سوءاستفاده هكرها از فنآوري “كپيرايت” شركت “سوني” براي نفوذ بهرايانهها
ایرنا – هكرهاي رايانهاي نرمافزار مخرب جديدي از نوع “تروجان” ايجاد كردهاند كه با سوءاستفاده از فنآوري حفظ حق مالكيت معنوي(كپي رايت) موجود در سيديهاي صوتي جديد شركت “سوني” موسوم به “دي آر ام”، امكان ربوده شدن كنترل رايانه را فراهم ميكند.
به گزارش سايت اينترنتي “نيوزفكتور”، شركت ارائهدهنده خدمات امنيت اينترنتي “سوفوس” اعلام كرد اين “تروجان” به نام “ “Stinx-Eهماكنون به صورت فايل ضميمه همراه يك ايميل، در اينترنت در حال گسترش است.
“تروجان”( (trojanبه طور كلي به كدهاي مخرب اينترنتي گفته ميشود كه بر خلاف ويروسهاي اينترنتي، قابليت كپي كردن و گسترش خود را ندارند.
در متن موضوع ايميل مذكور ادعا شده كه اين فايل ضميمه عكسي از كاربر است كه به زودي در نشريه “توتال بيزينس مانثلي” در كشور انگليس چاپ خواهد شد.
چنانچه كاربران فريب پيغام موجود در متن ايميل را خورده و روي فايل ضميمه همراه اين ايميل كليك كنند، “تروجان” مذكور خود را به صورت يك فايل رايانهاي به نام $sys$drv.exeبه رايانه كپي ميكند.
از طرف ديگر، نرمافزار حفظ “كپي رايت” شركت “سوني”( (DRMبه صورت خودكار و بدون كنترل كاربر، از “سيدي”هاي صوتي جديد اين شركت به رايانه منتقل شده و نصب ميگردد و نسخه برداري از سيديهاي صوتي شركت “سوني” در رايانه را غيرممكن ميكند.
اين نرمافزار شركت “سوني” فايلهايي را كه در نام آنها عبارت $$sys وجود داشته باشد به صورت خودكار مخفي كرده و بدين ترتيب فايل آلوده “تروجان” مذكور نيز تحت پوشش همين نام، فعاليت مخفيانه خود را در رايانه آغاز كرده و كنترل رايانه را در اختيار “هكر”ها قرار ميدهد.
شركت “سوفوس” هماكنون ابزاري را ارائه كرده است كه نرمافزار “ي آر ام” شركت سوني را در رايانه شناسايي و غير فعال كرده و مانع از نصب خودكار مجدد آن ميشود تا “تروجان” مذكور نتواند با سوءاستفاده از آن، فعاليت خود را در رايانه كاربر آغاز كند.
برخي كارشناسان عقيده دارند اقدام شركت “سوني” در زمينه نصب خودكار يك نرمافزار در رايانه كاربران، غيرقانوني بوده و به علاوه زمينه پيدايش اين “تروجان” جديد را نيز فراهم كردهاست.
“سوني” در پي شناسايي تروجان “ ،”Stinx-Eفنآوري “ “DRMرا از سيديهاي صوتي خود حذف كرده است.