معاون مرکز صنايع نوين: بايد در اولويتهای پتانسيل صنعت نرم افزار تجديد نظر شود
ایسنا – معاون مركز صنايع نوين، گفت: استقلال و عدم وابستگى نرمافزارى به خارج از كشور، نيازمند وجود زيرساختهاى علمى است.
“مهندس ثروتي” معاون مركز صنايع نوين در گفتوگو با خبرنگار سرويس فناورى اطلاعات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب در مورد لزوم توجه به ايجاد جريان نرمافزار نويسى در داخل كشور، اظهار داشت: صنعت نرمافزار در كشور از پتانسيلهاى خوبى برخوردار است، اما بايد در اولويتها و ويژگىهاى اين پتانسيل، تجديد نظر مجدد شود. به عنوان مثال بايد بررسى كرد كه آيا واقعا پتانسيل نيروى انسانى با توجه به استانداردهاى جديد بينالمللى از اولويت خوبى برخوردار است تا بر اساس آن برنامهريزى مناسب انجام شود.
وى، با اشاره به گسترش روز افزون پتانسيلهاى نرمافزار در صنعت ICT جهان، گفت: امكان دارد كه توانمندىهاى قبلى نرمافزار كشور نسبت به سالهاى پيش با تغييراتى مواجه شده باشد، در نتيجه براى مشخص شدن دلايل ميزان كم نفوذپذيرى IT و ICT طى چند سال گذشته در كشور، بايد نياز و استقبال جامعه مورد بررسى قرار گيرد كه آيا اين ميزان كم به خاطر مشكلات بد برنامهريزى و مديريتى است و يا از عدم استقبال گستردهى جامعه نشات مىگيرد.
وى، خاطر نشان كرد: تعاريف نرمافزار بايد كاربردى و علمىتر شود، به طورى كه نقش و جايگاه هر كدام از حوزههاى دولت بر اساس آن مشخص شود.
وى، ياد آور شد: نبايد انتظار داشت كه يك سازمان مشخص متولى كل اين مساله باشد. اجرا، كاربرد و يا هماهنگىها بايد به صورت فرابخشى انجام شود.
وى، تصريح كرد: هنوز يك تعريف مشخصى از نرمافزار ر كشور وجود ندارد، اما نياز ما براى استقلال و عدم وابستگى نرمافزارى به خارج كشور، وجود زيرساختهاى علمى است. دانشگاههاى ما، آن طور كه بايد در پرورش متخصصان اين حوزه موفق نبودند و به همين خاطر به سمت استفاده از نرمافزارهاى خارجى سوق پيدا كرديم و همان عدهى متخصصان موجود هم، قابليتهاى خود را در رشتههاى مختلف ديگر صرف مىكنند.
وى، ادامه داد: تاكيد ما در اين راستا بر توسعهى بخش خصوصى، تحريك و رشد بازار تقاضا و ايجاد فرهنگ استفاده از نرمافزارها در سطح صنعت و بنگاهها متكى است، تا اين صنعت به طور اتوماتيك رشد داشته باشد. وى، خاطر نشان كرد: به غير از بخى از حوزههاى خاص، مشكل و نگرانى زيادى در مورد امكان وجود راه نفوذ به نرمافزارهاى خريدارى شده از خارج كشور وجود ندارد، اما به طور كلى، براى بحث حفظ امنيت، اقدامات گستردهاى در كشور در حال انجام است تا خطاهاى موجود به حداقل برسد، اما تا زمانى كه به استقلال كافى در اين حوزه دست پيدا نكرده و توليد كنندهى صد در صد نباشيم، نمىتوان انتظار داشت كه كاملا از سيستمهاى امن برخوردار باشيم.
وى، در تكميل اين نكته گفت: حتى اگر كاملا هم توليد كننده باشيم بايد بر روى راههاى گسترده و متنوع نفوذ، به عنوان بخشى از اين صنعت، در بازار سرمايهگذارى كنيم.
وى، با اشاره به وجود نفوذ به تجهيزات و شبكههاى نرمافزارى درساير كشورهاى پيشرفته، گفت: اين مقوله در كنار نرمافزار وجود داشته و اجتنابناپذير است، اما باعث مىشود اين صنعت با رفع ضعفهاى خود رشد پيدا كند.
وى، در خاتمه ياد آور شد: رويكرد كشورهاى فروشندهى تجهيزات نرمافزارى حتما اين نيست كه با فروش نرمافزارها بخواهند به آن نفوذ كنند، بلكه بيشتر به دنبال ايجاد وابستگى تكنولوژى هستند كه يكى از اين شيوهها آن است كه در كنار يك نرمافزار، سيستمهاى جانبى ديگرى براى به حداقل رساندن نفوذپذيرىها ارائه و مصرفكنندگان را هر چه بيشتر به خود وابسته كنند.