تکنولوژی

کم فروشان پهنای باند را عرفی کنید

نام نویسنده: م.ر.بهنام رئوف

رسیدگی به حقوق کاربران فاوا از آن مواردی است که تا دلتان بخواهد در ایران متولی دارد، اما این همه متولی کمکی به رضایتمندی کاربران نکرده است.

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که از آن با نام رگولاتور هم یاد می‌شود یکی از همان متولیانی است که مدام مدعی رسیدگی و نظارت بر اپراتورهای ارتباطی و همچنین کیفیت سرویس‌های ارائه شده از سوی آنها به کاربران است.

رگولاتور از چند سال پیش همواره کاربران اینترنت پرسرعت را تشویق به اندازه گیری سرعت و کیفیت خدمات دریافتی کرده و از آنها خواسته است که در صورت مغایرت کیفیت دریافتی با متن قرارداد خود برای شایت به معاونت نظارت بر سرویس‌های فناوری اطلاعات این سازمان مراجعه کنند. تا همین چند ماه پیش، هم از سوی مرکز متما و هم رگولاتور ماهانه لیستی از 10 شرکت برتر اینترنتی ماه منتشر می‌شد. لیستی تشکیل یافته از نام 10 شرکت از 11 شرکت ارائه‌دهنده خدمات اینترنت پرسرعت که به ترتیب برآیند کیفیت خدمات ارائه شده در رده اول تا دهم این لیست قرار می‌گرفتند. اما این بار و در لیست منتشر شده جدید تنها نام سه شرکت دیده می‌شود. درحالي كه ليست قبلي می‌توانست به کاربران نشان دهد که چه شرکت‌هایی از سرعت و کیفیت لازم برخوردار نیستند.

به هر حال شاید کاربران فاوای ایرانی هیچ وقت دلیل کتاه آمدن‌های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در برابر کارشکنی‌ها و کم فروشان اینترنتی را نفهمند، اما شاید بتوان این نتیجه را گرفت که یکی از دلایل عدم توسعه کیفی سرویس‌های اینترنتی در کشور همین سازمان تنظیم مقررات باشد که همواره سعی می‌کند چشمش را روی قصور برخی از متخلفان خصوصی بسته و لیست برترین‌ها را کوتاه کند تا مبادا شرکت‌های پایین لیستی مشتریان خود را از دست بدهند. به هر حال وزیر ارتباطات نیز روز گذشته و در جریان یک همایش با بيان اينكه متاسفانه موضوع عمده در بحث پهناي باند اينترنت، بخش دسترسي و توزيع است كه در اين رابطه كم‌لطفي و كم‌فروشي مي‌شد، گفته است: اميدوارم با اعلام بنده در اين جا، اين موضوع براي حال و آينده اصلاح شود؛ بنا داريم نظارت را بيشتر كنيم و البته اميدواريم كار به برخوردهاي حقوقي و قضايي نكشد و موضوع حل شود.

هرچند که هر دو وزیر گذشته فاوا همواره سعی کرده‌اند مشکلات موجود را با کمترین تنبیه به پایان برسانند، اما باید از وزیر محترم فاوا پرسید که این همه مماشات برای چیست؟ آیا نمی‌توان شرکت‌هایی را که به هر دلیل هم اکنون با ضعف‌هایی در حال ارائه خدمت‌رسانی هستند با شرکت‌های قوی جایگزین کرد؟ آیا شرکت‌های حاضر نمی‌توانند با پیوستن به یکدیگر و ایجاد یک کنسرسیوم منابع مالی خود را تجمیع کرده و خدماتی در شأن کاربران فاوا ارائه دهند؟ شاید هم مشکل زیرساختی جلوي برخورد مناسبی با کم فروشان پهنای باند را گرفته است؟

منبع : دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا