روزهای پررون فیسبوکی
محبوبترین و بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا که خبرسازترین ورود اولیه یک شرکت اینترنتی به بازار بورس را هم تجربه کرده است، گویا سال 2013 را با شرایط خوبی پشت سر گذاشته است. ابزارهای موبایل اما بیشترین سهم را در موفقیت مالی اخیر فیس بوک داشتهاند، چون بیش از نیمی از درآمد حاصل از تبلیغات فیس بوک از محل تبلیغات روی ابزارهای موبایلی بهدست آمده است.
به این ترتیب ارزش سهام فیس بوک در ماههای اخیر روند رو به رشدی را دنبال کرده است، اما روز پنجشنبه گذشته با ارائه گزارش عملکرد مالی این شرکت در فصل پایانی سال ۲۰۱۳ مشخص شد که ارزش هر سهم این شرکت رشد 17 درصدی را تجربه کرده که بسیار جالب توجه است. به این ترتیب ارزش هر سهم از سهام این شبکه اجتماعی بزرگ روز پنجشنبه با افزایش 17 درصدی به 90/61 دلار رسید. به عبارت دیگر، درآمد این شرکت با افزایش 63 درصدی به 59/2 میلیارد دلار رسید.
مارک زوکربرگ مدیرعامل فیس بوک که این شرکت را در حدود یک دهه پیش راهاندازی کرد، حالا آن را به بزرگترین شبکه اجتماعی جهان تبدیل کرده است. او در یک سال گذشته تلاش کرده است تا راهکارهای بیشتری برای آگهی دهندگان ارائه کند تا به مشتریان خود نزدیکتر شوند. از آنجایی که کاربران این روزها زمان بیشتری را روی ابزارهای بیسیم صرف میکنند، فیسبوک ا ارائه راهکارهای موبایلی توانست در یک فصل گذشته درآمد 25/1 میلیارد دلاری را که برابر
53 درصد از سهم کل فروش آگهیها و تبلیغاتش است، بهدست بیاورد که این سهم در فصل چهارم سال 2012 برابر 49 درصد بوده است. حالا کارشناسان موسسه EMarketer معتقدند که تا سال 2015 فیس بوک حدود 9 درصد بیشتر از کل بازار، تبلیغات دیجیتالی را به خودش اختصاص میدهد که این میزان در سال 2012 برابر 9/5 درصد بوده است. درحالیکه انتظار میرود توئیتر سهم خودش از بازار تبلیغات دیجیتالی را تا سال 2015 به 2/2 درصد برساند.
حالا این اتفاق باعث شده است که ثروت مدیران فیسبوک هم افزایش چشمگیری پیدا کند. به این تریب میزان داراییهای خالص مارک زوکربرگ به 6/3 میلیارد دلار افزایش پیدا کرده است و به این ترتیب ارزش سرمایه خالص شریل سندبرگ مدیر ارشد عملیات این شرکت هم تا حدود 100 میلیون دلار افزایش را تجربه کرده است. کارشناسان دلیل افزایش ارزش سهام فیس بوک را در دو عامل میدانند: اول گزارش مثبت مربوط به عملکرد مالی این شرکت در فصل چهارم سال ۲۰۱۳ و دوم معرفی اپلیکیشنهای موبایلی جدید آنها است. فیس بوک در فصل چهارم سال ۲۰۱۳ بهتر از انتظارات و پیشبینیها عمل کرده و به همین دلیل درآمد و سود بیشتری را هم بهدست آورده است. نکته جالب توجه در گزارش مالی فیسبوک آن است که برای اولین بار درآمد بخش موبایل این شبکه اجتماعی از دسکتاپ پیشی گرفته است. با این اوصاف، در حال حاضر ۵۳ درصد از کل درآمد تبلیغات فیسبوک از بخش موبایل بهدست میآید. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که فیسبوک بهزودی به یک شرکت بزرگ در عرصه موبایل تبدیل خواهد شد. فیسبوک در فصل چهارم سال ۲۰۱۳ توانسته درآمدی برابر 59/2 میلیارد دلار بهدست بیاورد که این اتفاق باعث افزوده شدن 31 سنت به ارزش هر سهم این شرکت شد. این در حالی است که مدتی پیش کارشناسان بازار سرمایه پیشبینی کرده بودند که درآمد فیس بوک در این زمان به 33/2 میلیارد دلار برسد، اما فیسبوک نتایج بسیار بهتری را بهدست آورد که باعث تعجب و جلب توجه کارشناسان شد. بد نیست بدانید که این شرکت در فصل چهارم سال 2012 درآمدی برابر 59/1 میلیارد دلار را تجربه کرده بود.
بیش از 945 میلیون کاربر فعال
حالا آمارها نشان میدهند که 53 درصد از درآمد فیسبوک از تبلیغات روی ابزارهای موبایل بهدست آمده است و در همین حال کاربران موبایل این شبکه اجتماعی هم از 680 میلیون کاربر فعال ماهانه در سال گذشته، با رشد 16 درصدی به 945 میلیون کاربر فعال ماهانه در سال 2013 رسیده است.
نکته جالب توجه در گزارش اخیر بلومبرگ در این مورد آن است که تحقیقات نشان میدهند نوجوانان دیگر مانند گذشته از فسبوک استفاده نمیکنند و به شبکههای اجتماعی جدید روی آوردهاند.
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد