تکنولوژی

پارک فناوری اطلاعات تهران و پروژه 3 میلیارد تومانی

ام نویسنده: مهراب مستورى

آی تی ایران – هفته گذشته خبر تاسف برانگيزى در روزنامه دنياى اقتصاد منتشر شد که حکايت از بد سرانجامى يک پروژه ديگر در حوزه IT کشور داشت.

داستان به سرانجام نرسيدن پارکIT تهران آن هم بعد از دو سال کار تحقيقاتى و مطالعاتى و بلاتکليف رها شدن آن، داستان تلخ و تاثر برانگيزى است که مسئولين مربوطه در وزارت ICT بايد پاسخ گوى آن باشند و نسبت به ارائه دليل اين شکست به افکار عمومى و محافل تخصصى انفورماتيک کشور اقدام نمايند.

در ادبيات توسعه اقتصادى و علمى يک کشور، نقش پارک ها و مراکز رشد نقشى بسيار حائز اهميت است که بر آن اساس مى توان در رشد اقتصادى تاثير گذار بود.

در مستندات “مبانى نظرى برنامه چهارم توسعه کشور” در بيش از 15 جا و در سر فصل هاى مهمى مانند فصول ” توسعه فرهنگى،توسعه مبتنى بر دانايى،آمايش سرزمين و توازن منطقه‌اى،تعامل فعال با اقتصاد جهانى” اشاره مستقيمى به پارک ها و اهميت آن و اقداماتى که دولت براى ايجاد و راه اندازى آن ها بايد انجام دهد اشاره گرديده است.

در قسمتى ديگر از اين مستند اشاره شده است که براى توسعه فناورى اطلاعات ملى، مکانى به عنوان زيرساخت اقتصاد ديجيتالى بايد ايجاد گردد که پارک هاى فناورى يکى از مهمترين اين اماکن محسوب مى شوند و همه اين ها نشان از اهميت فوق العاده پارک ها دارد.

جداى از همه اين ها، در اين چند ساله شاهد برگزارى سمينارها و سخنرانى ها و تهيه مقاله هاى متعددى درباره اهميت پارک هاى فناورى و خصوصا آى تى بوده ايم و در عين حال دولت نيز تاکنون ارقام قابل توجهى را به اين امر اختصاص داده است.

با تمام اين اوصاف جاى بسى تاسف است که پروژه اى ملى براى ايجاد پارکIT درتهران تعريف مى شود بى آن که درباره آن توضيحى کافى داده شود و در خصوص شرح خدمات و هدف آن و نحوه انتخاب مجرى الاع رسانى صورت گيرد و يا زمان بندى مشخصى براى آن ارائه شود و يا اين که مشخص گردد چه افرادى و چه شرکت هايى در اين پروژه نقش داشته اند!

از ديگر نکات قابل توجه اين که تا کنون هيچ گونه وب سايتى براى اين پروژه بزرگ ميلياردى ايجاد نشده است و در هيچ پايگاه ديگرى حتى پايگاه هاى اطلاع رسانى وزارت ICT نيز اطلاعات ناچيزى درباره آن به چشم نمى خورد.

مطابق خبر روزنامه، رئيس محترم مرکز تحقيقات مخابرات در سال پاسخ گويى، خود را موظف به پاسخ گويى نمى داند و مجرى پروژه نيز از دادن هرگونه اطلاعاتى طفره مى رود و اصولا معلوم نيست که دليل اين همه طفره روى از اطلاع رسانى و تنوير افکا عمومى براى تشريح وضعيت پروژه 3 ميليارد تومانى چيست؟

و نکته آخر آن که اصولا نظارت بر اين گونه پروژه هاى ملى و بزرگ وظيفه چه کسى است و در صورت به نتيجه نرسيدن آن چه اقدامى بايد اتخاذ شود و چگونه برخوردهاى لازم صورت گيرد؟

به عنوان عضو کوچکى از متخصصان فن آورى اطلاعات اين جامعه انتظار دارم از سوى مسئولين ذيربط پاسخى قانع کننده در خصوص اين پروژه دريافت نمايم و بدانم چه بر سر اين پروژه رفته است!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا