طرح جديد مصوبه ادغام وزارت ارتباطات را لغو کرد
فارس- نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: نمايندگان در حال ارائه طرحي تا اوايل هفته آينده به صحن هستند كه براساس اين طرح و با اجراي ماده 53 قانون برنامه پنجم، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات به صورت مستقل اداره خواهد شد.
علي اصغر زارعي در گفتوگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، اظهار داشت: بر اساس ماده 53 قانون برنامه پنجم در خصوص ادغام وزارتخانهها، دولت پيشنهاد ادغام وزارت مسكن با وزارت راه را داد و البته معتقدم كار كارشناسي دولت چندان متناسب با تخصصهايي كه در اين وزارتخانهها داريم، نيست.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اما از باب اينكه تصميم دولت بوده و لايحه به مجلس آورده شده، تصور ميكنم حتي اگر ادغام مسكن و راه تا حدودي داراي منطق باشد، اما ادغام سريع وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در اين دو وزارتخانه، نه تنها توجيه كارشناسي ندارد، بلكه داراي اشكالاتي نيز هت.
زارعي تصريح كرد: از جمله اشكالات اينكه در مسير تصويب اين سه ادغام، آييننامه داخلي مجلس رعايت نشده است.
وي گفت: يك فوريت لايحه دولت در روز يكشنبه در مجلس رأي نياورد و اين به معني اين است كه اين لايحه بايد به صورت عادي در مجلس مورد برسي قرار ميگرفت.
اين كارشناس در مسائل مخابراتي اظهار داشت: معمولاً در چنين لوايحي بايد اعلام عمومي شود تا نمايندگان اظهارنظر كنند، انتقادهاي خود را به كميسيون بدهند كه معمولاً يك هفته تا 10 روز براي اين كار وقت لازم است و بعد از آن كميسيون وارد لايحه ميشود تا بررسي كند.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: بنابراين حقوق نمايندگان در اظهارنظر قبل از رسيدگي كميسيون مدنظر قرار نگرفته و ضايع شده است.
زارعي افزود: بحث دوم اين است كه كميسيون تخصصي بررسيكننده اين موضوع بايد كميسيون صنايع باشد و در اين رابطه نه تنها نظر كميسيون صنايع اخذ نشده، بلكه فرصت هيچ اظهارنظري نيز براي اعضاي كميسيون فراهم نشده و بنابراين كميسيونهاي تخصصي ذيربط بايد ابتدا اظهارنظرهاي تخصصي خود را انجام ميدادند و بعد در كميسيون اجتماعي مورد بررسي قرار ميگرفت كه فرآيند تصويب در مجلس تا حدودي مخدوش است.
نماينده مردم تهران در مجلس با اشاره به بررسي خارج از نوبت لايحه وزارت امور زيربنايي گف: اين موضوع ميتواند جزء تخلفات هئيت رئيسه نيز قلمداد شود و در اين خصوص نيز تعدادي از نمايندگان شكايتي را به كميسيون اصل 90 دادند كه مورد بررسي قرار بگيرد.
زارعي گفت: تصور ميكنيم هيئت رئيسه با اين توجيه كه هرچه سريعتر اين موضوع خاتمه يابد و وزارتخانهها تعيين تكليف شود؛ اين كار را انجام داده است.
وي ادامه داد: اما اگر ميخواستيم اين كار را انجام دهيم، بايد همان لايحه دولت را ميپذيرفتيم و بيشتر از اين عمل نميكرديم و به نظر ميرسد كه در اين زمينه برخي از عناصري كه از دولت هستند، يك توافق ضمني با هيئت رئيسه انجام دادهاند.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: شنيدههاي من حاكي از اين است كه وقتي وزارت ارتباطات نيز در مجلس به همراه اين طرح تصويب شده و رئيس جمهور اين موضوع را شنيدهاند، به شدت تعجب كردهاند و گفتهاند، چرا مجلس اين كار را انجام داده است؟
وي ادامه داد: در صورتي كه برخي از نمايندگان دولت به نوعي موافقت دولت را قبلاً در حين بررسي در صحن اعلام كرده بودند كه اين موضوع نيز جاي تناقض و گله دارد.
زارعي اظهار داشت: در حالي كه رئيس جمهور از شندين اين خبر تعجب كرده،نمايندگان دولت در اين باره اظهار رضايت كردند و در صحن نيز اين طور مطرح كردند كه اگر مجلس راي به ادغام دهد، موافق هستيم.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: نكته بعدي، عدم سنخيت وزارتخانههاي ادغامي با يكديگر است؛ وزارتخانه ارتباطات و فناوري اطلاعات براساس دانش امروز طيف وسيعي از موضوعات مهم را شامل ميشود، از جمله: مخابرات، الكترونيك، كامپيوتر، نرمافزار، سختافزار، هوش مصنوعي، سيستمهاي راديويي، ماهواره، كنترل فضا، اينترنت و اينترانت، فضاي سايبري، امنيت، جنگ نرم، دولت الكترونيك و تجارت الكترونيك كه تخصصهايي نسبتاً پيچيده و متنوعي است.
اين كارشناس در مسائل مخابراتي تصريح كرد: حدود 50 يا 60 سال پيش مخابرات جزء زيرساختها به حساب ميآمد اما امروز اينطور نيست.
وي ادامه داد: مخابراتي كه عمدتاً متكي به ارتباطات فيزيكي و كابلي بود و بايد در كنار هر جاده و خياباني كه كشيده ميشد، محلي براي عبور كابلها منظور ميكردند.
زارعي افزود: در واقع در گذشته ارتباطات نوعي خدماتدهي عمومي و زيرساخت به حساب ميآمد؛ اما امروزه كه عمده ارتباطات ما متكي بر سيستمهاي راديويي و امواج راديويي است، اين برداشت منتفي است؛ ضمن اينكه در تمام اين 50 سال گذشته، تمامي كشورها براساس تكنولوژيهاي جديدي كه در بحث فناوري اطلاعات به وجود آمده، ساختار و عناوين وزارتخانهها نيز تغيير پيدا كرده است.