The planet سرور ايسنا را ظرف ۴۸ ساعت بست
ایسنا – سرويس دهنده آمريكايى The planet برخلاف متن قرارداد و در اقدامى يكطرفه ، سايت خبرگزارى دانشجويان ايران را حذف كرد.
به گزارش معاونت فنى خبرگزارى دانشجويان ايران(ايسنا)، درتايخ 14 ژانويه مصادف با 25 دى ماه ساعت 11 به وقت آمريكا درايميل ارسالى از سوى سرويسدهندهى آمريكايى The planet به ايسنا تاكيد شده بود كه به دليل شرايط و قوانين ذكر شده بر روى اين سايت بايد اين خبرگزارى طى 48 ساعت آتى سرور The planet را ترك كند، همچنين يادآور شده بود كه اين ايميل برگشتناپذير بوده و قابل مذاكره نيست.
مرتبط:
یک شرکت فروشنده هاست آمریکایی سرورهای ایرانی خود را بست
اين اخطار از سوى سرويسدهندهى آمريكايى به اين خبرگزارى در حالى اعلام شده بود كه براساس شرايط و قوانينى كه سرويس دهندهى The planet در سايتش اعلام كردهاست ،تحت هيچ شرايطى حق ندارد سرويس طرف مقابل خود را به طور دائم قطع كند.
گفتنى است؛ حذف سايت ايسنا كه يك خبرگزارى است ،از سوى اين سرويس دهندهى آمريكايى خلاف قوانين انفورماتيكى در سراسر دنيا بوده و با شعارلزوم برقرارى جريان آزاد اطلاعات و رعايت اصل آزادى دسترسى به اطلاعات و اخبار نيز تناقض فاحش دارد.
لازم به ذكر است كه در قرارداد ايسنا با اين سرويسدهنده ،اجازهاى به سرويسدهنده داده نشده كه قرارداد را به صورت يكطرفه و بى دليل فسخ كند.
خبرگزارى دانشجويان ايران با ارسال هفت ايميل به اين سرويس دهنده خواستار اعلام دليل اين برخورد از سوى اين سرويس دهنده شده بود، اما در تمام اين موارد تنها با جواب غير واضح اين سرويسدهنده مواجه شد و حدود 53 ساعت بعد سايت ايسنا ترمينيت (حذف) شد.
اين سرويسدهنده در اولين ايميلى كه براى ايسنا ارسال كرد، تنها 48 ساعت براى Back up فرصت داد و هيچ مطلبى مبنى برچگونگى تطبيق عمل خود با متن قرارداد يا تقبل ضرر و زيان از سوى اين سرويسدهنده اعلام نشد،به اين ترتيب سرويسدهندهى آمريكايى تمام بندهاى حقوقى قرارداد را زير پا گذاشت.
لازم به ذكر است كه ايسنا علاوه بر ارسال ايميل، تماسهاى تلفنى مكررى نيز با اين سرويسدهنده برقرار كرد اما جوابى از سوى مديران اين سرويس دهنده دريافت نكرد.
لازم به يادآورى است كه The planet از جمله سرويسدهندههاى آمريكايى است كه به تعداد قابل توجهى از سايت هاى ايرانى سرويس مى دهد و با توجه به شرايط فعلى ديگر هيچ تضمينى براى متقاضيان ايرانى از سوى سرويسدهندههاى آمريكايى وجود نخواهد داشت و اين درحالى است كه آمريكا بسيارى از كشورها را با ادعاى عدم رعايت حق دسترسى آزادانه مردم به اطلاعات تحت فشار قرار مىدهد.
در همین زمینه نیز وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، گفت: ايجاد مراكز IDC يا ديتاسنتر در داخل كشور براي نگهداري منابع اطلاعاتي ضروري است.
”دكتر احمد معتمدي” در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتبطات خبرگزاري دانشجويان(ايسنا)، اظهار داشت: وجود مراكز IDC يا ديتاسنتر در داخل كشور از ابعاد مختلف به خصوص مباحث امنيتي، با توجه به امكان بسته شدن سايتهايي كه خارج از كشور هاست ميشوند، ضروري است.
وي، تصريح كرد: ما همواره از راهاندازي سريعتر اين مراكز در كشور حمايت كرده و طرح شارع 2 در همين راستا در حال راهاندازي است كه ميتواند به صورت موقت، تا زمان راهاندازي IDCها در كشور، مورد استفاده قرار گيرد. اين مركز به طور كلي ميتواند جوابگوي حجم خوبي از اطلاعات باشد.
وي با اشاره به حمايتهاي وزارتخانه از شركتهاي ايجاد كنندهي مراكز IDC در كشور، اظهار داشت: راهاندازي هر يك از اين مراكز به چند ميليارد تومان هزينه نياز دارد و ما براي شكلگيري سريع و راهاندازي ارزانتر آن در كشور به ايجادكنندگان اين مراكز، اعلام كرديم تا 2 سال به صورت مجاني عمل كرده و پس از آن 20 درصد از درآمد خود را به ما ارائه كنند.
وي ادامه داد: ايجاد اين مراكز براي ارگانهايي مانند خبرگزاريها و صداوسيما در راستاي كمك به هدف عالي پردازش اخبار خوب، از اهميت بيشتري برخوردار است.