تکنولوژی

تصمیم جدید زاکربرگ: کمک به خیریه یا فرار مالیاتی!

نام نویسنده: Jesse Eisinger

احتمالا شما نیز اخبار مرتبط با اقدام مارک‌ زاکربرگ در تخصیص چیزی در حدود 45 میلیارد دلار به امور خیریه را شنیده‌اید. اقدامی جنجالی که با تیترهای آنچنانی و صحبت از بخشیدن 99 درصد از سهام شرکت فیس‌بوک، سروصدای زیادی به‌پا کرد اما در این میان عده‌ای معتقدند موسس فیس‌بوک با این حرکت خود در واقع یک ماشین سرمایه‌گذاری جدید را راه‌اندازی کرده است. در تفسیر این مطلب، آنچه که به عنوان اصلی‌ترین نکته ماجرا باید مدنظر قرارگیرد، عدم راه‌اندازی یک بنیاد خیریه توسط آقای زاکربرگ و خانم چان است. در واقع زاکربرگ در راستای این هدف خود، شرکتی با مسئولیت محدود را راه‌اندازی کرده که در کنار مزایای اجتماعی و عام‌المنفعه متفاوت، سودهای بی‌شماری را نیز برای موسس فیس‌بوک به همراه خواهد داشت تا به نوعی سرمایه میلیاردی او از این جیب به آن جیبش جابجا شود. 

بخوانید: متن کامل نامه مارک زاکربرگ به دخترش

به گزارش آی تی ایران شرکتی که با مسئولیت محدود توسط زاکربرگ فعالیت خواهد کرد، می‌تواند در قالب سیاست‌های سودمند برای عموم، برنامه‌های خود را پیاده‌سازی کند اما مدنظر داشته باشید که همین حالا هم شرکت‌های زیادی هستند که در کنار واقعیت بخشیدن به سیاست یادشده، سود مالی زیادی را نیز برای صاحبان خود به همراه داشته‌اند. اینگونه شرکت‌ها حتی می‌توانند هزینه‌های سیاسی، لابی‌هایی برای تغییر قانون و مواردی اینچنینی را نیز در میان فعالیت‌های خود، پیاده‌سازی کنند. 

از سوی دیگر، بنیادهای خیریه ملزم به پیروی از قوانین و سیاست‌های خاصی هستند و باید درصد مشخصی از دارایی‌های خود را همه‌ساله به سیاست‌های خیرخواهانه خود اختصاص دهند اما در قالب فعالیت زاکربرگ، هیچ الزامی برای شفاف‌سازی در خصوص فعالیت‌ها وجود ندارد. در پوشش این رویداد، اکثر منتقدان با اشاره به ابعاد این کمک به‌ظاهر خیرخواهانه! عنوان داشته بودند که مارک زاکربرگ جوان‌تر از آن است که سرمایه خود را در این راه، ببخشد اما خبرهای کمی به مزایای کاهش مالیاتی در پی این برنامه‌های زاکربرگ، اشاره داشتند. 

در این زمینه Victor Fleischer، پروفسور حقوق و متخصص مالیاتی در دانشکده حقوق دانشگاه سن‌دیگو معتقد است آقای زاکربرگ می‌تواند از مزایای بالای کاهش مالیات پرداختی، به ویژه در صورتی که ارزش سهام فیس‌بوک افزایش یابد، برخوردار شود.

در صورتی که شرکت راه‌اندازی شده توسط زاکربرگ تماما به امور خیریه اختصاص داده می‌شد همانند موارد مشابه، شاهد مزایای مالیاتی بودیم که البته خوشایند هر شخصی است اما این شرکت، عملکرد تاثیرگذارتری دارد. این شرکت با تخصیص مقدار سهم مورد نظر خود به فعالیت‌های از پیش مشخص شده و البته عام‌المنفعه، کاهش ارزش سهام را به نمایش خواهد گذاشت تا مالیاتی برای مسئولین آن مدنظر قرارنگیرد. 

با این تفاسیر، مدنظر داشته باشید که مارک زاکربرگ این قوانین را وضع نکرده و او تنها بهترین استفاده ممکن را از روند موجود، داشته است و هزینه‌های اینچنینی در واقع می‌توانند به عنوان فرایندهایی برای بازگشت سرمایه به متن جامعه، حتی مورد تحسین هم قرارگیرند. 

 

بازانتشار شده در نیویورک تایمز

منبع : ProPublica

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا