مديرعامل ايرانى يک شرکت آى تى کانادايى: دولت بايد محصولات آى تى را بيمه و گارانتى کند
آی تی ایران -در صورتى که دولت بتواند صادرات نرم افزار و واردات محصولات آى تى را در کشور را بيمه و گارانتى کند ايران مى تواند در اين زمينه آى تى موقعيت بسيار بهترى را در منطقه کسب کند.
مهدوى مدير عامل يک شرکت آى تى کانادايى که امسال با محصول بى سيم نورى در جيتکس شرکت دارد درباره وضعيت آى تى در کانادا و مقايسه آن با ايران ضمن بيان مطلب فوق گفت: صنعت نرم افزار در ايران مى تواند به يکى از بازارهاى منطقه تبديل شود براى اين منظور ايران نيز مى تواند همانند کانادا از محصولات نرم افزارى براى صادرات حمايت ند.
به گفته مهدوى اين حمايت مى تواند هم به نوعى براى توليد کننده داخلى انجام گيرد که به شکلى گارانتى و بيمه کردن محصول مى تواند باشد و از طرف ديگر مى تواند براى جلب اطمينان شرکت هاى خارجى به سرمايه گذارى در ايران و بستن قرارداد با شرکت هاى ايرانى همين کار را در مورد آنها نيز انجام داد به نوعى محصولات آنها را مثلا در برابر کپى غير مجاز گارانتى کرد.
وى با اشاره به اين که وضعيت شرکت هاى آى تى و Hi tech در کانادا به خاطر مجاورت با يک بازار 200 ميليونى و بهره گيرى از زيرساخت هاى پيشرفته بسيار مطلوب است گفت: واقعيت اين است که شرکت هاى کانادايى با چنان بازار خوبى دست و نجه نرم مى کنند که به سختى مى توان آنها را به همکارى هاى بين المللى خصوصا کشورهاى منطقه خاورميانه وادار کرد اما با توجه به اين که همکارى با کانادا موجب رشد آى تى در کشور مى شود و هيچ شرکت کانادايى هم از بازار جديد و پرپتانسيل فرار نمى کند ، مى توان به نتايج اين همکارى اميدوار بود.
وى مهمترين عامل موفقيت شرکت هاى آى تى در کانادا را توجه به خدمات پس از فروش و تلاش براى افزايش کيفيت محصولات ذکر کرد و گفت: گاه يک مشترى ما در ايران با يک محصول مشکل داشت به همين دليل مسئولان کمپانى فروشنده پرسنل خود را ساعت ها در محل کار نگاه مى داشتند تا با گذشت اختلاف ساعت بتوانند با مشترى مربوطه ارتباط برقرار کرده و مشکل وى را بلافاصله حل کنند.
مهدوى که مدير عامل يک شرکت فعال در زمينه فيبر نورى است بر لزوم توجه به اين عرصه در کشور اشاره مى کند و مى افزايد: ما در مورد فيبر نورى در کشور ايران هيچ رشته دانشگاهى نداريم به همين دليل ما يک آزمايشگاه مجازى براى اين منظور ايجاد کرده ايم که مى توان کليه مراحل و فرآيند جايگذارى و اتصال فيبرهاى نورى را در آن به ازمايش گذاشت.
به عقيده وى اگر در ايران بتوان به ازاى هر مهندس تعداد زيادى تکنسين تربيت کرد وضعيت استفاده از تکنولوژى هايى مثل فيبر نورى بسيار متفاوت خواهد بود
وى گفت: در حال حاضربسيارى ز ايرانى ها در اينجا حضور دارند که در صورتى که شرايط کار و حقوق مناسب براى آنها در ايران فراهم باشد نيازى به حضور در اين کشور ندارند.
وى ايجاد کلاس هاى آموزشى براى مهندسان واستادان ايرانى در دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتى کانادا را يکى از راههاى مناسب ورود ايران به اين تکنولوژى دانست و گفت: هم اکنون کشورهايى مثل امارات ، عربستان و مصر روى فيبرنورى و گسترش آن درکشورهايشان سرمايه گذارى و فعاليت هاى تحقيقاتى مناسبى کرده اند و در حال نتيجه گرفتن هستند.
وى افزود: چندى قبل يک يک شرکت خارجى حاضر شد حتى 20 درصد در زمينه توليد فيبر نورى در داخل ايران سرمايه گذارى کند اما به دليل مشکلات پيش آمده آنها منصرف و هم اکنون در منطقه آزاد جبل على در حال سرمايه گذارى هستند.