بزرگترين شبيهسازى در مورد روند شكلگيرى جهان هستى انجام شد
ایرنا – يك گروه بينالمللى از دانشمندان در مطالعهاى منحصر به فرد با استفاده از ابررايانهها، چگونگى تكامل جهان هستى در ميلياردها سال گذشته و تبديل آن به شكل كنونى را شبيهسازى كردند.
به گزارش سايت اينترنتى “بىبىسىنيوز”، اين مطالعه به نام “ميلنويم ران” مىتواند مشاهدات ستارهشناسان را توجيه كند و بر ميزان آگاهى دانشمندان درباره “انرژى تاريك” موجود در جهان، بيافزايد.
به گفته “كارلوس فرنك” استاد فيزيك پايه دانشگاه “دورهام” انگليس كه در اين مطالعه حضور داشته است ، ميزان كسب آگاهى انسان از جهان هستى در طول ۱۰تا ۲۰سال اخير از كل ميان آگاهى كه از ابتداى ظهور تمدن بشرى در مورد جهان كسب شده، بيشتر است.
وى افزود: هماكنون مىتوان با استفاده از بزرگترين و سريعترين ابررايانهها، تمام تاريخ جهان را شبيهسازى كرد.
در اين مطالعه گروهى بينالمللى از دانشمندان موسوم به “كنسرسيوم ويرگو” به مطالعه چگونگى تكامل جهان، تحت تاثير نوع ناشناختهاى از ماده موسوم به “ماده تاريك”، پرداختند.
طبق نظريههاى ستارهشناسى، اندكى پس از انفجار بزرگ “بيگ بنگ” كه جهان هستى در پى آن پديدار شد، بخش بزرگى از ساختارهاى جهان از مادهاى سرد و تاريك تشكيل شده بود كه بعدها اين ساختارها به علت وزن زياد همين “ماده تاريك” فرو ريختند.
در اين مطالعه وضعيت “ماده تاريك” در طول بيش از ۱۳ميليارد سال عمر جهان با استفاده از دادههاى جمعآورى شده ماهوارهها در زمينه حرارت به جا مانده از “بيگ بنگ”، اطلاعات موجود در رابطه با پيدايش جهان و همچنين قوانين فيزيك جارى در كره زمين مورد بررسى قرار گرفته است.
به گفته محققان حاضر در اين مطالعه، با استفاده از شبيهسازى اخير پيشبينى نظريههاى موجود در زمينه نحوه تكامل جهان با جزييات كامل فراهم شده و مىتوان ميزان تطابق اين پيشبينىها با شكل كلى جهان را در ابعاد وسيع كه از مشاهدات نجومى حاصل شده است بررسى كرد.
شبيهسازى رايانهاى اخير همچنين آگاهى دانشمندان درباره “انرژى تاريك” كه حدود ۷۳درصد از جهان شناخته شده را تشكيل داده افزايش مىدهد.
دانشمندان عقيده دارند “انرژى تاريك” از ميان خلاء موجود در فضاى خالى بين ستارگان منشاء گرفته و همانند يك ضد جاذبه عمل كرده و كهكشانها را با سرعت شتابدارى از يكديگر دور مىكند.
نتايج و جزييات مربوط به اين شبيهسازى در آخرين شماره نشريه علمى “نيچر” به چاپ رسيدهاست.