تکنولوژی

دعاوى رايانه‌اى در خانه داورى حل و فصل مى‌شود

دنياى اقتصاد – چندى پيش دبير شوراى عالى اطلاع‌رسانى خبر از تشكيل خانه داورى توسط اين نهاد تا پايان سال جارى داد كه با توجه به گذشت يك سال از آغاز اين طرح در اواخر هفته گذشته اين خانه داورى با نام موسسه داورى دعاوى رايانه‌اى و حقوق مالكيت فكرى توسط 10 نهاد دولتى و خصوصى ثبت و تاسيس شد.

دكتر سپهرى راد دبير شوراى عالى انفورماتيك به عنوان يكى از اعضاى هيات وسس اين موسسه در خصوص اهداف تاسيس آن مى‌گويد: با توجه به اينكه در همه زمينه‌ها شوراى حل اختلاف وجود دارد در زمينه رايانه نيز تشكيل يك خانه داورى به منظور حل و فصل كردن اختلافات بين دو موسسه و يا فرد لازم است تا اختلاف‌ها با مراجعه به اين موسسه سريعتر از مراجعه به مراجع قضايى رفع شود.

امير صادقى نشاط مدير عامل موسسه داورى دعاوى رايانه‌اى اين موسسه را مركزى تخصصى براى رسيدگى به دعاوى رايانه‌اى اعم از سخت‌افزار، نرم‌افزار، مخابرات، اينترنت و نيز آثار ادبى و هنرى معرفى مى‌كند و مى‌گويد: طرفين دعوى با مراجعه به اين موسسه به جاى مراجعه به مراكز قضايى مى‌تواد شكايت خود را مطرح كنند كه اين موسسه بر اساس قوانين و قواعد داورى مشابه قواعد داورى سازمان جهانى حقوقى مالكيت فكرى (WIPO) اختلاف ميان دو طرف را رفع و حكمى صادر مى‌كند كه طبق آيين دادرسى مدنى اجراى حكم براى طرفين دعوى لازم‌الاجرا است.

وى در ادامه مى‌گويد: با توجه به اينكه ممكن است يكى از طرفين دعوى حكم را اجرا نكند طرف ديگر مى‌تواند از دادگاه‌هاى كشور دستور اجرا دريافت كند زيرا راى اين موسسه مانند راى دادگاه بايد اجرا شود.

با تاسيس موسسه داورى طرفين دعوى مى‌توانند براى رفع اختلاف داوران را خود تعيين كرده تا داوران معرفى شده با توجه به مقررات موسسه اقدام به داورى كنند.

همچنين مى‌توانند اين داورى را به موسسه و كارشناسان و داوران موسسه واگذار كنند.

به گفته صادق نشاط اين موسسه بر اساس مصوبه شوراى عالى اطلاع‌رسانى مبنى بر تاسيس يك مركز داورى براى رسيدگى به طور حرفه‌اى و تخصصى به دعاوى رايانه‌اى و همچنين در راستاى سياست‌هاى قوه قضائيه مبنى بر توسعه نهادهاى شبه قضايى تشكيل شده است.

مديرعامل اين موسسه با اشاره به تامين بودجه تاسيس از سوى شوراى عالى اطلاع‌رسانى مى‌گويد: تحقيقات انجام شده و تاسيس و ثبت نام موسسه از محل اعتبارات تكفا در يك سال سپرى شده تامين شده است كه براى پياد‌ه‌سازى و تهيه مقدمات اجايى آن به همكارى و پرداخت بودجه از سوى نهادهاى موسس اين مركز نياز است.

اين در حالى است كه دبير شوراى عالى انفورماتيك مى‌گويد: اين شورا براى مشاركت در تاسيس موسسه داورى اعتبارى اختصاص نداده است و تنها براى جلب اعتماد مردم به اين موسسه به همراه 9 نهاد خصوصى ودولتى ديگر به حمايت معنوى از اين موسسه پرداخته است.

به گفته صادقى نشاط اكنون ثبت اين موسسه و پس از تهيه محل مناسب براى تشكيل آن و ديگر مقدمات اجرايى لازم پيش‌بينى مى‌كنيم تا پايان سال اين مركز راه‌اندازى شود.

موسسان و حمايت‌كنندگان موسسه داورى و دعاوى رايانه‌اى را سازمان ثبت و اسناد كشور، شورا عالى انفورماتيك، شوراى عالى اطلا‌ع‌رسانى، انجمن شركت‌هاى انفورماتيك، بانك صادرات، خانه كتاب، شركت سروش رسانه، موسسه مطالعات و پژوهش‌هاى بازرگانى، مركز تحقيقات مخابرات ايران، انجمن صنفيISP ها تشكيل مى‌دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا