تکنولوژی

موزيلا نسخه آزمايشى نگارش ‪ ۱/۵‬مرورگر “فايرفاكس” را عرضه كرد

ایرنا – بنياد “موزيلا” نسخه آزمايشى از نگارش ‪ ۱/۵‬مرورگر اينترنتى “فايرفاكس” خود را عرضه كرد.

به گزارش سايت اينترنتى “پى‌سى‌ورلد”، نگارش جديد “فايرفاكس” از لحاظ كارايى و قابليتهاى امنيتى به ميزان قابل توجهى بهبود يافته و ارائه نسخه ‪ ۱/۵‬اين مرورگر، مهمترن و گسترده‌ترين به روز نگارى “فايرفاكس” از زمان معرفى نسخه ‪ ۱/۰‬آن در ماه نوامبر سال گذشته محسوب مى‌شود.

نسخه آزمايشى نگارش ‪ ۱/۵‬مرورگر داراى كد باز فايرفاكس هم‌اكنون به صورت رايگان از وب سايت بنياد “موزيلا” قابل دانلود است.

“كريس برد” مدير محصولات و بازاريابى بنياد “موزيلا” اعلام كرد كه اين بنياد در ماه‌هاى آينده چند نسخه آزمايشى ديگر از نگارش “فايرفاكس” را معرفى خواهد كرد و در نهايت نسخه تكميل شده نگارش ‪ ۱/۵‬اين مرورگر در ماه نوامبر و يا سپتامبر عرضه خواهد شد.

شركتهاى بزرگ نرم‌افزارى معمولا قبل از ارائه رسمى يك محصول جديد، در ابتدا يك ي چند نسخه آزمايشى يا “بتا” از آن محصول را براى بازبينى و عيب يابى توسط كاربران زبده معرفى مى‌كنند كه البته اين نگارشهاى آزمايشى توسط كاربران عادى نيز قابل استفاده خواهند بود.

آخرين نگارش قبلى مرورگر “فايرفاكس” كه از سوى بنياد “موزيلا” ارائه شده بود، “فايرفاكس ‪ “۱/۰۶‬نام دشت و دليل آنكه “موزيلا” به جاى انتخاب نامى همانند “فايرفاكس ‪ “۱/۱‬براى نگارش جديد، با حركتى رو به جلو نام “فايرفاكس ‪ “۱/۵‬را برگزيده اين است كه قابليتهاى متنوع و ارزشمند فراوانى به نگارش جديد اضافه شده‌است.

“تريستان نيتوت” مدير حوزه اروپاى بنياد “موزيلا” اعلام كرد كه برنامه‌نويسان اين بنياد در هسته اصلى نگارش قبلى “فايرفاكس” تغييرات اساسى ايجاد كرده‌اند و به همين علت نام “فايرفاكس ‪ “۱/۱‬براى نگارش جديد مناسب نبوده و نام “فايرفاكس ‪ “۱/۵‬براى آن برگزيده شده‌است.

بنياد “موزيلا” به تازگى يك شركت تجاى به نام “موزيلا” را با هدف رسيدگى به امور مالى و مالياتى و افزايش اعتبار “فايرفاكس” تاسيس كرده و قصد دارد از اين پس علاوه بر كاربران خانگى، سازمانها و به طور كلى كاربران غير خانگى را نيز به استفاده از “فايرفاكس” ترغيب كند.

مرورگر داراى كد باز “فايرفاكس” تاكنون بيش از ‪ ۷۵‬ميليون بار توسط علاقه‌مندان از اينترنت دانلود شده و طبق تخمينهاى صورت گرفته هم‌اكنون حدود ‪ ۱۰‬درصد از كاربران اينترنت از “فايرفاكس” براى گشت و گذار در اينترنت استفاده مى‌كنند.

يكى از مهمترين دلايل روى آوردن كاربران به اين مرورگر، برترى‌هاى امنيتى آن در مقايسه با مرورگر “اينترنت اكسپلورر” شركت “مايكروسافت” است كه سبب حفاظت بيشتر كاربران در برابر حملات ويروسى و همچنين نرم‌افزارهاى مخرب و مزاحم “اسپاى‌ور” مى‌شود.

از مشكلات مهم “فايرفاكس” براى مقابله با “اكسپلورر” نيز عدم سازگارى برخى وب سايتها با اين مرورگر است و اين بدان علت است كه بسيارى از طراحان وب سايتهاى اينترنتى سايتهاى خود را تنها براى نمايش بهينه در مرورگر “اينترنت اكسپلورر” طراحى كرده و “فايرفاكس” و ساير مرورگرها را فراموش مى‌كنند.

به علاوه شركت “مايكروسافت” مرورگر “اكسپلورر” را به همراه سيستم‌عامل “ويندوز” خود ارائه مى‌كند و بسيارى از كاربران از اين موضوع كه مى‌توان به جاى “اسكپلورر” از مرورگرهاى جايگزين استفاده كرد اطلاعى ندارند و يا حتى در صورت آگاهى از اين مطلب، حاضر نيستند به خود زحمت داده و مرورگرى ديگر را دانلود كرده و جايگزين “اكسپلورر” نمايند.

اقدام جديد “موزيلا” در زمينه تاسيس يك شركت تجارى و كسب درآمد از طريق “فايرفاكس”، اين نگرانى را بوجود آورده كه افرادى كه تاكنو به صورت داوطلبانه و بدون چشم داشت براى توسعه و بهبود “فايرفاكس” با “موزيلا” همكارى كرده‌اند، ممكن است از اين پس نحوه همكارى خود را با بنياد “موزيلا” تغيير دهند كه اين امر بر روند رشد كاربران “فايرفاكس” نيز تاثير منفى خواهد داشت.

بر طبق آخرين آمارها، هم‌اكنون ‪ ۸۷/۲‬درصد از كاربران اينترنت از مرورگر “اينترنت اكسپلورر” شركت مايكروسافت استفاده مى‌كنند، ‪ ۸/۰۷‬درصد به “فايرفاكس” روى آورده‌اند، ‪ ۱/۹۳‬درصد از مرورگر “سافارى” شركت “اپل” استفاده مى‌كنند، ‪ ۱/۵۵‬مرورگر “نت اسكيپ” را برگزيده‌اند و ‪ ۰/۴۹‬درصد نيز كاربر مرورگر “اوپرا” هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا