دبيرکل ITU در تهران : زيربناى اطلاعات بايد در اختيار همه و غير انحصارى باشد
بخش خبر آی تی ایران – يوشيو اوتسومى دبير کل اتحاديه جهانى مخابرات در حاشيه اجلاس تلکوم تهران به خبرنگاران گفت: زيربناى اطلاعات بايد در اختيار همه و غير انحصارى باشد.
اوتسومى در پاسخ به خبرنگارى که پرسيد با وجود مشکلات در توسعه آى سى تى در ايران چرا اين کشور را از اين نظر موفق ارزيابى مى کنيد گفت: چرا اين طور قضاوت مى کنيد توسعه آى تى يک فرآيند طولانى مدت است.
وى به روند توسعه فناورى اطلاعات در کشور زادگاهش ژاپن اشاره کردو گفت : نمى توان به سرعت و در کوتاه مدت درباره پروژه هاى توسعه آى تى يک کشور قضاوت کرد به نظرم ايران گام هاى خوبى د ر اين راه برداشته است .
دبير کل اتحاديه جهانى مخابرات همچنين در پاسخ به اين سوال که آيا ايران به مرکز آموزش هاى تخصصى منطقه تبديل و دفتر آموزشى اتحاديه جهانى مخابرات در اين کشور اينجاد خواهد شد يا نه گفت : وزير ارتباطات ايران اين پيشنهاد را داد که مرکزى در اين کشور با هدف آموزش تحقيقات فناورى اطلاعات در منطقه خاورميانه تاسيس شود.
وى افزود: ايران به دليل برخوردارى از يک موقعيت فهنگى خاص و تعامل با همسايگان خود اين قابليت را دارد و ممکن است مرکز آموزشى منطقه جنوب غربى آسيا در ايران ايجاد شود.
خبرنگارى از اوتسومى پرسيد: براى ايران چه کار ميخواهيد بکنيدوى توضيح داد که اتحاديه ITU معمولا براى کشور خاصى برنامه ويژه ندارد و سياست گذارى آن به صورت منطقه اى و بين المللى است و صرفا در زمينه فرکانس به وضع استاندارهاى خاص مى پردازد.
يک خبرنگار از وى درباره : نفوذ شرکت هاى پرقدرتى مثل شرکت هاى آمريکايى و ايجاد محدوديت براى کشورهاى ضعيف تر مثل ايران که شامل تحريم اقتصادى آمريکا شوند پرسيد ، اوتسومى گفت: من از شما مى شونم که تعدادى دامين ايرانى وسط شرکت هاى آمريکايى مسدود شده است اما در کل بايد بگويم حوزه مالکيت اينترنت چالش آينده جامعه اطلاعاتى است که بايد به آن توجه شود . بعد از همه اين حرفها اگر نظر شخصى من را بخواهيد در مورددامين هاى بلاک شده اينترنت به عنوان زيربناى ارتباطات بايد در اختيار همه مردم باشد نه اين حاکمينت انحصارى نباشد .
اوتسومى در پاسخ به سوال ديگرى درباره ماليکت اينرنت گفت: بسيارى از کشورها اعتقاد دارند مالکيت اينترنت بايد در اختيار يک نهاد بين المللى مثل آى تى يو باشد اما برخى از مردم کشورهاى صنعتى پيشرفته مانند آمريکا که به آن اشاره کرديد پيشنهاد ديگرى دارند به اعتقاد آنان مالکيت اينترنت مى تواند زير نظر شرکت هاى پرقدرت با مليت هاى مختلف باشد مثلICANN بنابراين نقطه نظرات مختلفى در اين باره وجود دارد که بايد در آينده بررسى شود .
به گفته اتسومى مالکيت اينترنت از مهمترين بحث هايى است که در اجلاس بعدى جامعه اطلاعاتى تونس مطرح خواهد شد .