تکنولوژی

شکسته شدن رمز اطلاعات میلیون‌ها کاربر اینترنت

 

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا رمز اطلاعات کامپیوتری میلیون‌ها کاربر اینترنتی را شکسته‌اند.

به گزارش بی بی سی مدارکی که ادوارد اسنودن، کارمند شرکت طرف قرارداد نهادهای اطلاعاتی آمریکا، افشا کرده نشان می‌دهد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا توانسته‌اند از ارتباطات امن یا رمزگذاری شده اینترنتی رمزگشایی کنند. به این ترتیب، امکان دسترسی به محتوای ایمیل‎‌ها، حساب های بانکی و پرونده پزشکی صدها میلیون نفر فراهم می‌شود. روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز و روزنامه بریتانیایی گاردین نوشته‌اند که اداره امنیت ملی آمریکا در اجرای برنامه‌ای با طبقه بندی “کاملا سری” توانست با رمزگشایی از ارتباطات به اطلاعات شخصی افراد دسترسی پیدا کند.

به این ترتیب، این سازمان‌ها به طور مستقیم به منابع اطلاعات خصوصی افراد دست یافته‌اند. براساس این گزارش، بخشی از این برنامه با همکاری “آژانس شنود دولت بریتانیا” صورت گرفته است. این آژانس که مقر آن در شهر چلتنهم واقع است، مسئول حفاظت از ارتباطات نهادهای دولتی و نیروهای مسلح بریتانیاست. آژانس شنود دولت بریتانیا تاکید کرده است که کشف رمز، بخشی حیاتی از فعالیت آن محسوب می‌شود اما تنها در مورد منابعی به کار می‌رود که از نظر امنیتی برای این کشور اهمیت دارد.

طبیعی است که همکاری احتمالا فنی با نهادهای اطلاعاتی آمریکا برای کشف رمز اسناد خصوصی افراد سئوالاتی را در مورد انطباق چنین فعالیتی با شرح وظایف اعلام شده این سازمان بریتانیایی مطرح خواهد کرد. کارشناسان گفته‌اند که اطلاعات جدید در مورد دست‌اندازی سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا بر اطلاعات شخصی افراد باعث خواهد شد تا بحث درباره توازن بین امنیت ملی و حریم شخصی شهروندان بار دیگر مطرح شود. ادوارد اسنودن، کارمند یک شرکت طرف قرارداد نهادهای اطلاعاتی آمریکا، با افشای ابعاد نفوذ این نهادها در حوزه اطلاعات شخصی شهروندان، خشم مقامات آمریکایی را برانگیخت.

در پی تصمیم دولت آمریکا به بازداشت و محاکمه آقای اسنودن، او به روسیه رفت و توانست از دولت آن کشور پناهندگی بگیرد. در اعتراض به اعطای پناهندگی به ادوارد اسنودن،باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، برنامه ملاقات دوجانبه با رئیس جمهوری روسیه در حاشیه اجلاس گروه ٢٠ در سن پترزبورگ را لغو کرد. آقای اوباما وعده داده است تا بین نیازهای نهادهای امنیتی به کسب اطلاعات و حق شهروندان آمریکایی در خصوص برخورداری از حریم خصوصی، توازنی معقول برقرار کند.

سازمان های مدافع حقوق شهروندی در آمریکا هر گونه دخالت دولت در امور شخصی مردم را رد کرده‌اند. هنوز اداره امنیت ملی آمریکا و آژانس شنود دولت بریتانیا نسبت به گزارش روزنامه‌های نیویورک تایمز و گاردین واکنشی نشان نداده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا