گرم کردن تنور انتخابات سازمان نظام صنفی رایانهای
نزدیک به دو ماه از زمانی که حمیدرضا قمی بر کرسی دبیرکلی سازمان نظام صنفی رایانهاي کشور تکیه زده ميگذرد و در این مدت زمان هرچند کوتاه تغییرات ملموسی در دبیرخانه سازمان به وجود آمده است. هرچند به گفته وی اکثر برنامههاي اجرا شده زیر بنایی بوده و نتیجه آن در دور سوم هیات مدیره سازمان مشخص ميشود.
فناوران به منظور آشنایی با اقدامات انجام شده وبرنامههاي در دست اجرای دبیرخانه، گفتوگویی با وی انجام داده است که در ادامه ميخوانید.
جلب مشارکت اعضا برای انتخابات
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانهاي کشور جلب مشارکت اعضا در انتخابات دور سوم هیات مدیره سازمان را از برنامههاي مهم و در دست اقدام دبیرخانه نام برد و گفت: در آیندهاي نزدیک چندین نشست برای انتخابات دور سوم هیات مدیره سازمان خواهیم داشت تا به نوعی تنور انتخابات گرم شود.
حمید رضا قمی افزود: این نشستها در سطح کشور برگزار خواهد شد تا صاحبنظران صنف بتوانند نظراتشان را ارایه دهند.
احیای کمیسیونهاي کشوری
قمی با بیان این مطلب که جدا از بحث انتخابات سازمان، احیای کمیسیونهاي کشوری را در دست اجرا داریم، گفت: در حال حاضر بندهاي اساسی آییننامه آن در شورای مرکزی تصویب شده و طی فراخوانی احیای کمیسیونهاي نصرکشور را اعلام کردهایم.
وی افزود: شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانهاي کشور در جلسه فروردین ماه خود در راستای تحقق اهداف واجرای وظایف محوله در مواد 65 و67 آييننامه تشکیل سازمان و به منظور ایجاد هسته مشاوره، کارشناسی و تصمیمساز برای ارکان خود، ایجاد کمیسیونهاي تخصصی مانندتدوين مقررات، آييننامهها و دستورالعملها وبررسی قوانین حوزه فاوا، مشاوران، امور بینالملل، كميسيون ساماندهی نظم بخشی بازار و آموزش و پژوهش اطلاعرسانی را در دستور کار خود قرار داده است.
قمی در شرح وظایف کمیسیون تدوين مقررات، آييننامهها و دستورالعملها وبررسی قوانین حوزه فاوا گفت: وظیفه این کمیسیون بررسی، تدوین و بهینهسازی آييننامهها و دستورالعملهاي درون سازمانی، تدوين نظام نامهها و دستورالعملها و پيشنهاد اصلاحات لازم به شوراي مركزي، بررسي و پيشنهاد ايجاد يا ادغام يا حذف كميسيونها، بررسی قوانین حوزه فاوا و آييننامههاي صادره از سوی نهادهاي ذیربط و برآورد تاثیر آن بر صنعت فاوا و ارايه پیشنهاد برای بهینهسازی قوانین و یا تهیه پیشنویس قوانین جدید، تهیه پیشنویس تعیین حدود صلاحیت اعضای صنف و همچنین تهیه پیشنویس نحوه ارجاع کار وظرفیت اشتغال است.
وی افزود: در عین حال کمیسیون مشاوران باید تدوین شیوهنامه برگزاری آزمونهاي تخصصی احراز صلاحیت مشاوران ونظارت برآن، تدوین پیشنویس آييننامهها و دستورالعملهاي لازم برای شاخه مشاوران، ارايه راهکار برای تقویت کسب وکارمشاوره وفرهنگسازی برای کاربرد مشاور فاوا، تدوین دورههاي آموزشی لازم برای ارتقاي سطح دانش مشاوران ردههاي گوناگون را انجام دهند.
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانهاي در مورد وظایف کمیسیون امور بینالملل کشور گفت: ایجاد زمینه مناسب برای ارتباط با مجامع بینالمللی، تقویت ارتباط با نهادهاي بینالمللی، ایجاد نهادها و پیمانهاي منطقهاي، بررسی امکان حضور در مجامع بینالمللی مرتبط، بررسی امکان حضور در نمایشگاههاي بینالمللی به صورت گروهی از جمله وظایف این کمیسیون است.
وی برگزاری تورهاي تجاری بینالمللی و تهیه برنامه کار در روابط با سایر ملل، رصد سمینارها و نشستهاي تخصصی مرتبط و بررسی امکان حضور در آنها را از دیگر موارد قابل پیگیری در کمیسیون بینالملل نام برد.
كميسيون ساماندهی ونظم بخشی بازار از دیگر کمیسیونهاي کشوری است که قمی به آ اشاره کرد و گفت: این کمیسیون یکی از کمیسیونهاي مهم سازمان است که تهیه مبانی قیمت و تعرفه خدمات براساس پیشنهاد نظامهاي استانی و با همکاری کمیسیونهاي تخصصی، بررسی شیوههاي نرخگذاری و اصول حاکم بر بازار در این موضوع وارايه پیشنهادهاي لازم به شورا، تدوین آييننامهها ودستورالعملهاي لازم برای ساماندهی بازار و تدوین استانداردهاي لازم برای تاسیس واحد صنفی را برعهده دارد.
وی با بیان اینکه کمیسیون آموزش وپژوهش ایجاد زمینه لازم برای برگزاری کنفرانسها و گردهمايیهاي تخصصی ومشارکت درآن را فراهم ميکند، گفت: همکاری با مراکز تحقیقاتی، علمی و آمزشی، تدوین دورههاي آموزشی برای اعضای صنف و مشارکت در برگزاری آن، کمک به ایجاد مراکز آموزش عالی مرتبط برای صنف و تعریف پروژههاي تحقیقاتی مورد نیاز صنف از دیگر وظایف این کمیسیون است.
وی کمیسیون اطلاعرسانی را بسیار مهم عنوان کرد و در ادامه افزود: ایجاد زمینهاي لازم برای تقویت روابط عمومی، ارايه راهکار برای توسعه و بهینهسازی پورتال سازمان و محتوای آن، ایجاد زمینه لازم برای کاربرد روشهاي نوین اطلاعرسانی نظیر خبرگزاری، روابط عمومی الکترونیکي و امثال آن، تقویت وارايه راهکار برای بهبود نشریه سازمان و نظارت بر انتشار آن مواردی است که باید در این کیسیون مورد بررسی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: هدف از ایجاد کمیسیون باید پایدار و ماموریت آن بايد به حداقل با یک دوره ماموریت سازمان منطبق باشد. البته هرکمیسیون ميتواند برای کمک به اهداف کوتاه مدت و رسیدگی به موضوعات مقطعی با تصویب شورا به تشکیل کارگروه به عنوان زیرمجموعه خود، برای مدت معین اقدام کند.
هر کمیسیون 5 عضو ميخواهد
قمی در مورد اعضای کمیسیون گفت: تعداد اعضای کمیسیون حداقل سه نفر و حداکثر پنج نفر است که از بین اعضای شورا، اعضای صنف و یاخبرگان صنعت فاوا با رای شورای مرکزی تعیین ميشوند.
به گفته دبیرکل سازمان ،هرچند امکان تشکیل جلسات از راه دور برقرار خواهد شد اما اعضای کمیسیون باید زمان کافی برای حضور در جلسات و مشارکت در فعالیتهاي آن داشته باشند.
وی گفت: از تمام علاقهمندان دعوت ميشود درصورت تمایل به عضویت درهریک از کمیسیونها مراتب تمایل خودرا به انضمام رزومه، حداکثر تا تاریخ 10 اردیبهشت سال جاری به این دبیرخانه ارسال کنند.
اقدامات زیربنایی
قمی معتقد است هرچند هنوز به حالت ایدهآلی که مدنظرمان بوده نرسیدهایم، اما کارهایی در دست اقدام داریم که هیات مدیره دور سوم سازمان از آن استفادههاي خوبی خواهند کرد.
وی ادامه داد: اکثر فعالیتهایی که در دو سال گذشته سازمان انجام شده زیربنایی بوده ونتیجه آن در سالهاي آینده مشخص خواهد شد. مانند بحث تعامل با سیستمهاي اداری و اجرای آییننامه انتخاب مشاور که با اجرای آن نماینده بخش خصوصی ميتواند در بعضی پروژهها حضور داشته باشد.
دبیرکل سازمان با اشاره به اینکه دستاوردهاي هیات مدیره دور دوم سازمان نرم انجام شده است، گفت: اغلب این فعالیتها بدون هیاهو و با اطلاعرسانی بسیار کم انجام شده به همین دلیل برخی از اعضا از کارهاي انجام شده اطلاع کافی ندارند.
وی همچنین در مورد مناقصه پورتال سازمان گفت: این مناقصه برگزار شده و اکنون از لحاظ فنی در حال بررسی است.
وی افزود: ابتدای هته آینده برنده مناقصه به طور رسمی اعلام خواهد شد.
برگزاری اولین جلسه مجازی
قمی در ادامه با بیان این مطلب که از این پس برخی از جلسات سازمان به صورت مجازی برگزار خواهد شد، گفت: نخستین جلسه مجازی سازمان کارگروه نمایشگاه بود که ساعت 3 روز گذشته برگزار شد. وی اضافه کرد: در این جلسه راهکارها و تنگناهاي نمایشگاه مورد بررسی قرار گرفت.
آمادگی بخش خصوصی برای همکاری در پروژههاي تجارت الکترونیکی
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانهاي کشور در ادامه همچنین با اشاره به نشست خبری تبادل تفاهمنامه همکاری میان مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و صندوق حمایت از تحقیات و توسعه صنایع الکترونیک که روز یکشنبه برگزار شد، گفت: در این نشست از جانب بخش خصوصی برای همکاری در اجرای طرحهاي تجارت الکترونیکی اعلام آمادگی کردهایم.
وی با بیان اینکه این رویداد برای بخش خصوصی مبارک است و موجب ایجاد تحرک ميشود، افزود: محصولاتی که در ازای این طرحها تولید ميشود تضمین خرید توسط دولت را در پی دارد.
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانهاي کشور ریسک نكردن و ایجاد محصولات جدید را یکی از مشکلات بخش خصوصی برشمرد و گفت: کشورهاي پیشرو در این زمینه، از فروش محصولات خود اطمینان دارند و با توجه به اینکه این مشکل در دنیا حل شده، پیشنهادم به طور مشخص به صندوق این است که به جای اینکه سراغ وثایق دیگر بروند که اخذ آن معمولا برای بخش خصوصی سخت و زمانبر و هزینهزاست، خود محصول را به عنوان وثیقه قبول کنند. با توجه به تضمین و رصد مرکز توسعه تجارت الکترونیکي بر موضوع فروش و مشتری محصول تضمین شده است و از سوی دیگر خود این عمل موجب تحرک در بازار نیز ميشود.
وی افزود: نکته دوم تعمیم آن به سطح کشور است. یکی از مشکلاتی که با آن روبهرو هستیم این است که کل کشور از ظرفیتی که درصندوق وجود دارد، استفاده نميکنند. ما اعتقاد داریم پتانسیل و ظرفیت بالایی در کشور وجود دارد و باید آمادگی در نمایندگیهاي صندوق در کشور جود داشته باشد تا بتوانیم از این تعامل به خوبی استفاده کنیم.
قمی با اشاره به مشکلات بخش خصوصی فعال در استانها گفت: بیشتر همکارانی که در استانها فعال هستند از این موضوع گلایه دارند که متاسفانه ادارات استانها برای ایجاد فرصت استفاده از ظرفیت آنها توجیه نیستند و مراجعه به تهران نیز آنها را در یک فرآیند پیچیده درگیر کرده است.
وی ابزار امیدواری کرد که با این اقدام، تغییراتی در بخش خصوصی در سطح کشور ایجاد شود و اعضای سازمان در سطح کشور با این طرح همگام باشند و از این فرصت، بهره لازم را ببرند.