تکنولوژی

آسيب پذيری لپ تاپ ها در مقايسه با رايانه های معمولی

از هر پنج رايانه‌ي لپ‌تاپ در جهان، دست كم يكي در طول عمر خود دچار مشكلات سخت‌افزاري جدي شده و تعويض برخي قطعات براي ادامه‌ي فعاليت آن‌ها اجتناب‌ناپذير خواهد بود.

به گزارش سرويس فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، براساس اين گزارش، دو قطعه‌ي “مادربورد” و “هاردديسك” بيش از ساير قطعات موجود در لپ‌تاپ‌ها آسيب‌پذير هستند و احتمال بروز مشكل در آن‌ها نسبتا زياد است.

شركت تحقيقاتي گارتنر در گزارش خود اعلام كرد كه مقايسه‌ي وضعيت رايانه‌هاي شخصي روميزي و لپ‌تاپ‌ها نشان مي‌دهد كه رايانه‌هاي شخصي در مقايسه با لپ‌تاپ‌ها از سلامت بيشتري برخوردارند و تنها پنج درصد از رايانه‌هاي شخصي روميزي به فروش رسيده در سال‌هاي 2005و 2006 احتمال دارد كه در نخستين سال فعاليت خود دچار مشكل شوند، همچنين 12 درصد از آن‌ها با گذشت چهار سال از عمر خود دچار مشكل خواهند شد.

اين درحالي است كه حدود يك‌پنجم از لپ‌تاپ‌هاي فروخته شده در همين دوره، در چهار سال نخست عمر خود، به تعويض قطعات سخت‌افزاري نياز پيدا مي‌كنند.

پس از مادربورد و ‌هاردديسك، لوله‌هاي لپ‌تاپ و ضامن بسته شدن، از ديگر قطعات آسيب‌پذير در اين نوع رايانه‌ها هستند كه البته اين دو قطعه داراي بعد فني نيستند.

كارشناسان گارتنر همچنين مي‌گويند در لپ‌تاپ‌هاي قديمي‌تر، قطعات سخت‌افزاري همچون كارت شبكه يا “مودم” خارج از “مادربورد” سيستم قرار مي‌گرفتند، اما در لپ‌تاپ‌هاي جديد، اين قطعات با “مادربورد” يكي شده است و در اين صورت، خراب شدن مودم به معناي خراب شدن و نياز به تعويض كل “مادربورد” است.

البته با وجود آسيب‌پذيري سخت‌افزاري بيشتر لپ‌تاپ‌ها در مقايسه با رايانه‌هاي روميزي، در حال حاضر رشد جهاني فروش لپ‌تاپ‌ها بيشتر از رايانه‌هاي روميزي است.

انتهاي پيام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا