استيضاح وزير پست: چرا مردم ما مجبور هستند خدمات مخابراتى را گرانتر استفاده كنند
ايسنا – طرح استيضاح وزير پست و تلگراف و تلفن امروز در جلسهى علنى مجلس شوراى اسلامى در دستور كار نمايندگان قرار گرفت.
*** به گزارش خبرنگار پارلمانى خبرگزارى دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين جلسه سيدافضل موسوى نمايندهى مردم زنجان در خانه ملت به عنوان اولين موافق استيضاح وزير گفت: اين استيضاح به هيچ عنوان جنبهى سياسى ندارد و تمام مسايلى كه مطرح شده دربارهى حوزهى كاركردى وزير بوده است. اين استيضاح از آن جهت جنبهى سياسى ندارد كه از تمام گروهها در اين استيضاح حضور داند؛ ما تنها مىخواهيم كه نابسامانىهاى عرصهى مخابراتى خصوصا در عرصهى تلفن همراه را حل كنيم.
وى به قولهايى كه براى حل مشكل تلفن همراه داده شده اشاره كرد و اظهار داشت: فارغ از ساير مسايل، انتصاب آقاى مقدس به عنوان معاون پارلمانى وزارتخانه، خود دليل كافى براى استيضاح معتمدى است.
موسوى به بيان دلايل استيضاح از جمله عدم تصميمگيرى دربارهى مسايل وزارتخانه اشاره كرد و گفت: چه كسى جوابگوى خسارات وارده به كشور است؟ امروز عرصهى ارتباطات داراى اهميت است، چرا ما در اين راستا مشكل داريم.
وى به نصب تلفن ثابت در شهرستانها اشاره كرد و گفت: چرا قيمت تلفن ثابت در شهرستانهاى مختلف با يكديگر اين ميزان تفاوت دارد.
موسوى اظهار داشت: طبق برنامه قرار بود 680 هزار كانال براى بهبود شبكه تلفن كشور انجام دهند، اما تنها 30 هزار انجام شده است. اين چه برنامهاى است كه به شما اجازهى چنين كارى را مىدهد؟ بعد هم مىگوييد از برنامه جلو هستيم.
*** احمد ميدرى نماينده مردم آبادان در خانه ملت از ديگر موافقان استيضاح در توضيحات خود اظهار داشت: عقبماندگى و توسعهنيافتگى بخش مخابرات بر تمام بخشهاى كشور تاثير مىگذارد. بازار بورس كالا و غيركالايى لازمهاش بخش مخابرات قوى است. حتى مبارزه با فساد نيز تنها در پرتو دولت الكترنيك امكانپذير است و مردمسالارى با زيرساخت قوى ارتباطى مىتواند رشد يابد و هرگونه نقصان در اين زمينه مشكلاتى را ايجاد مىكند.
وى افزود: دسترسى مردم به مخابرات، گسترش زيرساختها و استفاده از آنها از شاخصهاى مهم در كار ارتباطى است.
وى به ارايهى آمار تلفن شهرى، روستايى، همراه و توسعهى شبكهى الكترونيكى (اينترنت) پرداخت و تصريح كرد: عملكرد وزارت مخابرات در زمينهى دسترسى مردم به مخابرات در زمان معتمدى مثبت و مطلوب بوده است اما اگر بر اساس دو شاخص ديگر بررسى كنيم آن زمان بحرانى را كه ايشان در سيستم ايجاد كرده شاهد خواهيم بود كه در زمان معتمدى، بدون سترش زيرساختهاى كشور خدمات به مردم ارايه شده است.
ميدرى يادآور شد: شبكه زيرساخت كشور در بخش فيبرنورى به خوبى انجام شده، اما چون در كنار اين شبكه فيبر نورى تجهيزات لازم خريدارى نشده، سرمايههاى ما هدر رفته است. امروز عدم تناسب در گسترش زيرساختها در شبكهى مخابرات بسيار مهم است.
وى گفت: ضريب موفقيت تماس در عرصهى مخابرات مهم است. از نظر شاخص بينالمللى 70 درصد حداقل پذيرفته شده است و برنامهى سوم به مخابرات تكليف كرده است كه در مكالمات شهرى 69 و بينالمللى 76 درصد ضريب موفقيت تماس را افزايش دهد، اما در زمان دكتر معتمدى اين افزايش نبوده و كاهش هم يافته اس.
ميدرى عملكرد معتمدى در زمينهى گسترش زيرساختهاى مخابرات را نامطلوب عنوان كرد و گفت: ما در سالهاى آينده شاهد بحرانهايى در اين سيستم خواهيم بود.
اين نمايندهى مجلس به مقايسهى صنعت خودرو و مخابرات پرداخت و تصريح كرد: از نظر قيمتگذارى وزارت مخابرات عنوان كرد كه قيمتها از سطح بينالمللى كمتر است و اقدام به افزايش قيمت كرد. چرا مردم ما مجبور هستند خدمات مخابراتى را گرانتر استفاده كنند؟ چرا دنيا هر روز خدمات ارزانترى را استفاده مىكند؟
وى گفت: در تمام دنيا دولتها در مخابرات به فروش حق امتياز مبادرت كردند، و خود به يك مشاهدهگر تبديل شدند مخابرات در آنجا توسعه يافته است. ميدرى خاطرنشان كرد: سادهترين كار در سيستم مخابرات شيوهى فروش است كه ما در اين راستا هم مشكل داريم.
وى گفت: وزارت مخابرات در 6 ماه گذشته مناقصه را برگزار نكرده است. چرا شما سه سال است كه نمىتوانيد مناقصات مهم را برگزار كنيد؟ اين باعث ايجاد سرخوردگى در مردم مىشود. ادامهى كار ايشان به نفع آحاد ملت ايران نيست و رفتن ايشان باعث شادابى وزارتخانه مىشود.