تکنولوژی

به زودی ضربان قلب شما پسورد شما می‌شود

به گفته محققین ضربان قلب شما می‌تواند جایگزین پسورد شما هنگام استفاده از لوازم الکترونیکی باشد.  محققان دانشگاه Binghamton راهی جهت حفاظت از سوابق سلامت جسمانی افراد را باستفاده از ضربان قلب افراد یافته‌اند که می‌توان از الگوی الکتریکی ضربان قلب به عنوان کلمه عبور رمزگذاری شده استفاده کرد. طبق گزارش‌های حاصل از این تحقیق، دانشمندان از ECG افراد حاضر در این مطالعه جهت دسترسی یا قفل کردن فایل‌های مربوط به سلامت این افراد استفاده کردند.

این مطالعه تحت هدایت Zhanpeng Jin استادیار دپارتمان الکتریک و مهندسی کامپیوتر دانشکده علمی مهندسی Thomas J Watson در دانشکده Binghampton  انجام گرفت. پروفسور Jin عمدتا در زمینه بیومتریک‌های شناختی، دستگاه‌های پوشیدنی قابل حمل، مباحث امنیتی گجت‌های سلامتی هوشمند، سیستم‌های کامپوتری عصبی، مهندسی اعصاب و سنجش‌های کم قدرت فعالیت می‌کند. Jin می‌گوید:” هزینه و پیچیدگی سیستم‌های کدگذاری سنتی موجب عدم استفاده مستقیم از آنها در وسایل الکترونیکی در بخش سلامت جسمانی شده است. این نوع سیستم‌ها کم کم جایگزین دستگاه‌های کلینیکی می‌شوند و ما نیز به دنبال روشی بی نظیر هستیم که بتوانیم به شکلی ساده، قابل دسترس و کم هزینه از سوابق سلامت افراد محافظت کنیم.”

اندازه گیری ضربان قلب

Jin همچنین اشاره داشت که روش‌های اندازه‌گیری‌های سنتی مانند کریپتوگرافی یا رمزنگاری بسیار پر هزینه، از نظری محاسباتی سنگین و بسیار زمان‌بر هستند. عموما، با استفاده از یک سنسور متصل به بدن، اندازه گیری فعالیت‌های الکتریکی قلب امکان پذیر است. سپس از ضربان قلب شخص می‌توان به عنوان رمز ورود به سوابق بیماری الکترونیکی استفاده کرد.

” سیگنال‌های ECG یکی از مهمترین پارامترهای فیزیولوژیکی بدست آمده به منظور درک سلامتی بیماران به حساب می‌آید. زمانی که سیگنال‌های ECG جهت تشخیص بیماری افراد استفاده شده و از طریق شبکه‌ها به سوابق بیماری الکترونیکی افراد انتقال داده می‌شد، ما نیز از این سیگنال‌ها جهت رمزگذاری بر روی بر روی اطلاعات استفاده کردیم. با استفاده از این استراتژی،امنیت حریم خصوصی را می‌توان تا حد قابل توجهی افزایش داد و در عین حال هزینه‌ها را تا مقدار زیادی کاهش داد.

ECG چیست؟

Electrocardiogram(نوار قلب الکترونیکی) با نام مستعار EKG یا همان ECG آزمایشی است که فعالیت الکتریکی قلب رابه شکل خطوطی دنباله دار بر روی کاغذ نشان می‌دهد. این خوط بالا و پایین رفته را امواج قلب می‌نامند که هرکدام از این خطوط الگوهای به خصوصی بوده و ریتم خاصی را خلق می‌کنند که به هیچ وجه قابل جعل نیستند.

رمز عبور نوار مغزی

افرادی که در زمینه امنیت سایبری فعالیت دارند احتمالا با این پروژه اخیر دکتر Jin آشنایی داشته دارند. این مطالعه بر پایه بهره‌گیری از امواج مغزی به جای رمزها عبورهای سنتی جهت دسترسی به کامپیوترها و ساختمان‌های متصل به امنیت سایبری انجام گرفت. این تحقیق با نام “پسوورد مغزی” به منظور بررسی نگرش روانشناختی تائید هویت امنیتی کاربر انجام گرفت و اخیرا نیز پروفسور Jin و Sarah Laszlo موافقت رسمی جهت تخصیص بودجه 1.2 میلیون دلاری برای انجام این پروژه در مدت 4 سال را دریافت کردند. Jin  در این باره گفت:” این مطالعه برای حفظ امنیت سوابق بیماران نسل آینده بسیار مفید خواهد بود.”

لابراتوار سایبری-پزشکی

پروژه همکاری بین پروفسور Zhanpeg Jin و گروهی از دانشجویان نابغه دپارتمان الکترونیک و مهندسی کامپیوتر و مهندسی پزشکی در دانشگاه Binghamton که لابراتوار سایبری-پزشکی نام دارد، بسیاری از موضوعات تحقیقاتی در رشته‌های مختلف را در بر خواهد گرفت. دانشجویان علاوه بر کار و تحقیق جهت ارتقاء کیفیت و کارایی مراقبت‌های پزشکی با استفاده از تکنولوژی‌های فوق پیشرفته، در زمینه کشف روش‌های محاسباتی بیولوژیکی جدید نیز فعالیت می‌کنند.

 

 

منبع : آی تی ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا