نتايج پروژه آثار حمايت از نرمافزارهاى خارجى تشريح شد
دنياى اقتصاد- سمينار آثار حمايت از نرمافزارهاى خارجى با هدف بررسى ضرورت يا عدم ضرورت حمايت از نرمافزارهاى خارجى توسط شوراى عالى انفورماتيك و همكارى شركت تحقيقات و توسعه نرمافزار (ثناراى) برگزار شد.
كيومرث شريفى مدير پروژه بررسى آثار حمايت از نرمافزارهاى خارجى در گفتوگو با خبرنگار ما ضمن بيان اين خبر گفت: پروژه حمايت از نرمافزارهاى خارجى در سال 82توسط شوراى عالى انفورماتيك تعريف و بررسى و اجراى آن به شركت ثناراى واگذار شد و اكنون پس از ده ماه نتايج بررسىهاى انجام شده روى پروژه در اين سمينار ارائه شد.
در اين سمينار آثار مثبت و منفى حمايت از نرمافزارهاى خارجى از جمله ارتقاى رشد و توسعه اقتصادى كشورها، افزايش درآمدهاى دولت، ايجاد فرصتهاى جديد براى كارآفرينان، تشويق سرمايهگذارى مستقيم خارجى، فزايش حق انتخاب مصرفكنندگان و دسترسى به بازارهاى خارجى عنوان شد. شريفى در خصوص آثار منفى حمايت از نرمافزارهاى خارجى نيز گفت: افزايش واردات نرمافزار، افزايش پرداختهاى خارجى و افزايش هزينههاى دولت و ساير كاربران از جمله آثار منفى حمايت از نرمافزارهاى خارجى است.
در ادامه اين سمينار در خصوص آثار اقتصادى حمايت از نرمافزارهاى خارجى گفته شد: حمايت از نرمافزارهاى خارجى در مجموع آثار اقتصادى مثبت زيادى را به همراه دارد. اين عمل به رشد كلى اقتصاد، رشد صنايع مرتبط با IT، افزايش سرمايهگذارى خارجى و رشد بهرهورى ملى منجر مىشود و تنها آثار منفى آن عبارتند از: رشد هزينههاى نرمافزارى دولت و افزايش ميزان واردات نرمافزار.
همچنين در خصوص آثار اجتماعى مثبت حمايت از نرمافزار خارجى به افزايش ميزان كارآفرينى رشد اشتغال، توسعه و افزايش كيفيت خدمات و محصولات IT و دسترسى به سطوح بالاتر فناورى اشاره شد. آثار منفى اجتماعى حمايت از نرمافزارهاى خارجى را نيز مىتوان مجموعا در دو مورد عنوان كرد: الف) حمايت از نرمافزارهاى خارجى اقبال اقشار كمدرآمد براى دسترسى به نرمافزار مناسب را كاهش مىدهد از اين رو مىتواند منجر به نابرابرى اجتماعى شود. (هر چند اين امر در مورد انواع كالا و خدمات صدق مىكند ولى در مورد نرمافزار ميزان مصداق آن كمتر است، زيرا امكان اعمال قانون و جلوگيرى از دزدى نرمافزار در مورد افرادى كه براى استفاده شخصى به نرمافزار دزدى روى مىآورند، بسيار ضعيف است. ب) با حمايت از نرمافزار خارجى وسعت شبكه استفادهكنندگان از نرمافزار و به تبع آن آثار شبكهاى نيز متناسبا، كاهش مىيابد. اما در مجموع و از ديدگاه كيفى آثار مثبت بر آثار منفى رجحان و برترى دارند.
در ادامه اين سمينار در خصوص مهمترين آثار فرهنگى، گسترش فرهنگ احترام به دارايىهاى فكرى افراد جامعه عنوان شد و عدم حمايت از نرمافزارهاى خارجى را در واقع مجاز دانستن دزدى در برخى از وارد و ممنوع دانستن آن در ساير موارد برشمرد.
در نتيجه بررسىهاى اين پروژه حتى از ديد سياسى نيز حمايت از نرمافزار خارجى و آثار مثبت آن ارائه شد كه مهمترين جنبه مثبت را تعامل بهتر با ساير كشورهاى جهان و به خصوص كشورهاى پيشرفته عنوان شد و با توجه به يكى از چالشهاى سياسى بين كشورها در سالهاى اخير كه مساله حمايت از مالكيتهاى معنوى و حق نشر دستاوردها و فناورىهاى مبتكرانه است و در كشورهاى توسعهيافته به طور روزافزون در حال گسترش است گفته شد اين امر احتمال وقوع تحريمهاى جديد عليه ايران را كاهش مىدهد.