استانداردهای نظامی برای آزمایش موبایلها
اکثر ما بارها شاهد به زمین افتادن گوشیهای همراهمان بودهایم. در این موارد معمولا سریع گوشی را برمیداریم و به صفحهنمایش و اطراف گوشی نگاه میکنیم تا آسیبهای واردشده به گوشی را بررسی کنیم. ضربه به قاب، شکسته شدن صفحهنمایش و یا از کار افتادن دکمههای گوشی، شایعترین مشکلات در این موارد به حساب میآیند. به گفته بخش تحقیقاتی موتورولا نیمی از جمعیت جهان شکستهشدن صفحهنمایش گوشیهای هوشمند را تجربه کردهاند. این در حالی است که هزینه زیاد و فرایندهای نهچندان راحت تعویض صفحهنمایش آسیب دیده باعث شده 43 درصد از این افراد بدون عوض کردن صفحهنمایش، همچنان در همان حالت از گوشی استفاده کنند. این در حالی است که فروش کیسهای محافظ برای گوشیهای هوشمند روند صعودی به خود گرفته است. بنابر گزارش موسسه تحقیقاتی ABI ارزش بازار جهانی فروش تجهیزات جانبی دستگاههای الکترونیکی همراه در سال گذشته 81.5 میلیارد دلار برآورد شده است.
در این میان کیسهای محافظ بیشترین میزان رشد را در این بخش تجربه کردهاند. مقاومت این کیسهای محافظ در برابر ضربه یکی از ویژگیهای اصلی آنها به حساب میآید که توجه مشتریان را هم به خود جلب کرده است. مدتی است که این کیسهای محافظ با استانداردهای نظامی به بازار عرضه میشوند. از همین رو وبسایت دیجیتال ترندز در گفتگو با متخصصان طراحی و تولید این کیسهای محافظ معیارهای این استاندارد را بررسی کرده است.
تنوع در آزمایشها
در شرکت پلیکان یکی از معتبرترین شرکتهای تولیدکننده کیسهای محافظ، هر کیس 20 مرتبه از فاصله 1.2 متری و بعد از آن از فاصله 1.8 متری روی چوبهای جنگلی که روی بتون قرارگرفتهاند رها میشود. اندی کامفورد مدیر فروش این شرکت در این خصوص میگوید: “قصد ما این است تا از بدون آسیب ماندن گوشی در موقع زمین خوردن آن مطمئن شویم. در صورتی که در این آزمایشها آسیبی به گوشی وارد شود، مجددا مراحل طراحی را انجام میدهیم”. او معتقد است بعضی از شرکتها فقط چندبار گوشی را با کیس آن به زمین میاندازند و اسم آن را آزمایش نظامی میگذارند. نبود استاندارد ثابت مشکلی است که صحت استانداردهای نظامی این کیسها را با شک و تردید روبرو میکند.
استانداردی که در حال حاضر بیشتر به چشم میخورد، MIL-STD-810G است که در واقع برپایه مستندی 800 صفحهای طراحی شده است. خلاصه این مستند 800 صفحهای آن است که آزمایشها باید روی سطح بتونی که روی آن چندلایه چوب به ضخامت 2 اینچ قرارگرفته انجام شوند. در این آزمایش دستگاهی که در کیس محافظ قرارگرفته باید روی صفحهنمایش، لبهها و پشت جمعا به تعداد 26 مرتبه رها شود. این در حالی است که شرکتهای تولیدکننده میتوانند در طول آزمایش 5 بار کیسها را عوض کنند. به این ترتیب هر کیس در حدود 5 یا 6 بار به زمین میخورد.
نکته قابل توجه اینکه استاندارد یادشده فقط برای کیسهای محافظ گوشیهای هوشمند طراحی نشده است. از همینرو، برداشتهای متفاوتی از این آزمایشها توسط شرکتهای مختلف صورت میگیرد. علاوه بر این، در کنار مقاومت در برابر خط و خش و جلوگیری از شکسته شدن صفحهنمایش، کیسهای محافظ باید به نوعی طراحی شوند که قطعات داخلی گوشی را هم از اثرات ضربه محافظت کنند.
کارلوس دل تورو مدیر محصولات Incipio در خصوص توجه به استاندارد یادشده میگوید: “استاندارد MIL-STD-810G معیاری است که رعایت حداقل استانداردهای لازم در طراحی را نشان میدهد. با وجود این، کاربران نباید فقط به این استاندارد دلخوش باشند. با بررسی مستندات ارائه شده توسط شرکتها میتوانید جزئیات بیشتر و شرایط انجام آزمایشها را متوجه شوید”.
منبع : آیتیایران