تکنولوژی

ارائه‌ى خطوط DSL به زيرساخت فيبرنورى نياز دارد

ايسنا – شبكه‌ى DSL به عنوان راه‌ اصلى براى ارائه‌ى خدمات با قيمت كم و كيفيت مناسب شمرده مى‌شود و ارائه‌ى آن به ايجاد زيرساخت شبكه‌ى فيبر نورى نياز دارد
دكتر بابك حسين خلج – استاد مخابرات دانشگاه صنعتى شريف – در گفت و گو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران با بيان اين مطلب، اظهار داشت: ديتاى كشور از لحاظ تجهيزات سخت‌افزارى به نسبت جمعيت در وضعيت چندان بدى قرار نگرفته است، اما از نظر استفاده از ديتا و اينترنت به نسبت آمارهاى جهانى از سطح متوسط دنيا پائين‌تريم.
وى، يكى از دلايل اين مساله را عدم استفاده از تجهيزات سخت‌افزارى به علت نبودن زير ساخت ماسب مخابراتى و امكانات اينترنت داخلى در ادارات دانست و گفت: ساختار شبكه‌ى ديتا در كشور طى چند سال گذشته نسبت به ساير كشورها از رشد سريعى برخوردار نبوده و از نظر زيرساخت حتى نسبت به كشورهاى مشابه خيلى پايين‌تر هستيم و حتى با توجه به پيشرفت‌هاى حاصل شده در شبكه‌هاى فيبر نورى و فراهم شدن زير ساخت، اين سيستم‌ها هنوز به حد راه‌اندازى نرسيده‌اند.
وى، ادامه داد: ‌ارتباط ميان مراكز تلفن و مشتركان و تكميل شبكه‌ى access مساله‌اى است كه پس از ايجاد زير ساخت به آن نياز خواهيم داشت و اين در حالى است كه به غير از تعداد محدودى ISP كه از طريق ماهواره خط DSL ارائه مى‌دهند، زيرساخت منسجمى براى ارائه‌ى خطوط broad band وجود ندارد.
خلج، خاطرنشان كرد: كاربران ساير در كشورهاى جهان سوم كه خطوط DSL در آن‌ها ارائه شده، ماهيانه فرضا با پرداخت 20 تا 50 دلار قادر به دسترسى به خطوط يك مگابيت خواهند بود، در حالى كه در ايران، براى گرفتن يك دهم اين ميزان، حدود هزار دلار در ماه بايد به مخابرات پرداخت شود، يعنى اين هزينه حدود دويست برابر از كشورهاى مشابه بيشتر است.
وى، در مورد راه‌هاى اتصال به اينترنت در كشور، گفت: فيبرنورى مقدمه‌ى هر زير ساخت مخابراتى است كه از طريق ساختارهاى مختلف امكان‌پذير مى‌شود كه در صورت مهيا نبودن آن، زير ساخت لازم براى ديتا جود نخواهد داشت.
وى ادامه داد: شبكه فلگ زير مجموعه‌ى فيبر نورى است كه بخش عمده‌ى آن در تركيب با ساير ساختارها به صورت فيبر نورى ارائه مى‌شود.
اين استاد دانشگاه، خاطرنشان كرد: شبكه‌هاى ماهواره به عنوان مكمل كاربرد دارند و نمى‌توان از آن‌ها به عنوان جانشين شبكه‌هاى فيبر نورى استفاده كرد، به اين معنى كه اگر شبكه‌ى فيبر نورى به دلايل مختلف مهيا نبوده و يا استفاده از آن از نظر قيمت مقرون به صرفه نيست، موسسات مى‌توانند با توجه به حجم ديتاى خود با استفاده از ماهواره سريعتر به تامين سرويس‌ ديتاى خود بپردازند.
وى، هزينه‌ها و كيفيت سرويس اينترنت را در كشو نامطلوب خواند و گفت: شبكه‌ى اينترنت در ساير كشورها به سمت شبكه‌هاى DSL پيش رفته در حالى كه اين شبكه، به غير از موارد محدودى كه اخيرا در تهران و شيراز راه‌اندازى شده در كشور وجود ندارد . مخابرات بايد هزينه‌هاى لازم را براى راه‌اندازى آن همراه با شبكه‌هاى access در نظر بگيرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا