تکنولوژی

دارویی که می‌تواند درمان آلزایمر باشد

پیدا کردن روش‌های جدید برای درمان بیماری‌ها، پروسه‌هایی سخت و خسته کننده برای دانشمندان و محققان محسوب می‌شوند. بیشتر اوقات، داروهایی که به تازگی کشف می‌شوند، نتیجه دلخواه را نداده و به بن بست می‌خورند. گاهی نیز پیش می‌آید که دستاوردهای تحقیقاتی برای درمان بیماری کاملا متفاوت دیگری نیز کارآمد می‌شود. این اتفاق دقیقا همان چیزی است که برای یک تحقیق جدید دارویی اتفاق افتاد. این تحقیق از ابتدا برای درمان بیماری تایپ 2 دیابت آغاز شد، اما اخیرا مشخص شد که تاثیرات مفید زیادی روی بهبود بیماری آلزایمر نیز دارد.

این داروی جدید که در دسته داروهای “آگونیست سه گانه” طبقه بندی شده است به روی موش‌هایی آزمایش شد که ژن‌هایی از بیماری آلزایمر داشتند. این موش‌ها علائم مرتبط با این بیماری را نیز بروز داده بودند مانند اِشکال در یادگیری و ضعف حافظه اما بعد از استفاده از این دارو، آثار بهبود بیماری و افزایش فعالیت‌های مغزی در آنها مشاهده شد.

این تحقیق در نشریه Brain Research چاپ شد و پروفسور Christian Holscher، محقق ارشد این پروژه اعلام کرده است که این داروی جدید بدون شک می تواند بهترین گزینه برای درمان اختلالات مزمن عصبی مانند آلزایمر مورد استفاده قرار بگیرد.

بر اساس تحقیق انجام شده، این داروی  سه گانه که می‌تواند از سه طریق مختلف به روی بدن تاثیر گذار باشد، در زمینه بیماری آلزایمر از سلول‌های عصبی محافظت می‌کند و تولید پلاک‌های آمیلوئید در مغز ( که مرتبط با بیماری آلزایمر هستند)را کاهش یافته که در نتیجه التهاب مغز نیز کاهش می‌یابد. موش‌هایی که این دارو را دریافت کردند به طرز چشم گیری با بهبود یادگیری و کیفیت حافظه مواجه شدند.

کشف یک داروی بالقوه جدید برای درمان بیماری مهلکی مانند آلزایمر خبر بسیار خوبیست، اما این تحقیق از ابتدا با هدف نشانه گیری بیماری دیابت نوع 2  انجام شد که این مسئله تصادفی نیست. ثابت شده است که بیماری دیابت نوع 2 با آلزایمر ارتباط دارد و این دو بیماری معمولا همراه با یکدیگر علائم خود را در افراد مسن بروز می‌دهند. محققان در گزارشی اعلام کردند:« کاهش اثر داروی انسولین در بیماری آلزایمر وجود دارد و می‌تواند نقش مهمی در وخامت بیماری‌های مرتبط با عصب مغزی داشته باشد.‌»

این درمان جدید هنوز به روی بیمار‌های انسانی آزمایش نشده است و قطعا باید با تحقیقات بیشتری همراه باشد. اما در صورت موفقیت، می‌توانیم امیدوار باشیم که به زودی یک راه حل مطمئن برای درمان بیماری چالش برانگیز آلزایمر در اختیار خواهیم داشت.

منبع : آی تی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا