برگزاری نشست همفکری حضور شرکت های نرم افزاری ايرانی در افغانستان
ایسنا – نشست همفكرى دربارهى نحوهى حضور شركتهاى نرم افزار ايرانى در بازار افغانستان در محل دبيرخانهى سازمان نظام صنفى رايانهيى برگزار شد.
به گزارش سرويس فناورى اطلاعات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، در ابتداى اين نشست كه با حضور نمايندگان بيش از 20 شركت نرم افزارى تشكيل شده بود، «سعيدى» رييس سازما نظام صنفى رايانهيى با تشريح دلايل تشكيل نشست اظهار داشتند كه در چند سال گذشته شركتهاى متعددى در بازار نرم افزار افغانستان حضور يافتهاند كه خوشبختانه تعدادى از آنها موفق بودهاند و اطلاعات ارايه شده از سوى اين شركتها و گزارشات مهندس «مظلوم» ،مهندس «قاسمى» و مهندس «ثروتى» كه اخيرا از اين كشو بازديد كرده و با برخى از وزارتخانهها تفاهم نامه همكارى امضا كردهاند حكايت از آن دارد كه فرصت مناسبى در بازار نرم افزار افغانستان پديدار شده است .
وى گفت: اميدواريم كه در اين جلسه و جلسات بعدى كه به همين مناسبت تشكيل مىشود همكاران به يك نقطه نظر روشنى ، برسند. طبيعى است ، در صورت حصول به يك جمع بندى مشخص، سازمان نظام صنفى رايانهيى وظيفهى خود مىداند كه از تصميم مشترك شركتهاى عضو پشتيبانى كند.
مهندس «ثروتى» معاون مركز صنايع نوين كه جزو هيات اعزامى به كشور افغانستان نيز بود، اظهار داشت: شرايط حاضر، زمان بسيارى خوبى براى فعاليت در افغانستان بوده و بايد هر چه زودتر اقدام كرده و فرصت را از دست نداد .
مهندس «مظلوم» نيز ضمن ارايهى تحليلى از فرصتها فعلى افغانستان در مورد مسايل اجتماعى و توسعهى زيرساختها و بيان توافقنامهى امضا شده با چند تن از وزرا و معاونان وزارتخانههاى افغانستان طى سفر خود به اين موضوع تاكيد نمود كه وظيفهى ذاتى سازمانهايى نظير توسعه تجارت ، بانك توسعهى صادرات، مركز صنايع نوين و ديگر موسسات حكم مىكند كه به صادركنندگان كمك كنند ولى براى اين كه بتوان از اين سازمانها طلب همكارى كرد و يا اصولا سازمان صنفى رايانهيى بتواند نقش موثر ترى در اين خصوص داشته باشد بايد شركتهاى خصوصى به صورت هوشمند در بازار حضور يابند .
وى با تشريح مزيت شركتهاى ايران در بازار نرم افزار افغانستان چه از لحاظ زبان مشترك و چه از نظر تكنولوژى در دسترس و قابل استفاده براى آن كشور ادامه داد كه حضور هدفمند بايد با اعزام كارشناسان ارشد و تشكيل تيم مشترك با كارشناسان و مديران وزارتخانههاى افغانستان براى تهيه ى نيازها و كمك به برگزارى مناقصه وعقد قراردادهاى بزرگ نرم افزارى براى شركتهاى پروژه محور وبرگزارى سمينارهاى معرفى محصولات ايرانى براى شركتهاى محصول محور اقدام شده و در نهايت نيز با تاسيس نمايشگاه دايمى محصولات ايرانى فناورى اطلاعات و ارتباطات شرايطى فراهم كرد كه هم شركتهاى نرم افزارى و هم شركتهاى سخت افزارى بتوانند در بازار اين كشور حضور مستقيم داشته باشند .
در ادامهى اين جلسه مهندس «ناصرى» از شركت ثناراى اظهار داشت: مجموعهى گزارشهاى ارايه شده در اين جلسه گزارشهاى تازهاى است كه زاويهى ديد جديدى را مطرح مىكند از اين رو من پيشنهاد مىكنم كه تفاهمنامههاى امضا شده جدى گرفته شده و بر اساس آن اقدامات لازم هر چه سريع تر صورت گيرد .