تکنولوژی

کارگاه آموزشی آموزشی آشنیی با سیستمهای یکپارچه موسسات علمی ، پژوهشی و تحقیقاتی برگزار شد

آی تی ایران – اولین جلسه کارگاه آموزشی آشنایی با سیستمهای یکپارچه موسسا ت علمی، پژوهشی و تحقیقاتی با حضور بیش از30 نفر ازصاحبنظران و نمایندگان موسسات پژوهشی مختلف درسطح کشور در تاریخ 3 اسفند ماه برگزار گردید.

در ابتدا مهندس رحمت اهداف تولید این سیستمها را بهینه سازی وساماندهی فرایندهای موسسات پژوهشی با استفاده از ابزار IT ،تسهیل و تسریع در انجام امور موسسات ، ایجاد انسجام ویکپارچگی وجلوگیری از دوباره کاریها، پاسخگویی واطلاع رسانی از آخرین فعالیتها و عملکرد موسسات ،کاهش هزینه ها و تجزیه،حلیل ومدیریت اطلاعات از طریق بکارگیری ابزار مدیریت دانش برشمرد .

به گفته مدیرعامل شرکت معماران عصرارتباط طیف گسترده ای از موسسات از جمله معاونت پژوهشی و آموزشی وزارتخانه ها ،سازمانها و دانشگاهها،پژوهشگاهها وپژوهشکده ها،موسسات علمی وتحقیقاتی ومطالعاتی ،مراکز آموزشی،نهادها و مجامع فرهنگی وروابط عمومی سازمانها از جمله استفاده کنندگان با لقوه این سیستمها محسوب میگردند.

به گفته وی تولید این سیستمها توسط تیمی متشکل از چند شرکت داخلی وخارجی و موسسات پژوهشی مختلف با حمایت طرح تکفا ، ظرف مدت2 سال و برای اولین بار در کشور تولید وپیاده سازی شده است.

مهند رحمت در ادامه افزود: درابتدا با تدوین برنامه جامع استراتژیک سیستمهای اطلاعاتی تمامی فرایندهای موسسات پژوهشی شناسایی گردید وبرای هر دسته از فرایندها یک سیستم اطلاعاتی طراحی شد که ما حصل آن طراحی 37زیر سیستم است،سپس هرچند زیر سیستم به صورت یک سیستم اصلی تجمیع شد و در نهایت 19سیستم اصلی در دوفازمختلف پیش بینی گردیدکه در فاز اول آن 9 سیستم تولید وپیاده سازی شده است.

وی ویژگیهای شاخص این سیستمها را استفاده از معماری واحد و متولوژیRUP ، استفاده از تکنولوژی مبتنی بر وب (Web Based ) و پیاده سازی بصورت ماژولار و Object Oriented ذکر کرد.
درادامه این کارگاهها سیستمهای مختلف تولید شده درفازاول توسط کارشناسان وتولید کنندگان آنهامعرفی و ارائه گردید.

این سیستمها به شرح ذیل نام برده شد:
– سیستم مدیریت طرحهای پژوهشی وتحقیقاتی
– سیستم مدیریت گردهمایی ها وکارگاههای آموزشی
– سیستم مدیریت چاپ و انتشار کتب ونشریات
– سیستم مدیریت خدمات آموزشی
– سیستم مدیریت افراد و اعضاء
– سیستم روابط عمومی و امور بین الملل
– سیستم پرتال جامع پژوهشی

در انتهای جلسه نیزحاضرین سوالات ونظرات خود را در مورد نحوه عملکرد سیستمها مطرح نمودند.

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی،پژوهشگاه تعلیم و تربیت وزارت آموزش و پرورش،مرکزمطالعات و رنامه ریزی شهر تهران،معاونت آموزش وپژوهش شرکت رجاء،سازمان پژوهشهای علمی صنعتی،پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی،دانشگاه علوم پزشکی ایران،مرکزمطالعات فناوری اطلاعات،پژوهشگاه زلزله شناسی،پژوهشکده پول و بانک،پژوهشکده فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس،پژوهشکده آمار،مرکزملی اقیانوس شناسی،مرکز مطالعات شهر سازی ومعماری و مرکزمطالعات و تحقیقات کیفیت زندگی از جمله مراکز پژوهشی حاضر در این جلسه بودند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا