برترین شرکتهای تولیدکننده پهپاد
شرکتهای سازنده پهپاد در سالهای اخیر توانستهاند رویاهای سازندگان فیلمهای علمی تخیلی و حتی کتابها را به حقیقت و ایدهی ماشینهای پرنده را به واقعیت تبدیل کنند. شرکتهای سازنده این پهپادها در این چند سال و تحت تاثیر پیشرفت چشمگیر علم و تکنولوژی در زمینه وسایل الکترونیکی هوشمند توانستهاند به موفقیتهای بزرگی در زمینه صنعت هوایی دست پیدا کنند.
طبق تخمین کارشناسان، پهپادها در آینده نهچندان دور نقش مهمی را در امور تجاری، نظامی و حتی شهری و ترافیکی ایفا خواهند کرد و در صف اول انقلاب تکنولوژی و دستگاههای هوشمند قرار خواهند گرفت.
از این رو بازار پهپادها فرصت طلایی برای شرکتها و سرمایهگذاران محسوب میشود و احتمال میرود ارزش بازار پهپادها تا سال 2022 به رقم باورنکردنی 23 میلیارد دلار برسد. این رقم در سال جاری 6 میلیارد دلار اعلام شده است. در این گزارش برترین و شناخته شدهترین شرکتهای تولیدکننده پهپاد در سراسر دنیا مورد بررسی قرار گرفتهاند. در پایین لیستی از 10 کمپانی برتر فعال در صنعت پهپادها را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادهایم.
بیشتر این کمپانیها از طریق سهام عمومی اداره میشوند. چنین شرکتهایی با جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی و علاقهمندان از سراسر دنیا، فرصت ورود و عرضاندام قدرتمند در بازار پرطرفدار پهپادها و رسیدن بهمرحله تولید انبوه را پیدا میکنند. در کل شناخته شدهترین و موفقترین کمپانی در این زمینه شرکت DJI است که البته بهوسیله سرمایهگذران خصوصی اداره میشود. اکثر علاقهمندان به پهپادها در سراسر دنیا بیصبرانه منتظر عرضه عمومی سهام این شرکت پرطرفدار هستند.
1.شرکت DJI
این کمپانی که مقر اصلی آن در چین واقع شده و دفاتری نیز در آمریکا، آلمان، هلند، ژاپن، کره جنوبی، پکن، شانگهای و هنگ کنگ دارد، بهعنوان موفقترین نام در عرصه پهپادهای صنعتی و خانگی شناخته میشود. DJI حدود 70 درصد از سهم پهپادهای بازار دنیا را بهخود اختصاص داده است.
پهپادهای سری فانتوم این شرکت که برای سرگرمی و حتی مصارف حرفهای مورد استفاده قرار میگیرد، بهدلیل بهرهگیری از تکنولوژیهای بیسیم و سیستم جیپیاس قدرتمند از محبوبیت بسیار بالایی نزد علاقهمندان به پهپاد برخوردار است.
سال 2016 نیز شرکت DJI پهپاد Hover Camera و یک پهپاد کوچک جیبی را نیز تولید کرد. پهپاد ماویکپرو این شرکت بسیار محبوب شد و اخیرا نیز شرکت از پهپاد کوچک و جدید خود با نام اسپارک (Spark) رونمایی کرده است. این پهپاد کوچک و بینظیر تمامی ویژگیهای شاخص پهپادهای قدرتمند شرکت DJI از جمله کنترل هوشمند پرواز، سیستم حفظ تعادل مکانیکی، لرزشگر دوربین و همچنین دوربین فوقالعاده باکیفیت را در خود جای داده است. این محصولات باعث افزایش چشمگیر محبوبیت شرکت DJI در بین طرفداران پهپادها شدهاند.
مرتبط : تکنولوژیهای ارتباطی در پهپادهای DJI
2. شرکت AeroVironment
AeroVironment بزرگترین و موفقترین شرکت در زمینه تولید پهپادهای نظامی است. البته این شرکت پهپادهای مورد استفاده در موارد نظارتی و تاکتیکی را نیز تولید میکند. AeroVironment در سال 2016 اعلام کرد که بهزودی با تولد یک پهپاد جدید با نام Quantix به بازار پهپادهای عمومی (غیرنظامی) وارد خواهد شد. این پهپاد برای استفاده در مصارف تجاری از جمله کشاورزی و نیروگاههای برق و هستهای طراحی شده است.
سال 2016 درآمد این شرکت 264.1 میلیون دلار اعلام شد که کارشناسان تخمین میزنند که این رقم در سال 2017 بین 260 تا 280 میلیون دلار خواهد بود. کمپانی AeroVironment برای افرادی که به دنبال سرمایهگذاری در بازار پهپادها هستند، بهترین انتخاب محسوب میشود چراکه هم از درآمد نسبتا خوبی برخوردار است هم اینکه محصولاتش در مصارف شخصی، صنعتی و حتی نظامی استفاده میشوند. ضمنا پهپاد مدل Raven، محبوبترین پهپاد این شرکت در سراسر دنیا محسوب میشود.
3. شرکت Ambarella
این کمپانی که دراصل با تولید چیپ دوربینهای شرکت GoPro به شهرت رسیده، در زمینه تولید چیپ پردازشگر دوربینهای پهپادهای حرفهای نیز سابقه درخشانی دارد. این کمپانی یکی از تامینکنندگان اصلی چیپ پهپادهای شرکت DJI محسوب میشود.
شرکت Ambarella در نمایشگاه محصولات الکترونیک 2017، اعلام کرد که احتمالا پهپادها به دوربینهای با کیفیت 8K در سال 2018 مجهز خواهند شد.
اگر چه درآمد سهماه چهارم این شرکت با 29 درصد رشد همراه بود اما درآمد Ambarella در سال 2017 با کمی کاهش نسبت به سال گذشته به 310 میلیون دلار رسید. با این حال کارشناسان اعلام کردهاند که درآمد این شرک در سال مالی 2018 با 3 درصد افزایش همراه خواهد بود.
4. شرکت بوئینگ
شرکت بوئینگ بزرگترین شرکت در زمینه تولید پهپادهای سایز متوسط بهشمار میآید. اگرچه اکثر پهپادهای این شرکت در مصارف نظامی بهکارگرفته میشوند اما با بهخدمت گرفتن شرکت Liquid Robotics، حالا شرکت بوئینگ این فرصت را دارد که حضور قدرتمندتری در بازر پهپادهای خانگی و صنعتی هم داشته باشد.
شرکت بوئینگ در سال 2016 موفق به کسب 94.6 میلیارد دلار درآمد شد اما کارشناسان این شرکت احتمال میدهند که درآمد این شرکت در سال 2017 به رقمی بین 90 تا 92 میلیارد دلار کاهش پیدا کند. البته باتوجه به سابقه بالای این شرکت در زمینه هوافضا و رشد روزافزون بازار پهپادها، این شرکت میتواند یکی از مطمئنترین مقاصد برای سرمایهگذاران باشد.
5. شرکت Gopro
سهام شرکت گوپرو از سال 2014 بهصورت عمومی عرضه شد که رقم آن به 427 میلیون دلار رسید و به یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در زمینه محصولات الکترونیکی مصرفی در دنیا تبدیل شد. این شرکت که در گذشته با نامه Woodman Labs شناخته میشد، در حال حاضر دوربینهای کوچک و جیبی فوقالعاده باکیفیتی را جهت استفاده در موقعیتهای فیلمبرداری اکشن و هیجانی تولید میکند. پهپاد Karma نیز محبوبترین محصول این شرکت در بین خریداران محسوب میشود.
با اینکه دوربینهای اچدی این شرکت اکثرا توسط ورزشکاران حرفهای مورد استفاده قرار میگیرند اما پهپادهای این شرکت در بین کاربران عادی، حرفهایها و حتی ماجراجویان محبوبیت فراوانی دارد.
6. شرکت Lockheed Martin
شرکت Lockheed Martin که بهعنوان یکی از غولهای عرصه هوافضا و صنایع دفاعی شناخته میشود، در تولید بسیاری از پهپادهای مورد استفاده در ارتش آمریکا نیز نقش مهم و اساسی ایفا میکند. همچنین این کمپانی بهدنبال ساخت پهپادهای نظامی مسلح است و درصورت ادامه حمایتهای وزارت دفاع آمریکا، Lockheed Martin میتواند درآینده بهیکی از قدرتمندترین شرکتهای سازنده پهپادهای پیشرفته در دنیا تبدیل شود.
Lockheed Martin اعلام کرده که درآمد سهماهه شرکت نسبت بههمین دوره در سال گذشته با رشد 5.43 درصدی همراه بوده است.
7. 3D Robotics
این کمپانی که در کالیفرنیا واقع شده است، بیشتر در طراحی و تولید پهپادهای خودکار که بهطور اتوماتیک به مقصد تعیین شده بر روی جیپیاس حرکت میکنند، تمرکز دارد. پهپادهای خودکار این شرکت به پهپادهای هوشمند نیز معروف هستند. محصولات این شرکت عموما بهمنظور بهکارگیری در زمینه اکتشافات روزمره، امور تبلیغاتی و تصویربرداری تولید میشوند.
شرکت 3D Robotics ادعا میکند که هوشمندترین و پیشرفتهترین تولیدکننده پهپاد در سراسر دنیا است. این شرکت معتقد است که در اصل “کامپیوترها را به هوا میفرستد”. این کمپانی تکنولوژی “دنبال کننده” شخص را برای اولین بار بهصورت حرفهای توسعه داد. با استفاده از این تکنولوژی، پهپاد همواره بهصورت اتوماتیک بالای سر شخص پرواز میکند و از طریق دوربین مرکزی میتواند تمامی حرکات فرد را تصویربرداری و ضبط کند.
اگر این کمپانی در آینده سهام خودرا بهصورت عمومی عرضه کند، علاقهمندان به سرمایهگذاری میتوانند در یکی از شرکتهایی که قصد دارد در صف اول پیشرفتهترین تولیدکنندگان پهپادها قرار بگیرد، سرمایهگذاری کنند.
8. شرکت Parrot
این کمپانی که در پاریس واقع شده ، بهتازگی وارد دنیای پهپادها و کوادکوپترها (Quadcopter) شده است. تخصص اصلی این شرکت در تولید لوازم جانبی بیسیم برای اسمارتفون و خودرو است.
این کمپانی در یکی دوسال اخیر و با تولید پهپادهای AR.Drone و AR.Drone 2 موفق شد بخش اعظمی از بازار پهپادهای تجاری و غیرنظامی را بهدست بیاورد. پهپادهای این شرکت که به سیستم FPV مجهز هستند را میتوان بهسادگی و از طریق اپلیکیشن اسمارتفون کنترل و هدایت کرد.
پهپاد سری Bebop این شرکت که یکی از محبوبترین و ارزانترین پهپادهای مخصوص فیلمبرداری در سراسر دنیا است، اصلیترین رقیب پهپادهای شرکت DJI محسوب میشود.
9. شرکت Yuneec
این کمپانی چینی بزرگترین شرکت در زمینه تولید وسایل الکترونیکی هوایی در سراسر دنیا است. شرکت Yuneec سالانه بیش از 1 میلیون دستگاه مختلف را تحت برند خود بهبازار عرضه میکند. در سال 2014 شرکت یونیک اولین پهپاد آمادهی پرواز دنیا با نام Typhoon Q500 را روانه بازار کرد. این محصول موجب افزایش سریع محبوبیت این شرکت و محصولاتش درمیان علاقهمندان به پهپادها در سراسر دنیا شد.
بسیاری از طرفداران رقابت بین شرکتهای DJI و یونیک را به کشمکشهای اپل و سامسونگ تشبیه میکنند. این دو شرکت اخیرا وارد درگیریهای حقوقی علیه یکدیگر نیز شدهاند.
10. شرکتNorthrop Grumman
این کمپانی که سابقه طولانی در زمینه تولید تجهیزات مورد استفاده در صنعت هوافضا را در کارنامه خود دارد، در بازار پهپادهای باکیفیت نیز نقش کلیدی را ایفا میکند. پهپاد Global Hawk این شرکت که برای عکسبرداریهای نظامی از ارتفاعات بسیار بالا طراحی شده، یکی از مهمترین پهپادهای مورد استفاده ارتش ایالات متحده محسوب میشود.
طبق آمار بهدست آمده، انتظار میرود درآمد این کمپانی نسبت به سال 2016 با افزایش 12 درصدی همراه باشد. درآمد Northrop در چند ماهه اخیر فراتر از انتظارات کارشناسان اقتصادی بوده است.
منبع : آیتیایران
8 دیدگاه ها