تکنولوژی

نامه ای به آقای معتمدی وزير فناوری اطلاعات و ارتباطات

نام نویسنده: اشکان تبريزى

بخش مقاله آی تی ایران – جناب آقاى معتمدى وزير ارتباطات کشور در مصاحبه ای با روزنامه شرق در پى توجيه برخوردهاى تند با ISP ها مطالبى را عنوان کردند که علاقه مند شدم تحليلى بر سخنان ايشان داشته باشم :
1-ايشان در بخشى از سخنان خود گفته اند نرخ تماس با کشورهاى همسايه حتى تا 70 سنت هم وجود دارد ولى نرخ تماس با ايران 15 سنت مى باشد و اين به حيثيت کشور صدمه مى زند! بايد خدمت ايشان عرض کنيم که با اين معيار کشورهاى آمريکا و اروپاى غربى بى حيثيت ترين کشورها هستند . زيرا شرکت هاى قانونى و بزرگ در اين کشورها با نرخ زير دو سنت در دقيقه به مشتريان خارج از کشور خود اجازه برقرارى تماس مى دهند! اين در حالى است که کشورهايى مثل افغانستان ، عراق ، کره شمالى و بالاترين نرخ تماس از داخل به خارج را دارند که احتمالا اين نشانه با حيثيت بودن آنها مى باشد!

2-در جايى ديگر ايشان فرموده اند از نظر ايشان اشکالى ندارد که ترمينيت ( تماس از خارج به داخل) به چند شرکت خصوصى واگذار شود .
ذکر اين نکته در اينجا ضرورى به نظر مى رسد که تا چندى پيش ايشان از ترمينيت به عنوان قاچاق نام مى بردند ! و اکنون ظاهرا مى خواهند به شرکتى مجوز قاچاق ارايه کنند!

بر کسى پوشيده نيست که با بستن تعداد زيادى از مراکزى که ترمينت مى کردند نرخ تماس با ايران بالا خواهد رفت و آن دو شرکت خوشبختى که مجوز ترمينيت داشته باشند سود بسيار سرشارى خواهند داشت ( تقريبا شش برابر شرکتهاى فعلى در حجم ترافيک يکسان )

3- از نظر آقاى معتمدى و همکاران ايشان شرکتهايى که اين سرويس ها را ارايه کرده اند به امنيت کشور نيز ضرر مى زنند و در جايى ديگر بيان کرده اند که با کسانى که ارتباط داخل به خارج را تامين مى کنند کارى نداريم! اينجا اين سوال پيش مى آيد که آيا امنيت کشور فقط از طريق تماس از خارج به داخل به خطر مى افتد و تماس داخل به خرج خارج از نظر شرکت مخابرات مخل امنيت نيست! و آيا امنيت يک طرفه شده است ؟

همچنين چرا نهادهاى متولى امنيت کشور تا کنون هيچ مشکلى با اين مساله نداشته اند و مخابرات کاسه داغتر از آش شده است ؟ بررسى اين سوالها مشخص مى کند که مخابرات فقط به خاطر مسايل مادى به دنبال برخورد با شرکتهاى خصوصى است و با توجه به اين نکته که اين برخورد براى سودرسانى کلان به دو شرکت خصوصى که بزودى مجوز ترمينيشن دريافت مى کنند انجام مى شود حاوى نکات بسيار دردناکى از مسايل پشت پرده در شرکت مخابرات کشور دارد.

4-از ديد من که از فعالان کوچک صنعت IT در ايران مى باشم ، برخوردهاى اخير براى ايران د ضرر عمده دارد :
الف : عدم تمايل بر سرمايه گذارى از طرف شرکتها و افراد سرمايه دار بدون رانت ( داخلى يا خارجى )
ب : متوارى شدن قشر جوان و تحصيلکرده که به عنوان کارشناسان اين صنعت تحول بسيار زيادى در کشور ايجاد کرده اند به سوى کشورهاى خارجى ! طى پنج سال گذشته بنده حدود 40% از اطرافيان خود در اين زمينه را در دوبى يا کانادا مى بينم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا