي خواهد رسيد.