دوربین تشخیص چهره در یک دبیرستان چینی
یک دبیرستان در کشور چین به تازگی از تکنولوژی تشخیص چهره از طریق 3 دوربین نصب شده در کلاسها به منظور نظارت برحالات و رفتارهای دانش آموزان استفاده کرده است.
این تکنولوژی که در دبیرستان «هانگژو» چین بهکارگرفته شده، هر 30 ثانیه چهره دانش آموزان را اسکن کرده و حالات ظاهری انها را در دستههای خوشحال، عصبانی، وحشتزده، گیج شده و یا ناراحت دستهبندی کرده و میانگینی از حالات روحی آنها در پایان کلاس را ثبت میکند. ضمنا این سیستم فعالیتهای دانش آموزان از جمله نوشتن، خواندن، بالا بردن دستان و حتی خوابیدن در طول کلاس را هم ضبط میکند.
گفته میشود این سیستم هوشمند از چهره دانش آموزان برای دیگر بخشهای مدرسه هم استفاده میکند و دانش آموزان بدون نشان دادن کارت دانش آموزی میتوانند از کتابخانه کتاب قرض بگیرند و از طریق این دوربینها که چهره آنها را شناسایی کرده نام آنها ثبت میشود.
مدیر مدرسه درباره این سیستم هوشمند گفته که حریم خصوصی کاربران بهخوبی حفظ شده و هیچ جای نگرانی نیست چراکه تصاویری ثبت شده با این دوربینها در سرورهای داخلی ذخیره میشوند و به سرورهای کلود انتقال داده نخواهند شد.
استفاده از دوربینها تشخیص چهره در حال توسعه قابل توجهی در چین و و صنایع مختلف این کشور هستند. این دوربینها عموما برای افزایش بهرهوری و بهبود عملکرد نیروی پلیس این کشور در جهت برقراری امنیت بهکارگرفته میشود.
سال گذشته هم وزارت آموزش پرورش کشور هند اعلام کرد که قصد دارد از دوربینها نظارتی در تمامی مدارس دولتی این کشور استفاده کند و به اولیا این امکان را خواهد داد تا بصورت لحظهای فرزندشان را درون کلاس رویت کنند.
منبع : آیتیایران