تکنولوژی

تفاوت سیستم‌های عامل ۳۲ و ۶۴ بیتی

یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های استفاده از سیستم‌های عامل‌ 64 بیتی، امکان دسترسی به حافظه‌های موقت (RAM) بیش از 4 گیگابایت است و مهم‌ترین تفاوت سیستم‌های عامل‌ 32 بیتی و 64 بیتی دسترسی به حافظه، مدیریت حافظه و ویژگی‌های امنیتی است.

لیلا دهقان – کارشناس فناوری اطلاعات – در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این مطلب، اظهار کرد: در معماری رایانه 32 بیتی، آدرس‌های حافظه یا دیگر واحدهای داده حداکثر می‌توانند 32 بیت در خود داشته باشند؛ هم‌چنین ساختار پردازنده (CPU) و واحدهای محاسبه (ALU) با 32 بیت نیز حداکثر ظرفیت 32 بیت را دارند.
به گفته او یک واحد 32 بیتی می‌تواند ارزشی بین 0 تا 4294967296 را در خود ذخیره کند به همین دلیل یک پردازنده 32 بیتی می‌تواند تنها به 4 گیگابایت آدرس در حافظه (رم) به طور مستقیم دسترسی داشته باشد.

وی تصریح کرد: در معماری رایانه 64 بیتی آدرس‌های حافظه و یا دیگر واحدهای داده حداکثر می‌تواند 64 بیت در خود داشته باشند و یک واحد 64 بیتی می‌تواند ارزشی بین 0 تا 8446744073709551616 را در خود ذخیره کند و این یعنی یک پردازنده 64 بیتی می‌تواند به هزار گیگابایت (یک ترابایت) آدرس در حافظه به طور مستقیم دسترسی داشته باشد.

دهقان در ادامه به مزایای سیستم عامل 64 بیتی اشاره کرد و خاطر نشان کرد: افزایش حجم دسترسی مستقیم به حافظه رم تا ک ترابایت (بسته به نسخه سیستم عامل)، افزایش عملکرد نرم‌افزارهایی که به توان پردازش بیش‌تری نیاز دارند (مثل نرم‌افزارهای ویرایش و ساخت تصور و فیلم، بازی‌های سنگین گرافیکی و …) و افزایش قابلیت‌های امنیتی را می‌توان از بارزترین مزایای این سیستم عامل دانست.

این کارشناس فناوری اطلاعات اذعان کرد: با وجود مزایای قابل توجه سیستم عامل 64 بیتی این سیستم دارای معایبی نیز هست که می‌توان به فقدان سخت‌افزار های موجود برای درایور 64 بیتی (گاهی اوقات، امکان استفاده از این سخت‌افزارها وجود نخواهد داشت و این امکان برای قطعات قدیمی‌تر بسیار محتمل است) و تعداد کم نرم‌افارهایی که برای سیستم‌های عامل‌ 64 بیتی اشاره کرد.

دهقان در ادامه به روش تشخیص 32 یا 64 بیتی بودن سیستم اشاره کرد و راه‌حل زیر را ارائه داد: ابتدا باید در دسک‌تاپ برروی My Computer راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کرد؛ سپس پنجره‌ای باز می‌شود روبه‌روی System information در ویستا و یا Computer در Xp، نوع سیستم نوشته شده است.

او ادامه داد: اگر 32 بیتی باشد نوشته است: 32-bit Operating System یا عبارت 32X و اگر 64 بیتی باشد نوشته است: 64-bit Operating System یا عبارت 64X دیده می‌شود.

منبع : خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا