امتیاز شرکتهای تکنولوژی در مبارزه با بردگی کاری
در گزارش بنیاد غیرانتفاعی KnowTheChain، بیست شرکت فعال در حوزه تکنولوژی که در زیرشاخههای مختلف فعالیت میکنند از نظر عملکرد و بازده در خصوص پیادهسازی راهکارهای مبارزه با سواستفاده از نیروهای کاری و یا حتی جلوگیری از کار اجباری ، بیگاری مقایسه و امتیازدهی شدهاند.
به گزارش Fastcoexist، از آنجایی که محصولات جدید، از ترکیب صدها مولفه سختافزاری و مواد خام تشکیل میشوند و هر یک از این موارد نیز زنجیرهای از زیرمجموعههای کاری و افراد واسطه را در بر دارند، اطمینان از آنکه در تمامی این سیکل کاری، خبری از بیگاری و یا سواستفاده کاری از نیروهای شاغل نیست، بسیار دشوار است.
با این وجود، برمبنای گزارشهای منتشر شده، عملکرد برخی از شرکتها در این حوزه بهتر از سایرین بوده است. در واقع این شرکتها از پتانسیلهای موجود در خصوص امکان سواستفاده از نیروهای کاری آگاهتر بوده و همواره در تلاشند تا این فرصتهای تهدید آمیز را محدود کنند.
بر این مبنا، گزارش KnowTheChain به بررسی اقدامات بیست شرکت فعال در حوزه تکنولوژی پرداخته و نکته قابل توجه اینکه نتایج ارائه شده از واگرایی شدید در این زمینه حکایت دارند. در صدر این لیست شرکتهایی مانند HP و اپل با کسب امتیاز 72 و 62 قرار گرفتهاند و در قعر آن نیز اسامی شرکتهای ژاپنی مانند Canon و Keyence به چشم میخورد که به ترتیب امتیازهای 12 و صفر را کسب کردهاند.
Kilian Moote سرپرست این پروژه تحقیقاتی معتقد است سواستفاده شدید از نیروهای کاری (بیگاری) معمولا زمانی به وقوع میپیوندد که نیروهای کاری مهاجر، هزینهای را به آژانسهای استخدام پرداخت میکنند. با این اوصاف، در ادامه نیز دستمزدهای دریافتی آنها به هیچ وجه قابل مقایسه با کاری که انجام میدهند نبوده و به نوعی کارفرمای آنها مدیون این افراد خواهد بود. این در حالی است که در این شرایط ممکن است کارفرما پاسپورت این افراد مهاجر را نیز ضبط کند. به عنوان مثال، در حوزه تولید دستگاههای الکترونیکی در مالزی تخمین زده میشود چیزی در حدود یک سوم از نیروهای کاری مهاجر در شرایط کار اجباری قرار گرفته باشند.
نکته قابل توجه دیگر در این بررسی، بهرهگیری HP از سیاستی ویژه در خصوص استخدام نیروهای کاری است که این شرکت را از سایر شرکتها متمایز میسازد. Moote از استخدام نیروهای کاری بهطور مستقیم و بدون واسطههایی که احتمال خطر و یا سرپیچی از قانون را افزایش خواهند داد، به عنوان نکتهای مهم و اساسی در پیادهسازی فرایند استخدام توسط HP یاد میکند. اپل و سیسکو نیز که در جایگاه دوم و سوم این لیست قراردارند، حتی بهطور تمام و کمال هزینه فرایندهای استخدامی افراد را نیز پرداخت میکنند. بنابر اعلام مسئولان اپل، این شرکت از سال 2008 میلادی 25.6 میلیون دلار به نیروهای کاری خود پرداخت کرده است که این هزینه شامل 4.7 میلیون دلاری میشود که تنها در سال گذشته به شاغلین در این شرکت پرداخت شده است.
Moote معتقد است در دهه گذشته شرکتهای مختلف پیشرفت خوبی در ایفای نقش خود بهمنظور برطرف کردن مشکلات مرتبط با سواستفاده کاری و یا بیگاری داشتهاند اما عملکرد ثبتشده همچنان پایینتر از حد مطلوب است. امتیاز متوسط ثبتشده برای این 20 شرکت، 39 از 100 است و این امتیاز در زمینه فرایندهای استخدامی، تنها به 19 میرسد. Moote در این خصوص میگوید:
“18 شرکت از 20 شرکت یادشده، به نوعی از وجود این مشکلات آگاهی دارند اما نیاز به پیادهسازی فرایندهای اجرایی بازدارنده بیشتر و متنوعتری از این شرکتها احساس میشود.”
منبع : آی تی ایران