تکنولوژی

انگيزه‌‏اي براي استفاده از لينوكس فارسي وجود ندارد

در حوزه نرم‌‏افزارهاي ‌متن باز در كشور، تاكنون هيچ سند راهبردي و سياستگذاري صورت نگرفته است.

‌محمد خوانساري‌، مدير طرح ملي لينوكس فارسي و عضو موسس مركز ICT پيشرفته شريف‌، درگفت و گو با ‌ايلنا، با بيان اين مطلب‌، اظهار داشت: گسترش و ارائه لينوكس به سازمان‌‏ها و نهادهاي كشور جزو فعاليت مديران اين طرح نيست، بلكه نهادينه كردن لينوكس بايد از سوي شوراي‌عالي اطلاع‌‏رساني دنبال شود.

وي با بيان اينكه دولت براي استفاده از لينوكس فارسي رويكرد خاصي را نداشته است‌، تصريح كرد: ميزان تخصيص اعتبار به پروژه لينوكس فارسي در سال 85 تنها 550‌ميليون تومان در نظر گرفته شده كه شايد براي اتمام اين پروژه به مبلغي 3‌برابر نياز باشد.

‌خوانساري‌، با اشاره به عمومي كردن لينوكس فارسي در كشور‌، يادآور شد: دولت براي توسعه لينوكس فارسي در دستگاه‌‏ها بايد در اين پروژه سياست‌‏هاي حمايتي به كار بندد.

خوانساري، در خصوص بودجه سال گذشته اين طرح‌، يادآور شد: اعتبار تخصيص يافته سال 84 طرح ملي لينوكس فارسي 430‌ميليون تومان عنوان شد كه از اين ميزان تنها 150ميليون تومان آن در سال 84 پرداخت شد و 280‌ميليون تومان ديگر به اعتبارات سال 85 منتقل شده است.وي، با بيان اين كه در كشور ما انگيزه‌‏اي براي استفاده از لينوكس فارسي وجود ندارد‌، تصريح كرد: حركت به سمت لينوكس در آينده اجباري خواهد شد و بهتر آن است كه دستگاه‌‏هاي فعال در كشور از هم‌‏اكنون به اين سيستم عامل گرايش پيدا كنند.مدير طرح ملي لينوكس فارسي‌، افزود: با استفاده از نرم‌‏افزارهاي ‌متن باز در صورت بروز مشكلات سياسي و امنيتي مي‌‏توانيم به سادگي پشتيباني شركت‌‏هاي داخلي را در اين خصوص داشته باشيم ، چرا كه از نرم‌‏افزارهاي متن باز به راحتي مي‌‏توان براي ساخت شبكه‌‏هاي بزرگ استفاده كرد.

وي رشد و شكوفايي صنعت IT كشور را منوط به داشتن برنامه راهبردي و سياستگذاري مناسب عنوان كرد و گفت: كاربران براساس نيازشان قادر خواهند بود سيستم عامل خود را انتخاب كنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا