ابرکامپیوترهای جهان بیشتر در کدام کشورها قرار دارند؟
بر اساس جدیدترین آمار وبسایت معتبر Top500، تعداد 219 ابرکامپیوتر در کشور چین در حال پردازش اطلاعات هستند و به دنبال آن، کشور آمریکا با داشتن 116 ابرکامپیوتر در جایگاه دوم قرار دارد.
ابرکامپیوترها برای فرآیندهای پردازشی بسیار سنگین در جهان مورد استفاده قرار میگیرند که از جمله آنها میتوان به مسائل مربوط به فیزیک کوانتوم، پیشبینی تغییرات آبوهوایی، طراحی موتورها و هواپیماها، بازسازی سیر تاریخی جهان و بررسی احتمال انفجار تسلیحات هستهای قدیمیاشاره کرد.
اگرچه بیشترین تعداد ابرکامپیوترها را در خود جای داده اما قویترین ابرکامپیوترهای جهان که با نام Summit و Sierra شناخته میشوند و متعلق به شرکت IBM هستند در کشور آمریکا قرار دارند.
به گزارش وبسایت نامبرده، در حال حاضر مجموع توان پردازشی 500 ابرکامپیوتر جهان به 1.56 اگزافلاپ میرسد. در ردهبندی قویترین ابرکامپیوترها، چین سومین و چهارمین ابرکامپیوتر قوی جهان را در اختیار دارد که تحت عنوان Sunway TaihuLight و Tianhe-A2 شناخته میشوند.
پنجمین ابرکامپیوتر قدرتمند جهان، Frontera نام دارد که متعلق به شرکت Dell است و در کشور آمریکا قرار دارد. کشورهای سوئیس، ژاپن و آلمان نیز دارای ابرکامپیوترهای قدرتمندی هستند که در فهرست 10 ابرکامپیوتر برتر جهان جای دارند.
گفتنی است 29 دستگاه از 500 ابرکامپیوتر برتر دنیا در ژاپن، 19 دستگاه در فرانسه، 18 دستگاه در بریتانیا، 14 دستگاه در آلمان، 13 دستگاه در ایرلند و هلند، هشت دستگاه در کانادا و 5 دستگاه در سنگاپور مشغول به فعالیت هستند.
در این بین، نزدیک به 96 درصد از پردازندههای مورد استفاده در این ابرکامپیوترها ساخت مهندسان شرکت اینتل است. ابرکامپیوتر Shoubu متعلق به کشور ژاپن نیز به عنوان کممصرفترین و بهینهترین ابرکامپیوتر جهان شناخته میشود.
پیشبینی میشود که سریعترین ابرکامپیوتر جهان در سال 2021 در آمریکا و با نام Frontier رونمایی خواهد شد. دستگاهی به ارزش 600 میلیون دلار که ه تکنولوژی شرکتهای Cray و AMD مجهز خواهد بود. این ابرکامپیوتر قادر خواهد بود تا 1.5 کویینتیلیون محاسبه را در هر ثانیه انجام دهد.