پایان دوران ملوکالطوایفی
نام نویسنده: آزاده داننده
براي ارزيابي عملکرد يکساله وزارت ICT نميتوان بدون در نظر گرفتن شرايطي که سکان هدايت اين وزارتخانه به دکتر واعظي سپرده شد، ديدگاه مناسبي را ارائه داد.
اين دولت وزارتخانهاي را تحويل گرفت که در فاصله کوتاه يکي دو ساله، دو بار تا مرز انحلال پيش رفت. علاوه بر آن، اين وزارتخانه، متولي بخش و صنعتي است که نهادهاي مختلف و متنوعي، داعيه متولي بودنش را دارند و براي خودشان سياست تعيين ميکنند، برنامه ميدهند و اقدام ميکنند. آن کممحلي منجر به انحلال و اين تعدد متولي، پارادوکس عجيبي است.
به هر صورت اقدام روحاني در مشورت گرفتن از بخشهاي مختلف جامعه براي انتخاب وزرا، بذر اميد را در دل اين ملت کاشت و اين شروع خوب، نويدبخش دوران تعامل و تعقل بود.
اقدامات بعدي، نشان از آن داشت که عزم دولت براي پايان دادن به دوران ملوکالطوايفي بخش فناوري اطلاعات و ارتباطات کشور جدي است و تغييراتي براي يکپارچه کردن نظام سياستگذاري و برنامهريزي اين بخش، حداقل از طريق بهکارگيري افرادي که به اين يکپارچگي معتقدند، صورت گرفت.
در ميان اين نشانههاي مثبت و اميدبخش، داستان تکراري عدم حضور نماينده بخش خصوصي در کميسيون تنظيم مقررات، که بالاخره نفهميديم دليل يا بهانه اصلي آن چه بود، علامت هشداردهندهاي بود مبني بر اينکه هنوز هم مصلحتانديشيهاي پشت پرده، تعيينکننده است.
به جرات ميتوان گفت که حوزه تنظيم مقررات (هم سازمان تنظيم مقررات و هم کميسيون آن)، از جمله حوزههايي است که مسير و شتاب حرکت آن، چندان مطلوب نيست و اميدوار هستيم در پايان سال اول، ارزيابي دولتمردان نيز از اين حوزه، همين گونه باشد و ما شاهد اصلاحاتي در اين خصوص باشيم.
شرايط پيچيده اقتصاد کشور بهگونهاي است که انتظار بهبود شرايط کسبوکار در زمان کوتاه يکساله، انتظار معقولي نيست اما بهبود فضاي تعامل با دولت و حاکميت، نه يک انتظار که يک الزام است.
به جرات ميتوان گفت که در يک سال گذشته، مهمترين دستاورد وزارت ICT، تلاش در جهت بهبود فضاي تعامل بهخصوص ميان بخش خصوصي و دولت بود، ولي قطعا در ادامه فعاليت وزارت ICT در سال دوم، نميتوان فقط به اين مورد بسنده کرد و بايد دستيابي به اهداف مهمتري که منجر به تغيير در شرايط کسبوکار و بهبود اقتصاد اين صنعت شود، بهطور جدي در دستور کار قرار گيرد.
* رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران
منبع : دنیای اقتصاد