تکنولوژی

حقوق برنامه‌نویسان زن ۳۰ درصد کمتر از مردان است

جدیدترین تحقیقات انجام شده توسط شرکت Glassdoor (که در زمینه تحلیل آنلاین اطلاعات مشاغل فعالیت دارد) نشان می‌دهد برنامه‌نویسان مونث، درآمد به‌مراتب کم‌تری در مقایسه با همکاران مذکر خود دارند. این درآمدِ کم‌تر با در نظر گرفتن برابری‌های پرداختی در دیگر بازارها و صنایع، بیش از پیش خودنمایی می‌کند. این مطالعات از وجود فاصله 28.3 درصدی یا متوسط 72 سنت از هر دلار دریافتی حکایت دارند. 

این در حالی است که بنابر اظهارنظر دکتر اندرو چمبرلین (نویسنده این تحقیق)، صنعت تکنولوژی در آمریکا در زمینه برابری پرداخت‌ها در حد بالاتر از مقدار متوسط قرار گرفته است.

او در مصاحبه با NBC News اینچنین عنوان کرده است:

” زنان فعال در حوزه تکنولوژی،( نه فقط برنامه نویسی)  به‌طور متوسط دریافتی 94 سنت را در مقابل دریافت یک دلار توسط مردان دارند. هر شغلی وضعیت متفاوتی در این زمینه دارد اما همچنان اکثر شغل‌های موجود در حوزه آی‌تی توسط مردان احاطه شده‌اند.”

این تحقیق که با عنوان ” ابهام‌زدایی در زمینه شکاف پرداخت‌ها بر اساس تفکیک جنسیتی” منتشر شده اینچنین نتیجه می‌گیرد که در تمامی کشورهای مورد بررسی، بدون درنظر گرفتن ویژگی‌های شخصیتی، عناوین شغلی، شرکت و صنعت مورد نظر، مردان حقوق دریافتی بیشتری در مقایسه با زنان دارند.

این گزارش که برپایه بررسی حقوق دریافتی 534 هزار کارمند منتشر شده به تشریح بزرگ‌ترین شکاف پرداختی میان زنان و مردان نیز پرداخته است. بر اساس گزارش چمبرلین، به‌طور کلی بیشترین شکاف پرداختی در زمینه‌هایی است که شاهد حضور بیشتر مردان هستیم و شکاف پرداختی کم‌تر نیز در حوزه‌هایی است که توازن بیشتر جنسیتی وجود دارد یا زنان، اکثریت کارکنان فعال در آن بخش را تشکیل می‌دهند. 

هدف این مطالعه، حذف تفکری است که در قالب آن تصور می‌شود هیچ شکاف پرداختی در زمینه جنسیت‌ کارکنان وجود ندارد. 

چمبرلین در این خصوص می‌گوید: ” ما به این نتیجه رسیدیم که فهم ما از شکاف جنسیتی در زمینه پرداخت‌ها، منطبق با واقعیت حاکم در میان کارکنان نیست. در حقیقت از هر 10 نفر در جهان، 7 نفر تصور می‌کنند شرکت‌ها حقوق پرداختی یکسانی به زن و مرد (در مقابل کار یکسان انجام شده) دارند. وقتی شرکت‌ها و کارکنان آن‌ها در خصوص حقوق خود صحبت می‌کنند به این نتیجه می‌رسیم که پیاده‌سازی روندهای پرداختی برابر، بهره‌وری بیشتر را در کنار مزایای مختلف به همراه خواهد داشت.”

منبع : آی تی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا