تکنولوژی

گرايش زنان به فراگيرى رشته هاى کامپيوتر رو به افزايش است

آی تی ایران – آمار و نتايج به دست آمده از ميزان ثبت نام در گرايش هاى مختلف رشته کامپيوتر و IT ، نشان مى دهد که ميزان استقبال خانم ها از اين رشته ها به ويژه در خصوص دروس و رشته هاى عمومى بيشتر از آقايان است .

به گزارش روابط عمومى مرکز فناورى اطلاعات سازمان فرهنگى هنرى شهردارى تهران ، نتايج بررسى و تحليل آمار موجود در واحد آموزش فرهنگسراى IT نشان مى دهد که از مجموع 1055 دانشجو در رشته هاى مختلف کامپيوتر، 546 نفر را خانم ها و 509 نفر را آقايان تشکيل مى دهند .

اما نتايج بررسى هاى آمارى در فرهنگسراى IT نشان از استقبال به مراتب بيشتر خانم ها به کسب مهارت در رشته هاى عمومى کامپيوتر دارد .

براى نمونه در خصوص رشته ICDL ( کاربرى کامپيوتر ) از مجموع 397 دانشجو ، 227 نفر را خانم ها و 170 نفر را آقايان تشکيل مى دهند .

اما در مورد رشته ديگرى همچون ” کارور عمومى” ( آشنايى کلى با کامپيوتر و ويندوز) نيز همچنان تعداد فرا گيران خانم به مراتب بيشتر از آقايان است به نحوى که از مجموع 100 فراگير اين رشته 68 درصد خانم و تنها 22 درصداز آقايان در کلاس هاى مربوط به اين رشته حضور يافته اند .

در مجموع آمار به دست آمده نشان مى دهد که ميزان حضور خانم ها درکلاس هاى فراگيرى دروسى همچون اينترنت ، فتوشاپ ، کارور عمومى ، ICDL ، اتوکد و Word بيشتر از آقايان است .

اين در حالى است که رشته هاى ديگرى همچون سخت افزار ، ITADMIN ، فلش و طراحى صفحات وب تقريباً در انحصار فراگيران مرد قرار دارد . در اين خصوص به ويژه در رشته هاى سخت افزار و ITADMIN اکثريت مطلق فراگيران به آقايان اختصاص دارد .

اما تحليلى بر آمار به دست آمده نشان مى دهد که برخى از رشته ها تقريباً، مختص خانم ها شده و برخى از رشته ها نيز مختص آقايان محسوب مى شود . علت اين امر نيز به نوع و شکل تقاضاى موجود در بازار کار و پاره اى از مسايل فرهنگى در قابليت زنان و مردان جهت انجام کارهاى مختلف باز مى گردد .

ازسوى ديگردر بررسى علت گرايش رو به رشد خانم ها به فراگيرى رشته هاى عمومى کامپيوتر نيز نتايج جالبى به دست آمد .

در حال حاضر بخش قابل توجهى از فراگيران خانم در رشته هايى همچون ” کارور عمومى ” ، “اينترنت” و “ICDL ” را مادران خانه دار تشکيل مى دهند . اين مادران نيز در پاسخ به دليل گرايش به اين رشته ها ، علت را ارتباط بهتر با فرزندان خود به هنگام کار با کامپيوتر و اينترنت و همچنين رفع نوعى احساس بى سوادى در استفاده از کامپيوتر به ويژه به هنگام تعامل با فرزندان خود ، اعلام کرده اند .

بسيارى از اين مادران مايل هستند تا از طريق آشنايى با کامپيوتر و اينترنت ، قادر به نظارت و کنترل بهتر فرزندان خود در خانه باشند .

اما از جمله ديگر دلايل گرايش خانم ها به رشته هايى همچون Word ، اتوکد و فتوشاپ به نيازها و تقاضاى موجود در بازار کار از خانم ها باز ميگردد .

يکى ديگر از دلايل افزايش تعداد فراگيران خانم نسبت به آقايان در رشته هاى کامپيوترى به گسترش نفوذ و ضريب کامپيوتر و اينترنت در جامعه باز مى گردد چرا که تا پيش از اين کامپيوترها بيشتر محدود به محيط کار و در اختيار آقايان بود اما با گسترش فناورى اطلاعات و ارتباطات و نفوذ کامپيوتر و اينترنت به خانه ها ، گرايش زنان در يادگيرى و استفاده از اين ابزار نوين نيز افزايش يافت .

اما در خصوص رشته هايى همچون Corel Draw و 3D Max ميزان گرايش و حضور خانم ها و آقايان داراى اختلاف زيادى با يکديگر نبوده و استقبال از اين کلاس ها در يک سطح قرار دارد .
بر اساس آمار و اطلاعات درج شده در اين گزارش که به نيمه خرداد تا اول مرداد سال جارى باز مى گردد در مجموع درصد حضور خانم ها نسبت به آقايان در گرايش هاى مختلف دروس کامپيوترى 52 درصد در مقابل 48 درصد است .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا