فروش یاهو به ورایزون : شکست یا پیروزی؟
فروش یاهو به ورایزون نقطه پایانی بر تمام تلاشهای ماریسا مایر – مدیرعامل یاهو – برای بازگرداندن این شرکت به دوران طلایی خودش بود. او اما تلاش میکند خود را خرسند و خشنود نشان دهد. .
قرارداد فروش یاهو به اپراتور ورایزون در ازای پرداخت 4.83 میلیارد دلار وجه نقد به مرحله اجرا درخواهدآمد تا این شرکت، در AOL شرکت زیرمجموعه ورایزون با سرپرستی تیم آرمسترانگ ادغام شود. این قرارداد پس از مدتها حرف و حدیث و البته پیشنهادهای ارائه شده از سوی مشتریان نهچندان زیاد یاهو، با بررسی رگولاتوری و البته پس از تایید سهامداران ورایزون نهایی خواهد شد.
رقم کم درنظر گرفته شده برای خرید یاهو ( با درنظر گرفتن این نکته که ارزش سهام این شرکت 38 میلیارد دلار است) از شرایط نهچندان مساعد این شرکت حکایت دارد اما بسیاری از سرمایهگذاران معتقدند یاهو قسمت عمدهای از ارزش فعلی خود را مدیون سهامی است که از شرکتهای فعال در حوزه تجارت الکترونیک یعنی Alibaba و همچنین یاهوی ژاپن در اختیار دارد. این سهامها البته در قرارداد خرید یاهو توسط ورایزون منظور نخواهند شد.
قرارداد فروش یاهو، مالکیت بخش خبری و همچنین یاهو فایننس (وبسایتی که فعالیتهای والاستریت را زیرنظر دارد) را در اختیار ورایزون قرار خواهد داد. علاوه بر این، بخش سرگرمیهای ورزشی، پلتفرم پرسش و پاسخ Yahoo Answers و در نهایت سرویسهای اجتماعی Tumblr و فلیکر را دربر خواهد گرفت.
ماریسا مایر اعلام کرده در حال حاضر تصمیم او بر ادامه فعالیت در یاهو است اما منابع مختلف معتقدند حضور او در این شرکت تنها 6 تا 9 ماه دیگر و در واقع تا زمان نهایی شدن این قرارداد تداوم خواهد داشت.
مریسامایر :خشنودم
مدیرعامل یاهو نامهای هم خطاب به کارکنان این شرکت نوشته و چشماندازهای جدید این شرکت را تشریح کرده است.
مایر مینویسد : «امروز روز بزرگی برای شرکت یاهو به حساب میآید. این ایمیل، نامهای است که من خطاب به تمامی کارکنان یاهو در سراسر جهان مینویسم تا جزئیات بیشتری از این قرارداد را پیش روی آنها قرار دهم. قرارداد فروش یاهو به ورایزون خروجی قابل توجهی برای شرکت ما خواهد داشت. این قرارداد فرصتهای مناسبی را برای سرعتبخشیدن به روند تغییر و تحول در یاهو ایجاد خواهد کرد. در میان مشتریان مختلف یاهو، ورایزون بهترین گزینهای است که در قالب همکاریهای جدید میتواند ارزش والایی را برای کاربران، آگهیدهندگان و شرکای ما به ارمغان بیاورد.»
مایر که در دوران ریاستش یاهو دیگر نتوانست به دوران اوج اش بازگردد خطاب به کارکنان تاکید میکند : « یاهو شرکتی است که دنیا را تغییر داد. تا پیش از یاهو، اینترنت تنها یک پروژه تحقیقاتی دولتی بود. ما تلاش زیادی کردیم تا یاهویی قویتر و مدرنتر را ایجاد کنیم. در این راستا، تعداد کاربران بخش سرویسهای همراه را به بیش از 600 میلیون کاربر فعال در هر ماه ارتقا دادیم و مدرنسازی تمامی محصولات مرتبط با مشتریان را در دستورکار قراردادیم. »
به گفته مریسا مایر این قرارداد فروش، نهتنها گامی برای تحقق یافتن برنامه این شرکت در جهت استفاده از پتانسیل سهامداران خواهد بود بلکه فرصت مناسبی را برای توزیع بهتر خدمات و سرعتبخشیدن به پروژههای ما در بخش سرویسهای همراه، ویدئو، مدیریت آگهی و ابزارهای اجتماعی ایجاد خواهد کرد. مایر در ادامه این نامه میافزاید: « ورایزون به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در حوزه ارتباطات شانسهای جدیدی را در زمینه توزیع بهتر خدمات برای ما ایجاد خواهد کرد. این شرکت با پوشش 100 میلیون مشتری خدمات ارتباطی بیسیم، دیدگاه مشترکی در زمینه اهمیت تکنولوژی تبلیغاتی با ما دارد و تمرکز محتوایی عمیق در قالب فعالیت واحد AOL نیز چشماندازهای تازهای را پیش روی ما قرار خواهد داد. با توجه به اهداف ورایزون مبنی بر رسیدن به جامعه آماری 2 میلیاد کاربر و درآمد 20 میلیارد دلاری در بخش کسب و کار رسانه-موبایل تا سال 2020 میلادی، محصولات و برند یاهو، مرکز تلاشها برای رسیدن به اهداف یادشده خواهد بود.»
همواره تصورمیشد ماریسا مایر پس از تجربه موفقاش در گوگل بتواند یاهو را از گردابی که در آن گیر افتاده نجات دهد حالا به نظر میرسد او حداقل توانسته سهامداران یاهو را بابت فروش با قیمت معقول این شرکت راضی کند.
درباره «مریسا مایر» بخوانید :
– موردکاوی مدل مدیریتی ماریسا مایر در یاهو
– مدیریت بد چگونه یاهو را به شکست کشاند؟
– مریسا مایر: سبک مدیریتی من گوش دادن است
در این نامه مدیرعامل یاهو همچنین به تردیدهایی اشاره میکند که همه بازار نسبت به این شرکت دارند او میگوید : « فرایند استراتژیک فروش یاهو تردیدهایی را برای برخی ایجاد کرده اما کارکنان وفادار و متعهد ما پیش از این نیز تمامی چالشهای اینچنینی را با موفقیت پشتسر گذاشتهاند. من شخصا از نتایج بدست آمده و عملکرد تیم کاری یاهو احساس غرور میکنم. تا زمانی که مراحل نهایی کردن قرارداد تا سهماهه اول سال 2017 میلادی انجام پذیرد، توجه به این نکته که به عنوان تیمی جهانی در کنار هم به فعالیت ادامه دهیم و اجرایی شدن سیاستهای از پیش مشخصشده را درنظر داشته باشیم، اهمیت ویژهای خواهد داشت. ما نیمه اول سال جاری میلادی را با غرور و افتخار پشت سر گذاشتیم و به اهدافمان جامه عمل پوشاندیم و حالا نوبت آن است تا آخرین روزهای حیات یاهو به عنوان شرکتی مستقل را به زیباترین شکل ممکن خاطرهساز کنیم. »
مایر نامه خود را با این جملات به پایان میبرد : « یاهو شرکتی است که دنیا را تغییر داد و حالا ما این روند را در ابعادی وسیعتر و در قالب همکاری با ورایزون و AOL ادامه خواهیم داد. »
یاهو کالای استراتژیک در سبد خرید ورایزون
چیزی در حدود دوسال پیش، «تیم آرمسترانگ» مدیر اجرایی AOL پیشنهاد ادغام این شرکت با یاهو را مطرح کرد اما این طرح توسط مایر رد شد. نکته قابل توجه اینکه آرمسترانگ و مایر به عنوان کارکنان سابق گوگل، هر دو با هدف نجات غولهای خفته دنیای اینترنت یعنی AOL و یاهو به این شرکتها پیوستند اما هر دو شرکت به واسطه رویارویی نامهایی مانند گوگل و فیسبوک، در این حوزه با چالشهای متفاوتی روبرو شدند. حدود یک سال قبل ورایزون AOL را خریداری کرد و امروز نیز نوبت به یاهو رسیده است.
حالا ادغام یاهو و AOL که با پادرمیانی ورایزون بزرگترین اپراتور تلفن همراه ایالات متحده انجام خواهد شد چشمانداز جدیدی را پیش روی هر دو شرکت قرار خواهد داد. Lowell McAdam مدیر اجرایی ورایزون در این خصوص میگوید:
“چیزی در حدود یکسال پیش، خرید AOL را با هدف تقویت سیاستمان در تعامل بهتر با مصرفکنندگان، تولیدکنندگان محتوا و آگهیدهندگان در پلتفرمهای مختلف در دستورکار قراردادیم. این در حالی است که خرید یاهو، ورایزون را به عنوان یک شرکت فعال در حوزه رسانههای همراه، در جایگاه رقابتی سطح بالایی قرار خواهد داد.”
ورایزون از خرید یاهو آشکارا خوشحال است هر چند بخش با ارزش این شرکت یعنی سهامی که در شرکت علیبابا و یاهوی ژاپن دارد در این معامله به ورایزون منتقل نشده و صرفا بخشهای ضررده یاهو را به مالکیت خود در آورده است.
درباره «ورایزون» بخوانید :
– ورایزون اینترنت کاربران پرمصرف را قطع میکند
– ورایزون نسل پنجم موبایل را راهاندازی میکند
– معامله ۱۳۰ میلیارد دلاری ورایزون و وودافون
تیم آرمسترانگ نیز که بالاخره به رویای خود در خصوص ادغام با یاهو رسیده در اظهارنظری اعلام کرده ترکیب ورایزون، AOL و یاهو معجونی قدرتمند را در حوزه رسانههای همراه ایجاد خواهد کرد و فرصتی ایدهآل را پیش روی آگهیدهندگان و ناشران محتوای آنلاین قرارخواهد داد. اگرچه AOL با بهرهگیری از فرصتی که در قالب مالکیت هافینگتون پست بدست آورده نقشی فعال در تولید محتوای رسانهای دارد اما همچنان تمرکز خود روی بخش تبلیغات را حفظ کرده است.
این در حالی است که خرید یاهو توسط ورایزون، بخش قابل توجهی از بازار آنلاین ایالات متحده آمریکا را نیز در اختیار این شرکت قرار خواهد داد. اگرچه یاهو و AOL به ترتیب در رده سوم و ششم برترین شرکتهای فعال در حوزه رسانههای دیجیتال در آمریکا قرار دارند اما ترکیب این دو شرکت، جامعه آماری را تشکیل خواهد داد که به عنوان مثال بازدیدکنندگان منحصر به فردی در حدود 50 درصد بیشتر از جامعه آماری گوگل را پیش روی ناشران و آگهیدهندگان قرار خواهد داد.
تمایل ورایزون به خرید یاهو ریشه در اندیشههای بلندپروازانه این شرکت دارد. اندیشههایی که بر اساس آن ورایزون به فراهم کردن دسترسی کاربران به محتویات آنلاین قانع نبوده و قصد دارد بخش اعظمی از این بازار را در اختیار خود داشته باشد. با استفاده از این فرصت، مشتریان از بهکارگیری سرویسهای ساده ایمیل و یا وبگردی روی گوشیهای هوشمند به سمت بهرهگیری از ویدئوها و بازیهای ویدئویی آنلاین مهاجرت خواهند کرد و همین امر فرصت ویژهای را برای فروش آگهی و یا حتی کسب درآمد از محل ثبت نام کاربران برای استفاده از سرویسهای مختلف ایجاد خواهد کرد.
Shar Vanboskirk تحلیلگر فارستر معتقد است مسئولان ورایزون به این نتیجه رسیدهاند که خرید یاهو و بهرهگیری از تواناییهای این شرکت در توزیع بهینه خدمات میتواند به تولید آگهیهای بهتر و ارزشمندتر توسط زیرمجموعههای این شرکت کمک کند. این در حالی است که مطالعات دولتی نشان میدهد شهروندان آمریکایی در حال فاصله گرفتن از به کارگیری ارتباطات باندپهن و مهاجرت به سمت استفاده از ارتباطات اینترنتی در بستر شبکههای همراه هستند.
مرتبط :
– چرا یاهو دربرابر گوگل شکست خورد؟
– چرا یاهو دیگر هیچ ارزشی ندارد؟
منبع : آی تی ایران