دکتر يونس شکرخواه:در حوزه ديجيتال خلاء آموزشي را به شدت احساس ميکنم
دو چيز دغدغهي اصلي من است، مهارتهاي زندگي ديجيتال و مفاهيم مرتبط با جامعهي اطلاعاتي.
به گزارش خبرگزاري دانشجويانايران (ايسنا)،دکتر يونس شکرخواه در گفتوگوي خود با بلاگر پرانتز در آدرس http://www.parantez.blogsky.com/،بابيان اين نکته اضافه ميکند: احساس ميکنم متاسفانه محافل دانشگاهي ما توجه چنداني به مهارتهاي لازم در زندگي ديجيتالي ندارند و خيلي عقبتر از دانشجويان و جوانان اين جامعه حرکت ميکنند.
وي ميگويد: آنها با سادهترين مسايل از آشنايي اوليه با کامپيوترگرفته تا مراحل ديگر مثل استفاده از کامپيوتر به عنوان ابزاري براي روزنامهنگاري در طراحي و صفحه آرايي، تحقيق از طريق اينترنت، طراحي يک سايت، آشنايي با زبانهاي برنامه ريزي و… بيگانهاند. در واقع بايد بگويم در حوزه ديجيتال خلا آموزشي را به شدت حس ميکنم.
اين مدرس ارتباطات در ادامه ميگويد: ما وظيفه داريم بدون توجه به اينکه دولت شهروندانش را نسبت به مهارتهاي ديجيتالي آموزش داده است يا خير ، به اين مساله توجه کنيم که آيا دانشجويانمان را نسبت به اين مهارتها توانمند ميکنيم يا نه.
در گامي ديگر آنچه مطرح است توجه به تاثيرات فضاي سايبر در زندگي معاصر ما و معرفت شناسي اين فضاست که بايد مورد تامل قرار گيرد. اگر بگوييم مهارتها حوزهي علم فضاي سايبر است، اين حوزه فلسفه فضاي سايبر محسوب مي شود و ما در اين دو حوزه به شدت عقبيم.
وي ادامه ميدهد: احساس ميکنم در کلاس درس با دانشجويانم براحتي مي توانم درخصوص روزنامهنگاري سايبر صحبت کنم، اما واحدي وجود ندارد که به من چنين فرصتي را براي حرف زدن با دانشجو بدهد.
وي در خصوص دغدغه ديگر خويش ميگويد: ما همين الان هم خيلي عقب افتاده ايم که در محيطهاي آموزشيمان واحدهايي را در حوزه جامعهي اطلاعاتي ارايه نکردهايم . شما اگر واحدهايي را در زمينه جامعهي اطلاعاتي بوجود بياوريد قطعا خواهيد ديد که مهارتهايي مانند مهارتهاي ديجيتالي ،فلسفه فضاي سايبر ، پژوهش در فضاي سايبر و مفاهيمي چون آزادي بيان در مفهوم امروزي اش، تجارت الکتروني، حقوق سايبر و… بايد در آن گنجانده شود. اين مسالهاي جهاني است که ما از آن غفلت کردهايم، ضمن اينکه به عنوان يک کشور پاي دو بيانيه جهاني سران درباره جامعه اطلاعاتي يعني ژنو ٢٠٠٣ و تونس ٢٠٠٥ را امضا کردهايم و تعهداتي را نيز براي حرکت بسوي چنين جامعهاي برگردن داريم.
دکتر شکرخواه در پايان تاکيد ميکند: من اگر بخواهم براي فردا کارعملي کنم، ترجيح ميدهم اصلا کار عملي نکنم و تنها در اين دو حوزه تدريس کنم و در همين دو حوزه نيز تاليف و يا ترجمه کنم.