الکامپ 12 معرف توانمندی واقعی IT ما نبود
آی تی ایران – در حالی که بزرگ¬ترين بازار IT خاورميانه و شايستگی معرفي بهترين نمايشگاه منطقه را داريم، اما متاسفانه نمايشگاهی که نشانگر بضاعت واقعی ما باشد، برگزار نشد و الکامپ 12 معرف توانمندی واقعی IT ما نبود.
حميدرضا قمی، عضو شوراي مرکزي سازمان نظام صنفي رايانه اي با بيان اين مطلب گفت : الکامپ طی 12 دوره اخير همواره با فراز و نشيب همراه بوده است. برگزاری 11 دوره نمايشگاه الکامپ مي بايست حداقل تجربه¬های گرانبهايی برای ما به ارمغان گذاشته باشد و عزم به استفاده از آن تجربه¬ها را داشته باشيم، به نظر می¬رسد چنين نبوده و ما هنوز بعد از 11 دوره برگزاری به يک تاريخ مشخص برای برگزاری نمايشگاه نرسيديم. نحوه تعامل با بخش خصوصی که طرف اصلی ماجراست را به خوبی فرا نگرفتيم، استفاده از امکانات و فناوری¬های نو در انتخاب محل و يا اطلاع¬رسانی بازديدکنندگان را نهادينه نکرديم و تعريف مشخصی از اينکه چه کسانی باي در الکامپ عرضه محصول بنمايند را نداريم.
وي افزود : سازمان نظام صنفي رايانه اي هيچگونه نقش اجرايی در برگزاری الکامپ 12 نداشت. هرچند عليرغم فرصت کوتاهی که به اين سازمان داده شد، سعی شد با جهت¬گيری مثبت، اعتبار ملی برگزاری نمايشگاه دچار صدمه بيشتر نگردد. در آينده چنانچه عزم همسويه بر برگزاری درخور الکامپ باشد، بايد شرايطی فراهم گردد تا سازمان نظام صنفی رايانه¬ای نقش اساسی و واقعی خود را در برگزاری آن ايفا نمايد چرا که مطابق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در مورد تشکيل اين سازمان و آيين¬نامه اجرايی آن مصوب دولت جمهوری اسلامی ايران اين سازمان تنها نماينده قانوني تمامی فعالين اين عرصه است.
مهندس قمي گفت : معتقدم پايان الکامپ 12 بايد نقطه آغاز تعامل دولت و سازمان نظام صنفی رايانه¬ای کشور در برگزاری الکامپ 13 باشد و اين ميسر نمی¬گردد مگر اينکه طرفين نقش همديگر را به رسميت بشناسند. سازمان نظام صنفی رايانه¬ای نيز بايد پيشنهادات عملی خود را برای تعامل سازنده با دولت در الکامپ 13 از هم¬¬اکنون مطرح نمايد.
خوشبختانه اين حرکت در استان¬ها آغاز شده است و نظام¬های استانی برای برگزاری نمايشگاه¬های محلی IT با سازمان¬های بازرگانی استانی مشارکت¬های پندآوری نموده¬اند و اميد است اين امر تعميم ¬يابد.
رييس هيات مديره سازمان نظا صنفي رايانه اي استان يزد با اشاره به برگزاري نمايشگاه اله کامپ دهم اظهار داشت: تجربه الکامپ دهم نشان داد مشارکت بخش خصوصی می¬تواند به دولت اين فرصت را هديه کند که به سريع¬ترين و صريح¬ترين وجه از مشکلات و تنگناهای بخش خصوصی باخبر باشد و از همه مهم¬تر اين که مشکلات و معضلات به وسيله خود ايشان حل شود. به اين ترتيب سامانه مناسبی برای بهبود مستمر برگزاری آن پديد آيد. در الکامپ 12 با اين قطع ارتباط، اثرات آن را مشاهده کرديم. کار به جايی می¬رسد که ما بايد نمايشگاه را با شرکتهای دولتی، برخی از فعالين الکترونيک، فعالين نوپا و کافی¬نت¬ها پر کنيم. البته خوشبختانه کشور ما از حيث کثرت فعالين مشکلی ندارد اما آيا ما بضاعت واقعی¬مان را نمايش داديم؟
وي در مورد نقش دولت در برگزاري نمايشگاه الکامپ گفت : دولت بايد نقش ارشادی و نظارتی خود را حفظ نموده و پس از سياستگزاری نقش اجرايی را به سازمان نظام صنفی رايانه¬ای واگذار کند. به نظر می¬آيد اين سازمان با آن شأن قانونی مستحق اعتماد و امتحان باشد.
عضو شوراي مرکزي سازمان نظام صنفي رايانه اي افزود : به همکارانی که به هر دليلی نظير شکست در انتخابات سازمان، عدم اطلاع از قانون تشکيل آن و يا وجود اختلاف نظر و سليقه با هيات رئيسه فعلی، علم مخالفت با اين سازمان نوپا را برداشته و تيشه به ريشه¬اش میکوبند، يآدآور می¬شوم که هيچ مومنی به دليل قبول نداشتن پيشنماز، مسجد را خراب نمی¬کند. البته بلا تشبيه!!
تشکيل سازمان نظام صنفی رايانه¬ای يک فرصت استثنايی برای اهالی اين صنف است که سازمانی با اين پشتوانه قانونی و با گستره کشوری برای دفاع از منافع مشروعش داشته باشد. اين فرصت را با دست خود بر باد ندهيم گويا بر شاخ نشسته و از بن می¬بريم.