مديريت بازارهاى الکترونيکى در سازمان (بخش پانزدهم و پايانى)
نام نویسنده: فرنود حسنى*
بخش مقاله ITiran – در اينجا به يک نمونه از ايجاد سيستم هاى اطلاعاتى اشاره مى کنيم.
يکى از شرکتهايى که در زمينه توسعه فناورى اطلاعات در کشاورزى فعال است در يک طرح جديد اقدام به جمع آورى اطلاعات کاملى از شرکتها و موسسات توليد کنندگان داروهاى دامى به همراه داروخانه ها، کلينيک ها و دامپزشکان فعال در زمينه امور دام نمود اين اطلاعات با ذخيره ساز در بانک هاى اطلاعاتى جامع در گام هاى ابتدايى به تمامى افراد و سازمانى حاضر در اين بانک اطلاعاتى اجازه داد که به صورت شخصى وارد سيستم شوند و نسبت به به روزرسانى اطلاعات مربوط به داده هاى توليد شده و يا محصولات جديد، موجودى فعلى و تخصص هاى خود اقدام کنند. اين سيستم اطلاعاتى ضمن ايجاد بسترى مناسب براى تعامل اطلاعاتى ما بين شرکتها و کارشناسان مختلف به کابران امکان دسترسى به آخرين اطلاعات داروهاى موجود و داروخانه که داراى اين نوع دارو هاست به همراه نظرات کارشناسى نزديک ترين کارشناسان دست پيدا کنند.
در اين سيستم يگپارچه امکانات مختلفى به شرح زير فراهم شد
الف) دسترشى به اطلاعات مفيدى از قبيل نام دارو، روش کاربرد، موارد استفاده داروهاف محصولات جديد داروخانه هاى عامل توزيع، کارخانه هاى توليد کننده ، مشاورين دامپزشکى و در نهايت قيمت هاى عمده فروشى و خرده فروشى داروها
ب) امکان دريافت سفارش به طريق online از طريق اينترنت و امکان مقايسه قيمت و تنوع بازار ج) امکان تهيه داروهاى دامى که گاهى استفاده سريع از آنها مى تواند حياتى باشد از نزديکترين داروخانه هاى دامپزشکى
د) ارائه آمار و تححليل هاى فروش و گزارش هاى بازار به اعضاى سيستم
ه) در اين سيستم کليه داروخانه و کارخانه هاى داروهاى دامى و يا وارد کننده ها مى توانند به صرت سيستم هاى وب مدار با هم در ارتباط باشند و با کنترل دقيق موجودى انبار نسبت به ثبت سفارش از نزديکترين کارخانه اقدام کنند. که اين خود عمل مهمى در کاهش هزينه هاست.
کاربرد و استفاده از اين سيستم هاى اطلاعاتى به اعضا اين سيستم فرصت داد که با منابع جديد اطلاعاتى مزاياى رقابت هاى تجارى را در محيط هاى الکترونيکى را تجربه کنند آنها توانستند با افزايش توجه مشتريان با بازارشان کيفيت محصول خود را بالا ببرند و با هزينه هاى توليد تا توزيع کمترى نيز مواجه باشند ضمن اينکه روابط مناسبى را با مشتريان و توزيع کنندگان پيدا کردند .
جمع بندى
اين مقاله سعى داشت با نگاهى ري به مسائل و ظرايف موجود در بازارهاى الکترونيکى نقش کليدى سازمان ها در شکل گيرى و رونق اين نوع بازارها را مورد بررسى قرار دهد و کارکرد هر يک از اجزاى سازمان را در مدل جديد ساختار بازار هاى الکترونيکى تعريف کند و در اين ميان نگاه ويژه اى به مباحث بازاريابى که در واقع مى توان از آن به عنوان رگ حياتى هر سازمانى ياد کرد داشت.
با ورود به عصر ظهور سازمان هاى مجازى موضوع بازاريابى الکترونيکى به يک نياز اساسى براى امکان حرکت و تدوام توسعه در هر سازمانى دارد بنابراين سعى شد ملزومات اين نياز به نحوى قابل ملموس تشريح و مورد اشاره قرار گيرد. کشور ما نيز براى ورود به عرصه هاى نوين تجارى بايستى هرچه سريعتر با تامين زير ساختها و امکانات فنى و علمى زمنيه را براى توسعه فناورى هاى مبتنى بر سيستم هاى وب مدار فراهم نمايد . بازاريابى الکترونيک به عنوان يکى از ملزومات تجارت الکترونيک نيازمند دستيابى به حدى از تکنولوزى و سيستم مدار بودن فعاليتهاى سازمان هايى است که قصد دارند با حضور در عرصه تجارت الکترونيک حرکتهاى جديدى را تجربه نمايند. اميد است اين مقاله نقشى هر چند کوچک در رفع ابهامات و سوالات موجود و بستر سازى براى گرايش به سمت استفاده هدفمند و کاربردى از فناورى وب در سيستم هاى تجارى با رعايت ملزومات و کارکردهاى بازاريابى الکترونيک باشد.
در پايان لازم مى دانم قدر دانى و سپاس خود را از کليه دانشجويان و عزيزانى که در طول دوره انتشار اين مقاله از طريق پست الکترونيک بنده را مورد لطف خود قرار دادند اعلام کنم و از زحمات و حوصله مديريت پايگاه اينترنتى www.itiran.com در انتشار اين مقاله تشکر کنم.
*مسئول روابط عمومى مرکز ملى فناورى اطلاعات